Sport

Meci complicat, şanse puţine

Ziarul de Vrancea
10 dec 2014 607 vizualizări
Astăzi, de la ora 22:05, Steaua -Dinamo Kiev meci decisiv pentru calificare în şaisprezecimile Ligii Europa, transmis pe DigiSport1 şi DolceSport 1

Steaua: Arlauskis – Papp, Luchin, Szukala, Filip – Prepeliţă, Sînmărtean – Popa, Chipciu, Tănase – Keşeru. Antrenor: Constantin Gîlcă.
Dinamo Kiev: Şovkovski – Danilo, Haceridi, Vida, Burda – Veloso, Iarmolenko, Rîbalka – Lens, Kraveţ, Belhanda. Antrenor: Serhi Rebrov.
Cu două etape înainte, Steaua avea şanse uriaşe de a trece în primăvara Europa League. A venit, însă, egalul chinuit din Portugalia şi eşecul de la Aalborg şi, acum, steliştii au ajuns la mana echipei daneze, pe care a învins-o la Bucureşti cu 6-0. Steaua întalneşte pe teren propriu pe Dinamo Kiev, cu adevărat cea mai bună echipă din grupă, care a caştigat primul tur cu 3-1 şi, în plus, are o evoluţia excelentă în campionatul ucrainean, în care pare decisă mai mult ca oricand de a cuceri titlul parcă arestat de atăţia ani de Şahtar Doneţk. Situaţia în clasament este următoarea: 1. Kiev – 12 p; 2. Aalborg – 9 p; 3. Steaua – 7 p; 4. Rio Ave – 1 p. Dinamo Kiev este calificată, Aalborg şi Steaua se luptă pentru al doilea loc, deci Steaua trebuie să bată pe Dinamo Kiev, iar Aalborg să nu caştige în Portugalia. S-ar zice că Dinamo n-ar avea motive să se omoare, nici Rio Ave, dar echipa portugheză a jucat cu ambiţie în faţa Stelei, aşa că ar putea s-o facă şi cu danezii. Lucrurile sunt mai complicate: în caz de înfrangere la Bucureşti, Dinamo Kiev ar putea pierde locul I prin rezultatele defavorabile cu Aalborg, ceea ce le-ar surade danezilor, fiindcă contează la tragerea la sorţi. Se pare că echipa kieveană este chiar motivată şi anunţă că vine la Bucureşti cu toată floarea cea vestită. Ucrainenii sunt foarte greu de depăşit cand sunt motivaţi, iar de la Vila do Conde nu avem prea mari speranţe. Totuşi, antrenorul Costel Gîlcă se arată încrezător: "Important e să caştigăm noi şi după aceea vom vedea ce se întamplă în celălalt meci. Jucătorii sunt conectaţi, parcă aş zice prea conectaţi încă de azi la joc. Sper ca şi atmosfera în tribune să fie bună, iar spectatorii să fie alături de noi. Pe primul plan, cel mai important este să caştig meciul de maine", a spus tehnicianul care se teme de contrele rapide ale oaspeţilor: "Trebuie să reacţionăm şi să creăm densitate în zona mingii, să oprim jocul, pentru că punctul lor forte este contraatacul, unde au jucători de calitate, ca Lens, Bel Handa şi Iarmolenko. Trebuie să avem multă răbdare la construcţie, să fim atenţi, să nu ne grăbim şi să nu intrăm în jocul lor, pentru că sunt foarte agresivi. Sper să găsim spaţii pentru a ne crea ocazii de gol", a completat Gîlcă. Speranţele de victorie nu sunt foarte mari, dar există şi bine ar fi fost ca echipa bucureşteană să nu fi depins de Aalborg şi Rio Ave.
Mandrie şi coeficienţi

* FC Salzburg - Astra Giurgiu (ora 20:00, Sport.ro, DigiSport, DolceSport)
Salzburg : Gulacsi – Schwechler, Ramalho, Hinteregger, Ulmer – Leitgeb, Ilsanker, Kampf – Sabitzer, Bruno, Alan. Antrenor: Adolf Hütter.
Astra: Lung – Rus, Ben Youssef, Oros, Morais – Florescu, Seto – Enache, Budescu, William – Bukari. Antrenor: Oleg Protasov.
Arbitru:  Pawel Raczkowski (Polonia).
Partida de la Salzburg nu are absolut nicio miză în privinţa viitorului celor două echipe în circuitul european, iar miza – dacă există este ascunsă. Salzburg este calificată în primăvara euroeană, Astra joacă ultimul meci, deci se joacă pe orgoliu şi bani. Formaţia giurgiuveană a terminat sezonul, “taurii” din oraşul lui Mozart mai au de jucat un derby de onoare în campionatul austriac – pe care îl domină autoritar – cu Rapid Viena. De altfel, ambele formaţii au multe indisponibilităţi şi incertitudini în lot. De la Astra, vor lipsi Yahaya, Fatai, Joãozinho, iar dacă Bukari nu va fi apt de joc, Protasov trebuie să improvizeze neavand atacant de careu pe foaie! Miza cea ascunsă este duelul romano-austriac pentru locul XIV în clasamentul coeficienţilor, care ar duce la un loc în plus în Liga Campionilor. Deocamdată, Romania ocupă acest loc, dar Astra iese, Steaua are şanse puţine să rămane, iar Salzburg a avut un traseu excelent. Clasamentul grupei D arată astfel: 1. Salzburg – 13 p; 2. Celtic – 8 p; 3. Astra – 4 p; 4. Dinamo Zagreb – 3 p. În această seară se mai dispută în grupă şi meciul Dinamo Zagreb – Celtic Glasgow


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.