Sport

Prosport rămâne acasă, Buzăul trimis direct la turneul final

Dan Chiriac
4 dec 2014 756 vizualizări
FRF a dat dreptate clubului Viitorul Buzău în cazul scandalul de la Memorialul “Gheorghe Ola” u decizia naşte mari semne de întrebare în condiţiile în care clubul din Buzău a fost condus până în acest an de Gabi Bădescu, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu

După scandalul Gabi Mureşan, jucătorul celor de la ASA Tg. Mureş care l-a lovit cu cotul pe Rusescu, comisiile federale iau o nouă decizie ce ridică multe semne de întrebare. Clubul Prosport Focşani a aşteptat în zadar decizia Comisiei de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal privind incidentele produse la partida dintre Viitorul Buzău şi Petrolul 95 Ploieşti, de la turneul de zonă a Memorialului “Gheorghe Ola” la minifotbal. Focşănenii au sperat tot timpul că se va lua o decizie corectă, dar temerile lor s-au adeverit până la urmă. Comisia de Disciplină din cadrul FRF a omologat rezultatul partidei cu scorul de 3-0 pentru Viitorul Buzău, considerând că formaţia ploieşteană s-a retras de pe teren. Sâmbătă, la partida dintre Viitorul Buzău şi Petrolul, ploieştenii au marcat un gol valabil în minutul 17, dar cei doi arbitri s-au contrazis în decizii. Primul a validat golul, iar al doilea a anulat decizia. Părinţii aflaţi în tribune au pătruns pe terenul de joc, iar arbitrii au oprit jocul pentru că nu era asigurată siguranţa jucătorilor. În cele din urmă, comisia a decis că formaţia prahoveană a părăsit terenul de joc! Laurenţiu Muscalu, preşedintele clubului focşănean, spune că şi-a dorit o judecată corectă a cazului, dar suspiciuni există în condiţiile în care clubul buzoian a fost manageriat de Gabi Bădescu, consilierul preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, până în momentul în care acesta a preluat funcţia de la federaţie. În aceste condiţii, la turneul final de la Cluj, de săptămâna viitoare, va participa Viitorul Buzău.

S-au stabilit arbitrii fazei de zonă

Sâmbătă şi duminică are loc, la Sala Polivalentă, faza zonală pentru copiii născuţi în 2006. La turneul de la Focşani vor participa echipele Petrolul 95 Ploieşti, Unirea Slobozia, Viitorul Buzău şi CSM Focşani. Echipa focşăneană, pregătită de Mircea Lazăr, are obiectiv calificarea la turneul final la Memorialul “Gheorghe Ene”. Programul meciurilor este următorul: sâmbătă, de la orele 9.00, se vor întâlni Petrolul 95 şi Unirea Slobozia, iar de la orele 10.00, CSM Focşani şi Viitorul Buzău. Sâmbătă, de la orele 16.00, au loc întâlnirile Petrolul – Viitorul Buzău, urmat, de la orele 17.00, de jocul CSM Focşani – Unirea Slobozia. Duminică, de la orele 9.00 şi 10.00, se joacă partidele CSM Focşani – Petrolul 95 Ploieşti şi Viitorul Buzău – Unirea Slobozia. Dacă se va califica la turneul final, CSM Focşani va juca, între 21-23 decembrie, la Suceava. Comisia Centrală a Arbitrilor a decis ca partidele din această dimineaţă să fie conduse de doi arbitri din Bacău, Ciprian Goian şi Sergiu Mavriche. Jocurile de sâmbătă după-amiază vor fi arbitrate de brăilenii Mihai Olmazu şi Adrian Andrei, iar cele de duminică de Sergiu Mavriche şi Victor Ştirbu – Oneşti. Şedinţa tehnică a competiţiei va avea loc în această seară. Vor participa delegaţiii celor patru echipe şi vor fi verificate tabelele şi carnetele de legitimare ale jucătorilor. Observatorul turneului din partea Comisiei Judeţene de Arbitri Vrancea va fi Ovidiu Rusu. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.