Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Larisa Iordache, aur la Stuttgart

Ziarul de Vrancea
30 nov 2014 533 vizualizări
Gimnasta Larisa Iordache a cucerit medalia de aur, sambătă, la prima etapă de Cupă Mondială din sezonul 2014-2015, de la Stuttgart.

Larisa Iordache a fost notată în concursul din Porsche Arena cu 15,133 la sărituri, 14,700 la paralele, 15,333 la barnă şi 14,600 la sol, iar cu un total de 59,766 puncte a obţinut medalia de aur. Pe podium au mai urcat Jessica Lopez (Venezuela, 57,799 puncte) şi Kim Bui (Germania, 56,665). Anul trecut, Larisa Iordache s-a clasat pe locul secund la competiţia de la Stuttgart. Următoarele etape din calendarul Cupei Mondiale sunt programate în 6 decembrie la Glasgow, respectiv în 7 martie 2015 la Dallas.

Dulca a demisionat de la Mediaş

Tehnicianul Cristian Dulca a demisionat de la formaţia Gaz Metan Mediaş, a declarat, ieri, preşedintele grupării ardelene, Ioan Horoba, informează ProSport.. "Am discutat cu el, dar a fost de neclintit în privinţa deciziei. S-a simţit trădat chiar de jucători. Era total nemulţumit de cum au răspuns aceştia comenzilor lui. A făcut de dimineaţă ultimul antrenament, iar la final şi-a luat la revedere de la ei. Noi oricum aveam de gand să încheiem colaborarea la sfarşitul lui 2014" , a spus Ioan Horoba, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş.

Poloiştii stelişti au caştigat greu în Eurocup

Echipa de polo Steaua Bucureşti a învins sambătă, pe teren propriu, formaţia germană Waspo 98 Hanovra, cu scorul de 9-7 (1-3,2-1, 4-2, 2-1), în manşa tur din sferturile de finală ale Eurocup. Partida retur va avea loc în 17 decembrie, în Germania.   Caştigătoarele din sferturile de finală se vor califica în semifinalele Eurocup, programate tot în sistem tur-retur, în 11 februarie 2015 şi 4 martie, în timp ce finala competiţiei va avea loc în dublă manşă, în 28 martie şi 11 aprilie.

Bicfalvi – dublă în Ucraina

Mijlocaşul Eric Bicfalvi a marcat două goluri în partida pe care echipa sa, Volîn Luţk, a caştigat-o, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (3-1), în faţa formaţiei Ilişiveţ Mariupol, în etapa a XIV-a a campionatului ucrainean, informează site-ul oficial al UEFA. Bicfalvi, care a jucat pană în minutul 86, a marcat în minutele 19 şi 29. Celălalt gol al gazdelor a fost înscris de Şabanov, în minutul 8. Mijlocaşul Florentin Matei a evoluat pană în minutul 90^2 la Voliî Luţk. Golul oaspeţilor a fost reuşit de Iavorski, în minutul 31. În urma acestei victorii, Volin Luţk a urcat pe locul cinci în clasament, cu 20 de puncte.

Tragere la sorţi pentru Europeanul romano-maghiar

Naţionala de baschet feminin a Romaniei va evolua în grupa A la Campionatul European din 2015, cu reprezentantivele Franţei, Cehiei, Ucrainei şi Muntenegrului, conform tragerii la sorţi de sambătă, de la Budapesta. În celelalte grupe au fost repartizate echipele: Turcia, Belarus, Polonia, Italia, Grecia (grupa B), Serbia, Croaţia, Letonia, Rusia, Marea Britanie (C) şi Spania, Slovacia, Lituania, Suedia şi Ungaria (D). La tragerea la sorţi a participat şi Carmen Tocală, în calitate de membru al Board-ului FIBA Europe, care a ales echipele din urna a doua valorică. Turneul final al Campionatului European din 2015 va fi găzduit de Ungaria şi Romania, între 11 şi 28 iunie, cu participarea a 20 de echipe.

Vettel s-a acomodat cu Ferrari

Germanul Sebastian Vettel a efectuat, sambătă dimineaţă, primele tururi de pistă cu un monopost Ferrari, echipă pentru care va concura în 2015. Vettel a testat mai întai circuitul privat al Scuderiei, de la Fiorano, la volanul unui Ferrari 458 Italia, după care a condus un F2012, monopostul Ferrari din urmă cu doi ani. Sebastian Vettel a concurat în ultimele sezoane pentru Red Bull, iar contractul său cu această echipă a expirat vineri noaptea. Conform regulamentului FIA, el putea de sambătă dimineaţă să piloteze un Ferrari, dar trebuia să fie un monopost de doi ani sau mai vechi şi pe un circuit privat. Vettel a purtat sambătă o cască albă pe care erau scrise cu litere roşii mesajul "Prima mea zi la Ferrari" şi data de 29 noiembrie 2014. Germanul are contract cu echipa italiană pentru trei ani şi a fost văzut deja la standul Ferrari marţi şi miercuri, la Abu Dhabi.

Riera s-a despărţit de Udinese

Clubul Udinese a anunţat, sambătă, că a reziliat contractul mijlocaşului spaniol Albert Riera, în varstă de 32 de ani, care nu a jucat niciun meci în Italia. Gruparea italiană a precizat că înţelegerea a fost reziliată de comun acord cu jucătorul. Potrivit Gazzetta dello Sport, această ruptură a avut la bază un mesaj postat de Riera pe Twitter, în care fotbalistul critica gruparea Udinese. Albert Riera era legitimat la Udinese de cateva luni.

Sainz junior în Formula 1

Pilotul spaniol Carlos Sainz Jr., în varstă de 20 de ani, va evolua pentru echipa de Formula 1 Toro Rosso în 2015, în locul francezulu Jean-Eric Vergne, a anunţat, vineri seară, echipa italiană.. Fiul dublului campion de raliuri, Carlos Sainz, se alătură astfel lui Max Verstappen, 17 ani, fiul fostului pilot de F1, Jos Verstappen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.