Sport

Hamilton sau Rosberg?

Ziarul de Vrancea
21 nov 2014 447 vizualizări
Cei doi piloţi se vor bate duminică pentru titlul mondial la Formula 1, în ultima cursă a anului, la Abu Dhabi

Campionatul Mondial de Formula 1, ediţia 2014, se va încheia duminică, odată cu disputarea ultimei etape, Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, Lewis Hamilton şi Nico Rosberg, ambii de la Mercedes, despărţiţi de 17 puncte în clasamentul piloţilor, fiind singurii cu şanse la titlu.  Punctele puse în joc la Abu Dhabi vor avea o valoare dublă faţă de celelalte etape, astfel că o victorie va însemna 50 de puncte, un loc secund 36 de puncte, un loc 3 - 30 de puncte şi în continuare 24-20-16-12-8-4-2 pentru piloţii care trec linia de sosire pe poziţiile 4-10. Hamilton conduce în clasamentul piloţilor, cu 334 de puncte, în timp ce Rosberg are 317 puncte.
Astfel, Rosberg îl poate devansa pe colegul său în următoarele situaţii: locul 1 pentru german, locul 3 sau mai slab pentru Hamilton; locul 2 pentru Rosberg, locul 6 sau mai slab pentru Hamilton; locul 3 pentru Rosberg, locul 7 sau mai slab pentru Hamilton; kocul 4 pentru Rosberg, locul 9 sau mai slab pentru Hamilton; locul 5 pentru Rosberg, locul 10 sau mai slab pentru Hamilton. În toate celelalte situaţii, Lewis Hamilton va deveni campion mondial pentru a doua oară în cariera sa, după titlul cucerit în 2008, cand britanicul concura pentru McLaren-Mercedes. Echipa celor doi piloţi, Mercedes, este deja campioană mondială la constructori. Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi va avea loc duminică, de la ora 15.00, pe circuitul Yas Marina. Calificările sunt programate sambătă, de la ora 15.00.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.