Sport

Dan Matei, în locul lui Dulca

Ziarul de Vrancea
11 dec 2014 412 vizualizări
Tehnicianul Dan Matei a fost numit în funcţia de antrenor principal al echipei Gaz Metan Mediaş, după demisia lui Cristian Dulca, a anunţat, ieri, site-ul oficial al grupării ardelene.

Calificare pentru Asesoft
Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a învins, în deplasare, după două reprize de prelungiri, formaţia israeliană Hapoel Ierusalim, cu scorul de 112-110 (45-38, 84-84, 96-96), în grupa E a Eurocup, obţinand calificarea în premieră în 16-imile competiţiei. Marcatorii echipei CSU Ploieşti au fost Lee 24 puncte, Brown 21, Runkauskas 16, Hayes 16, Labovici 15, Flowers 10, Mohammed 5, Pelekanos 3, Cooper 2. În celelalte meciuri ale penultimei runde s-au înregistrat rezultatele Banvitspor – Lietuvos Rytas 66-71; Partizan Belgrad - Krasnîi Oktiabr 84-70.  În ultimul meci, formaţia ploieşteană va juca în compania sarbilor de la Partizan Belgrad, pe teren propriu (17 decembrie), dar rezultatul nu mai poate influenţa calificarea campioanei Romaniei în 16-imile Eurocup, a doua competiţie valorică a continentului după Euroligă. Clasamentul grupei: 1. Lietuvos- 16 p; 2. Banvit – 15 p; 3. Oktiabr – 14 p; 4. Ploieşti – 14 p; 5. Hapoel – 11 p; 16. Partizan – 11 p.
Candidatură olimpică braşoveană
Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a aprobat candidatura Braşovului la organizarea Jocurilor Olimpice pentru Tineret, ediţia de iarnă din 2020, a anunţat joi, primarul oraşului ardelean, George Scripcaru. "Pentru Romania, organizarea la Braşov a Jocurilor Olimpice de Tineret ar reprezenta cea mai mare oportunitate a momentului pentru dezvoltarea sporturilor de iarnă, dar şi o foarte bună oportunitate de promovare turistică", a declarat Scripcaru. Braşovul propune pentru organizare domeniul schiabil din Poiana Braşov, partiile din Predeal, baza de sărituri cu schiurile de la Raşnov şi baza de schi fond şi biatlon de la Cheile Grădiştei. Răspunsul oficial, semnat de directorul executiv al Jocurilor Olimpice, Christophe Dubi, a ajuns la Primăria Braşov miercuri, împreună cu felicitările CIO pentru dosarul depus.


Şi nemţii l-ar dori pe Chiricheş
Fundaşul roman al echipei Tottenham Hotspur, Vlad Chiricheş, este dorit de grupările germane Borussia Dortmund şi Bayer Leverkusen, informează hereisthecity.com. Vlad Chiricheş a fost transferat de Tottenham în vara anului 2013 de la Steaua, însă nu a reuşit să-şi asigure un loc de titular. De curand, internaţionalul roman de 25 de ani şi-a manifestat intenţia de a pleca de la Tottenham, spunand că nu este fericit deoarece nu joacă. El mai este dorit de grupările Arsenal Londra, Schalke 04, Juventus Torino, AS Roma şi Internazionale Milano. În ultima perioadă Chiricheş a evoluat ca titular, însă nu pe postul pe care s-a consacrat, ci pe cel de fundaş dreapta. În ciuda speculaţiilor privind un transfer definitiv, Tottenham ar dori doar să-l împrumute pe Chiricheş pană la finalul sezonului.

Duckadam a scăpat ieftin
Comisia de Disciplină din cadrul FRF a respins, în şedinţa de miercuri, ca inadmisibilă, plangerea formulată de Comisia Centrală a Arbitrilor împotriva preşedintelui de onoare al FC Steaua, Helmuth Duckadam, informează site-ul oficial al federaţiei. După meciul ASA Targu Mureş - Steaua, scor 1-0, în care arbitrul Istvan Kovacs a dezavantajat gruparea bucureşteană în mai multe randuri, Duckadam a declarat că oficialul partidei poate fi catalogat drept nesimţit: "Pot să-l fac şi nesimţit fără probleme. A decimat o echipă. Situaţie mai clară decat lovitura lui Mureşan nu există pe faţa pămîntului. Se vede că n-a jucat fotbal ca să-şi dea seama că îşi bate joc de munca unor fotbalişti." În cadrul aceleiaşi şedinţe, membrii comisiei au luat act de încetarea litigiului dintre gruparea Pandurii Targu Jiu şi impresarul Anamaria Reghecampf. "
11 romani dopaţi
Cotidianul britanic The Telegraph a publicat o infografie în care arată că 225 de atleţi cu valori anormale ale unor substanţe din sange provin din 39 de ţări, printre aceştia numărandu-se şi 11 sportivi din Romania. Postul german de televiziune ARD a prezentat, în această săptămană, un documentar intitulat "Doping Confidenţial: Cum şi-a fabricat Rusia campionii", în care a fost realizat un "portret" dur al corupţiei şi dopajului din cadrul Federaţiei Ruse de Atletism. La randul său, The Telegraph a obţinut documente prin care susţine că 225 de sportivi din 39 de ţări au prezentat valori anormale ale unor substanţe în sange înainte de introducerea paşaportului biologic, în 2009, care înregistrează datele unui atlet de-a lungul mai multor ani.

Pleşan nu mai e la CSU
Mijlocaşul Mihăiţă Pleşan şi-a reziliat de comun acord contractul cu echipa CS Universitatea Craiova, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului din Bănie. Pleşan a evoluat în 19 partide pentru CS Universitatea Craiova, marcand de cinci ori şi reuşind două pase de gol. în actuala stagiune, fostul internaţional a jucat în zece partide, nouă de campioant şi una în Cupa Romaniei. Mihăiţă Pleşan, în varstă de 31 de ani, a mai evoluat în cariera sa la formaţiile Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti, FC Timişoara, Steaua Bucureşti şi Volga Nijni Novgorod.

A început Mondialul Cluburilor
Formaţia Auckland City (Noua Zeelandă) s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial al cluburilor, după ce s-a impus la loviturile de departajare, scor 4-3, în faţa echipei Moghreb Tetuan (Maroc), ieri, în play-off-ul de la Rabat. În sferturi, sambătă, Auckland, care reprezintă Oceania, va întalni echipa ES Sétif (Algeria), laureata ultimei ediţii a Ligii Campionilor Africii. Finala competiţiei este programată la 20 decembrie, la Marrakech.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.