Sport

Un imens atlet a fost decorat la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
27 nov 2014 490 vizualizări
Sebastian Coe, viitor candidat la preşedinţia IAAF a primit Colanul Olimpic Romanesc

Fostul atlet Sebastian Coe, aflat în aceste zile la Bucureşti, şi-a anunţat candidatura la preşedinţia Federaţiei Internaţionale de Ateltism (IAAF), for al cărui vicepreşedinte este în prezent, în cadrul unui interviu acordat L'Equipe. Sebastian Coe, 58 de ani, dublu campion olimpic în proba de 1.500 de metri şi dublu vicecampion olimpic la 800 de metri, a condus Comitetul de organziare a JO de la Londra din 2012. În prezent, preşedinte al comitetului olimpic britanic, Coe va candida pentru postul pe care îl va lăsa liber actualul conducător al IAAF, senegalezul Lamine Diack, în varstă de 81 de ani, care se va retrage în august 2015, după 16 ani petrecuţi la şefia forului. Este de aşteptat ca Sebastian Coe să îl aibă contracandidat pe ucraineanul Serghei Bubka, fost recordmen mondial la săritura cu prăjina, care ocupă de asemenea funcţia de vicepreşedinte al IAAF.
Sir Sebastian Coe a primit, ieri, din partea preşedintelui COSR, Alin Petrache, cea mai înaltă distincţie a Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, Colanul Olimpic. În cadrul acestei festivităţi, marele atlet a confirmat intenţia sa de candidatură: "Voi candida. Este o decizie luată pentru sport, iar sportul va lua această decizie în august la Beijing. Atletismul m-a modelat ca om şi am spus tot timpul că dacă voi avea posibilitatea să aranjez viitorul atletismului, atunci o voi face. Am considerat că e perioada potrivită pentru a-mi anunţa candidatura", a declarat Coe. Totodată, Coe a lăudat mişcarea olimpică romanească: "Am o recunoştinţă specială pentru că ultima mea participare la Jocurile Olimpice a fost în 1984 şi vă spun cat de importantă pentru mişcarea olimpică a fost Romania la acele jocuri. Erau perioade dificile, dar sportul a mers mai departe şi s-a ridicat deasupra politicii. COSR are o istorie mandră, iar sportivii şi-au adus contribuţia la mişcarea olimpică, în special atleţii. Acum sunt în poziţia să vă mulţumesc pentru distincţie. Acum trebuie doar să le opresc pe fetele mele să o poarte în cluburi. Dar sunt flatat şi onorat. Veniţi la Londra să ne vizitaţi în curand şi s-ar putea să găsesc ceva asemănător pe care să îl purtaţi", a spus lordul Coe.
La festivitatea organizată la Muzeul Olimpic au participat membrii Comitetului Executiv al COSR, precum şi aproximativ 70 de personalităţi din Romania şi din străinătate, invitate de către Federaţia Romană de Atletism (FRA). Evenimentul a fost organizat de COSR în cadrul acţiunii iniţiate de către FRA, care se intitulează "A IV-a Gală a Atletismului Balcanic”, sub egida Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism (ABAF).  în cursul dimineţii de ieri, Coe a vizitat şcoala Generală numărul 190 "Marcela Peneş", unde a premiat mai mulţi copii, după care a dat autografe celor prezenţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.