Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Victor Ioniţă trece de la Sorana la Simona

Ziarul de Vrancea
24 nov 2014 645 vizualizări
Victor Ioniţă este noul antrenor al jucătoarei de tenis Simona Halep, în sezonul 2015, iar Virginia Ruzici rămane manager.

Din echipa sportivei de pe locul 3 WTA mai face parte şi preparatorul fizic Theodor Cercel, iar în calittate de consultant,  pentru turneele de la Shenzhen, Sydney şi Australian Open de la Melbourne, echipei i se va alătura, ca antrenor consultant, suedezul Thomas Högstedt.  Victor Ioniţă a fost antrenorul Soranei Cîrstea. Fostul tenisman Thomas Högstedt a fost antrenorul jucătoarelor Caroline Wozniacki, Maria şarapova şi Li Na.  Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, la 6 noiembrie, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

Steaua este arbitrată de un neamţ

Meciul pe care îl va disputa echipa Steaua, joi, în deplasare, de la ora 20.00, în compania formaţiei Aalborg, în grupa J a Ligii Europa, va fi arbitrat de o brigadă din Germania, cu Felix Zwayer la centru. Zwayer va fi ajutat la cele două linii de Guido Kleve şi Markus Haecker. Zwayer, în varstă de 33 de ani, oficiază în Bundesliga din 2009 şi a fost delegat prima dată la o partidă internaţională în 2012. A mai arbitrat o singură partidă a unei echipe din Romania, aflandu-se la centru la meciul Rapid - Heerenveen, scor 1-0, în calificarile pentru Liga Europa din sezonul 2012-2013.

Maxim a rămas fără antrenor

Antrenorul Armin Veh şi-a anunţat, ieri, demisia de la conducerea tehnică a echipei la care este legitimat Alexandru Maxim, VfB Stuttgart, formaţie care se află pe ultimul loc în clasamentul campionatului Germaniei. "A fost o decizie dificilă, pentru că sunt foarte ataşat de acest club. însă pană la urmă sunt convins că este o decizie bună", a declarat Veh. Tehnicianul în varstă de 53 de ani antrena echipa Stuttgart din luna mai. "El este convins că schimbarea antrenorului este necesară pentru ca echipa să îşi revină", a declarat preşedintele clubului din Stuttgart, Bernd Wahler. Cu Veh la conducere, VfB Stuttgart a obţinut doar 9 puncte în 12 etape de campionat şi a fost eliminată din Cupa Germaniei în primul tur. Echipa VfB Stuttgart, cu mijlocaşul Alexandru Maxim pe banca de rezerve, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (0-0), de formaţia FC Augsburg, în etapa a XII-a a campionatului german.

Cine merge în grupele principale

Un număr de 12 echipe au obţinut calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor la handbal feminin, în urma disputării, duminică, a ultimelor meciuri din grupele preliminare, printre acestea numărandu-se şi campioana Romaniei, HCM Baia Mare. Echipa maramureşeană s-a calificat de pe locul III al grupei D şi va porni în grupa principală în care va fi repartizată de la zero.  Celelalte 11 echipe calificate în grupele principale din cele patru grupe preliminare sunt: Dinamo Sinara, HC Leipzig, Krim Ljubljana (din grupa A), Buducnost Podgorica (la care joacă şi Cristina Neagu), Vardar Skopje, Thuringer HC (grupa B), Györ ETO, Viborg HK, IK Savehöf (grupa C) şi Larvik HK, Metz Handball (grupa D). Conform regulamentului, primele trei clasate din fiecare din cele patru grupe au obţinut calificarea în cele două grupe principale, cu punctajul acumulat în partidele directe cu celelalte adversare calificate.  Partidele din grupele principale vor începe la finalul lunii ianuarie, primele patru clasate în fiecare din cele două grupe urmand a se califica în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, programate în luna aprilie. Caştigătoarele din această fază se vor califica la Turneul Finl Four, care va avea loc în 9 şi 10 mai.

Chinezii ne-au bătut la şah

Echipa masculină de şah a Chinei, campioană olimpică, a învins duminică Romania cu 3-1, în prima rundă a competiţiei internaţionale Turneul Regilor Romgaz, care are loc la Mediaş.  Wei Yi şi Wang Yue au caştigat partidele cu Vladislav Nevednicii  şi Vlad Jianu, în timp ce Lu Shangley şi Ni Hua au remizat cu Constantin Lupulescu şi Mircea Parligras.  Meciul, arbitrat de reputatul Faik Gasanov (Azerbaidjan), are loc în sistem Scheveningen (fiecare jucător al unei echipe întalneşte pe fiecare jucător al echipei adverse) Cea de-a VIII-a ediţie a Turneul Regilor se desfăşoară în perioada 23-26 noiembrie, la Casa Gazelor Naturale din Mediaş.

