Sport

CS Mioveni cere rejucarea

Ziarul de Vrancea
3 dec 2014 513 vizualizări
Argeşenii acuză faptul că în meciul cu CFR Cluj din sferturile de finală ale Cupei Romaniei, adversarii au egalat printr-o acţiune lipsită de fair-play , ei înscriind într-o fază în care trebuia să cedeze mingea adversarilor *

Conducerea clubului CS Mioveni îi cere preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu, printr-o scrisoare deschisă, rejucarea meciului cu formaţia CFR Cluj, din sferturile de finală ale Cupei Romaniei, în spiritul fair-play-ului. "Din punctul nostru de vedere este dramatic ce s-a întamplat pe teren în minutul 86, atunci cand CFR a marcat un gol scandalos în urma unei faze în care ei trebuiau să fie fair-play şi să ne acode mingea. Aşa cum vă ştim, un om drept şi plin de fair-play, aşa cum ne-aţi spus de cand aţi preluat conducerea FRF, vă doriţi ca în fotbalul din Romania să domine spiritul de luptă cinstită şi nu hoţiile sau măgăriile. Considerăm că dumneavoastră, prin votul încredinţat de cluburile din ţară, puteţi să daţi un exemplu şi să propuneţi celor două echipe rejucarea partidei. Noi, C.S. Mioveni, suntem de acord să disputăm meciul oricand, la orice oră şi la orice zi, fie ea că este de Crăciun, Revelion sau Paşte. Ştim că este greu pentru cei de la CFR să accepte acest lucru, dar ce frumos este să rămai demn!", se arată în scrisoarea deschisă a grupării CS Mioveni, semnată de preşedintele executiv Constantin “Telu” Stancu.
Formaţia piteşteană îi transmite oficialului FRF că meciul se poate rejuca, deoarece există un precedent în fotbalul european: meciul din Cupa Angliei din anul 1999 dintre Arsenal şi Sheffield. La acel meci, Arsenal a caştigat cu 2-1 în urma unei faze similare, iar antrenorul Arséne Wenger a propus şi i s-a acceptat rejucarea întalnirii. De asemenea, CS Mioveni acuză maniera de arbitraj a lui Dragoş Istrate şi cere recuzarea acestuia.
Formaţia CFR Cluj s-a calificat în semifinalele Cupei Romaniei, după ce a învins, cu scorul de 4-3, echipa de ligă secundă CS Mioveni, în sferturile de finală ale competiţiei, pe stadionul Nicolae Dobrin din Piteşti. Gazdele, formand o echipă clasată pe locul IV în seria a II-a a Ligii a II-a, au condus cu 3-0 în min. 60, prin golurile marcate de Stoica, Nilă şi Galan. Tadé (’62) şi Cianturia (’68) au înscris apoi de două ori, în min. 87 avand loc faza care a starnit furtuna.  Argeşenii  aşteptau să primească mingea înapoi de la adversari, după ce o trimiseseră în afara terenului pentru a permite medicilor să intre pe teren, în urma accidentării unui jucător. Însă clujenii au repus mingea în joc şi au înscris imediat golul egalizator prin Tadé. Prelungiri n-au mai avut loc întrucat în min. 90^4, Ivanovski a marcat golul victoriei ardelene. În finalul meciului jucătorii de la CFR Cluj au fost loviţi cu bulgări de către spectatorii din Piteşti.

CFR Cluj era s-o  păţească cu Alexa

Regulamentul nu permite explicit ca într-o fază de acest gen să se returneze mingea adversarilor, însă acest lucru este o cutumă încetăţenită în lumea fotbalului. Iniţial, echipele trimiteau mingile afară cand observau un jucător accentat şi,după ce problema se rezolva, ceilalţi returnau mingea. Apoi, în spiritul fair-play-ului a încetăţenit regula cu cedarea balonului în astfel de situaţii, indiferent de cei care degajau în out. În general, echipele respectă aceste cutume, însă au fost şi cazuri în care unii jucători au înscris, profitand de neatenţia adversarilor care credeau că mingea le va fi returnată. Cele mai cunoscute situaţii sunt ale nigerianului Nwankwo Kanu şi mai recent al  brazilianului Luiz Adriano de la Şahtar Doneţk. În fotbalul romanesc, chiar CFR Cluj a păţit-o aproape la fel în 2008, la Timişoara cu echipa lui Marian Iancu: jucătorul Dan Alexa a primit mingea din out, dar a trimis-o aşa de puternic încat era să fie gol!
Cert este că FRF nu poate admite rejucarea meciului la cererea clubului din Mioveni. Precedentul invocat de clubul argeşean nu este edificator: echipa care a cerut rejucarea a fost Arsenal, adică aceea care a dat dovadă de lipsă de fair-play. În cazul de faţă, rejucarea nu poate avea loc fără acordul CFR Cluj.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.