Sport

Frumoasele derbiuri de altădată

Ziarul de Vrancea
1 dec 2014 518 vizualizări
Sferturile de finală ale Cupei Romaniei încep azi la Mioveni şi se încheie joi în Banie cu o dispută nostalgică: Craiova - Steaua

Între penultima şi ultima etapă a turului de campionat se dispută partidele din sferturile de finală ale Cupei Romaniei. Deschiderea este făcută astăzi chiar de către revelaţia de pană acum a competiţiei, CS Mioveni, echipa din Liga a II-a care a eliminat două formaţii redutabile, Astra Giurgiu (3-1) şi Dinamo Bucureşti. Argeşenii pregătiţi de Claudiu Niculescu şi ocupanţi ai poziţiei a patra în seria a II-a dau piept cu a doua clasată din primul eşalon, CFR Cluj şi n-ar fi exclus să mai facă o boacănă, întrucat ardelenii nu trec prin clipe prea fericite, cu salarii neplătite în serie şi mai ales după plecarea în Ungaria a antrenorului Vasile Miriuţă, cel care a ţinut cat a putut echilibrul între vestiarul nemulţumit şi conducerea neputincioasă. Universitatea Cluj şi Pandurii Targu Jiu sunt formaţii mai preocupate probabil de salvarea de la retrogradare decat de o avansare în competiţia KO. Mai complicată pare a fi situaţia gorjenilor, mai an reprezentanţi ai Romaniei în grupele Europa League,  decat a clujenilor care merg în continuare pe proiectul îndrăzneţ al tanărului tehnician George Ogăraru, în ciuda cererilor permanente de demisie ale suporterilor. Demisie care este mai aproape de Petre Grigoraş, reputatul constructor de echipe de la Targu Jiu. ASA Targu Mureş şi Petrolul reeditează partida din campionat care s-a disputat la Ploieşti şi s-a încheiat cu 2-0 pentru Petrolul. Finalistă acum doi ani şi aproape de ultimul act în sezonul trecut, formaţia ploieşteană caută să caştige şi pe arena Transil deşi nu este foarte simplu acolo. Va fi un duel foarte interesant între doi antrenori cerebrali, Gigi Mulţescu şi Cristi Pustai.
Meciul meciurilor se dispută în Banie între CSU Craiova şi Steaua. Oltenii jucară în Capitală pe la începutul campionatului şi, chiar dacă pierdură cu 1-3 avură o evoluţie apreciată. Însă fu vorba de echipa care se lupta din greu pe la coada clasamentului, sub comanda lui Jerry Gane. Acum, tandemul Sorin Cîrţu – Emil Săndoi a reuşit miracolul de a aduce echipa olteană în zona podiumului. E demn de remarcat că primul trofeu de acest gen din vitrina Craiovei a fost obţinut în 1977, cand “Ştiinţa” pregătită de nevoie de Constantin Deliu (secundul lui Titi Teaşcă, proaspăt demisionar) a învins Steaua cu 2-1. "Aveam 16 ani şi jumătate, eram pe banca de rezerve atunci cand am învins Steaua cu 2-1 pe «Republicii». Era prima Cupă pe care o caştiga Universitatea. În sufletul meu se împleteau bucuriile copilăriei, ale tanărului jucător şi ale suporterului Universităţii. În Cupă nu am marcat, ci în campionat, în una dintre cele mai frumoase victorii, în Ghencea, cand i-am bătut cu 3-1, în 1982", şi-a amintit internaţionalul Ion  “Gheorghiţă” Geolgău, în prezent şeful departamentului scouting al clubului din Bănie.
Meciul ar fi trebuit să fie ultimul disputat pe stadionul “Ion Oblemenco”, care urma să fie demolat şi înlocuit. Ulterior, primarul Craiovei, Olguţa Vasilescu, a renunţat la acest proiect, din motive politice.
Programul partidelor: CS Mioveni – CFR Cluj (astăzi, 20:30); “U” Cluj – Pandurii Targu Jiu (maine, ora 20:30), ASA Targu Mureş - Petrolul (joi, ora 18:00), CSU Craiova – Steaua (joi, ora 20:30). Partida de la Craiova va fi transmisă de ProTV, iar celelalte de Sport.ro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.