Chivu a comentat derbiul milanez

Fostul fotbalist Cristian Chivu a fost prezent, duminică seară, în studio la postul italian Sky Sport pentru a analiza derbiul AC Milan - Internazionale Milano, el declarand la final că rezultatul de 1-1 este corect, informează tuttomercatoweb.com. "Ambele apărări au avut probleme. Inter în ultimii ani a jucat cu o apărare formată din trei fotbalişti şi nu este uşor să treci de la o zi la alta la o apărare cu patru jucători. Consider că rezultatul este corect. Inter a reuşit să revină în repriza a doua şi pentru că Milan părea să se mulţumească cu 1-0. însă într-un derbi nu poţi să te plafonezi şi cei de la Inter au profitat de asta", a spus Chivu. Potrivit calcionews24.com, înaintea meciului Chivu s-a declarat emoţionat de faptul că urma să analizeze derbiul. "Sunt foarte emoţionat. Este prima dată cand comentez. Derbiul este un meci important, special. Antrenorul Roberto Mancini ştie să gestioneze situaţiile precum cea în care se află acum Inter. Aduce entuziasm şi va obţine rezultate", a mai spus fostul internaţional roman.

A murit “Ţarul” Tihonov”

Legendarul antrenor rus Viktor Tihonov, care a caştigat cu echipa sovietică de hochei pe gheaţă opt titluri mondiale şi trei olimpice, a încetat din viaţă, la varsta de 84 de ani, a anunţat, ieri, federaţia din Rusia. "În această noapte, hocheiul rus şi toţi sportivii din ţară au pierdut un om de neînlocuit: legendarul antrenor şi celebrul jucător de hochei Viktor Vassilievici Tihonov a murit" după o lungă suferinţă, a precizat forul rus într-un comunicat. Tihonov era simbolul perioadei de glorie a hocheiului sovietic: sub conducerea sa, echipa Uniunii Sovietice a caştigat titlul mondial de opt ori în perioada 1978-1990 şi aurul olimpic în 1984, 1988 şi 1992. După căderea URSS-ului, Viktor Tihonov a rămas în funcţie pană în 1994. El a demisionat după ce la Lillehåmmer, pentru prima dată în istorie, echipa rusă nu a obţinut nicio medalie la Jocurile Olimpice. Federaţia Rusă de Hochei pe gheaţă a anunţat că la meciurile de luni din Liga continentală se va ţine un minut de reculegere.

Patru portari pentru World XI

Germanul Manuel Neuer, chilianul Claudio Bravo, belgianul Thibaut Courtois, spaniolul Iker Casillas şi italianul Gianluigi Buffon se află pe lista scurtă a portarilor nominalizaţi pentru echipa FIFA FIFPro a anului 2014. Manuel Neuer (Bayern München) a fost ales în echipa anului în 2013. Claudio Bravo (FC Barcelona) şi Thibaut Courtois (Chelsea) se află la prima nominalizare. Iker Casillas (Real Madrid) a făcut parte din echipa ideală timp de cinci ani (2008-2012). Gianluigi Buffon (Juventus) a fost ales în echipa anului în 2006 şi în 2007. Este singurul portar care a fost nominalizat în fiecare an de la crearea World XI, în 2005. Echipa anului este stabilită prin voturile a zeci de mii de fotbalişti profesionişti din întreaga lume. Aceştia aleg un portar, patru fundaşi, trei mijlocaşi şi trei atacanţi. Listele scurte cu nominalizările pentru posturile de fundaşi, mijlocaşi şi atacanţi vor fi anunţate de FIFA miercuri, vineri şi la 1 decembrie. Echipa-tip a anului va fi dezvăluită la 12 ianuarie, la Zürich, la ceremonia pentru acordarea Balonului de Aur.

Getafe, învinsă la Villarreal

Formaţia Getafe, antrenată de Cosmin Contra, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-2, de echipa Villarreal, în etapa a XII-a a campionatului Spaniei. Pentru Villarreal au marcat Mario ('38) şi Moreno (’43), iar pentru Getafe a înscris Lacen  ('61). În clasament, Villarreal este pe locul 8, cu 18 puncte, iar Getafe pe 10, cu 14 puncte. Lider este Real Madrid, cu 30 de puncte, urmată de FC Barcelona, cu 28 puncte, şi de Atletico Madrid, cu 26 puncte.

Sun Yang, suspendat pentru dopaj

Sportivul chinez Sun Yang, dublu campion olimpic la nataţie, a fost depistat pozitiv în urma unui control efectuat în mai şi a fost suspendat în iulie pentru trei luni, informează agenţia China Nouă. Suspendarea a fost dictată de Agenţia Antidoping Chineză.  Sun a participat în septembrie la Jocurile Asiei. China Nouă precizează că Sun a fost depistat pozitiv cu un stimulent, trimetazidină, însă nu menţionează de ce informaţia a fost dată publicităţii abia acum. Într-un interval de doar trei ani (2011-2013), Sun Yang a reuşit să devină un înotător important. El a fost medaliat cu aur la JO de la Londra, în probele de 400 metri liber şi 1.500 m liber. De asemenea, Sun a caştigat două medalii de aur la Campionatele Mondiale din 2011 şi trei la CM din 2013. La Jocurile Asiei de la Incheon, din acest an, Sun Yang a caştigat trei probe. Nu este prima dată cand Sun Yang se află în centrul unei controverse. Sportivul a fost condamnat în noiembrie 2013 la şapte zile de detenţie pentru că a condus fără permis şi a fost suspendat din competiţii pană în luna martie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.