Sport

Scrimeri romani la Budapesta

Ziarul de Vrancea
20 nov 2014 462 vizualizări
Romania participă cu o delegaţie de 10 sportivi, în frunte cu Tiberiu Dolniceanu, la concursul de Cupă Mondială la sabie de la Budapesta, prima etapă a sezonului de seniori 2014/2015.

Iniţial, prima etapă trebuia să aibă loc pe 1 şi 2 noiembrie, în Dakar, dar competiţia a fost anulată din motive de securitate şi din cauza virusului Ebola. La Budapesta, Romania va fi reprezentată de zece sportivi: Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţanu, Dragoş Sarbu, George Iancu, Mădălin Bucur, Mihai Cruţu, Cristian Biţucă şi Sorin Eftimie şi antrenorii Dan Găureanu şi Florin Zalomir.  Vineri şi sambătă se desfăşoară întrecerea individuală, iar duminică, 23 noiembrie, este programat concursul pe echipe.

Programul finalei Cupei Davis

Tenismanul elveţian Roger Federer îl va întalni pe francezul Gaël Monfils, în cel de-al doilea meci de simplu, de iwri, din finala Cupei Davis, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi efectuată la Villeneuve-d'Ascq.  În primul meci de simplu, care va începe la ora 15.00, se vor întalni francezul Jo-Wilfried Tsonga şi elveţianul Stanislas Wawrinka. Sambătă, de la ora 16.30, va avea loc meciul de dublu în care se vor întalni perechea franceză Richard Gasquet/Julien Benneteau şi cuplul elveţian Marco Chiudinelli/Michael Lammer. Duminică, începand cu ora 14.00, se vor disputa ultimele două meciuri de simplu: Jo-Wilfried Tsonga - Roger Federer şi Gael Monfils - Stanislas Wawrinka. Deşi a fost inclus la tragerea la sorţi pentru meciurile de simplu, prezenţa lui Roger Federer pe teren nu este sigură, după ce elveţianul a acuzat dureri la spate şi s-a retras înaintea finalei de la Turneul Campionilor de la Londra, de săptămana trecută.

Trei pugiliste în sferturi

Pugilista romană Steluţa Duţă, campioană europeană en titre la categoria 48 kg, s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului Mondial de la Jeju (Coreea de Sud), şi va boxa vineri cu kazaha Nazîm Kîzaibai pentru un loc în semifinale, care îi asigură medalia de bronz. Steluţa Duţă le-a învins succesiv la puncte pe suedeza Elin Ronnlund (3-0) şi pe chinezoaica Xu Shiqi (2-0). În cursa pentru medalii au mai rămas alte două pugiliste romane, restul fiind eliminate. Lăcrămioara Perijoc, la categoria 57 kg, a învins-o prin KO tehnic în repriza a 4-a pe Nthabeleng Mathaha din Lesotho şi va boxa în optimi cu indianca Pwilao Basumatary. La categoria 64 kg, Simona Sitar va boxa direct în optimi cu americanca Destiny Chearino.

Torje are ruptură musculară

Fotbalistul echipei Konyaspor, Gabriel Torje, care s-a accidentat la meciul dintre naţionala Romaniei şi reprezentativa Irlandei de Nord, scor 2-0, din preliminariile Euro-2016, a fost diagnosticat cu ruptură musculară la picior, informează haberahval.com. Site-ul din Turcia subliniază că Torje a revenit de la echipa naţională accidentat şi nu va putea evolua în meciul de duminică, de pe teren propriu, cu Gaziantepspor, din etapa a X-a a campionatului Turciei. Romanul a fost supus unor investigaţii medicale în urma cărora s-a constatat că are ruptură musculară. Torje a jucat pană în minutul 80, vinerea trecută, în partida cu Irlanda de Nord, iar ulterior a părăsit cantonamentul naţionalei Romaniei, medicul primei reprezentative diagnosticandu-l atunci cu miozită spastică.

Libertate, deocamdată

Preşedintele clubului Olympique Marseille, Vincent Labrune, directorul general Philippe Perez, şi foştii conducători ai grupării franceze Pape Diouf şi Jean-Claude Dassier, au fost puşi în libertate în noaptea de miercuri spre joi, au anunţat surse din cadrul anchetei. Oficialii clubului Olympique Marseille au fost reţinuţi marţi în cadrul unei anchete privind transferuri frauduloase de jucători. Printre transferurile anchetate se află şi trecerea atacantului Andre-Pierre Gignac de la Toulouse la Olympique Marseille, în vara anului 2010. Judecătorul a decis să-i pună în libertate pe cei patru, dar îi va putea convoca la o dată ulterioară.

Dublă suspendare pentru un bădăran

Baschetbalistul americano-suedez al echipei Charlotte Hornets, Jeffery Taylor, condamnat pentru violenţă conjugală, a fost suspendat de NBA 24 de meciuri şi de federaţia din Suedia pentru un an. " Suspendarea lui Taylor este mai severă decat cele decise anterior în cazuri similare, deoarece campionate profesioniste precum NBA trebuie să reacţioneze dur la astfel de incidente", a declarat Adam Silver, preşedintele NBA.Federaţia suedeză a anunţat că Jeffery Taylor nu va mai fi selecţionat timp de un an în naţionala Suediei. "Violenţa nu este o parte a sportului nostru, pe teren sau în afara terenului. Comitetul Director a decis ca Taylor să nu joace pentru echipa naţională în sezonul 2014-2015", a declarat preşedintele federaţiei, Hans von Uthmann. Jeffery Taylor a fost condamnat, în data de 29 octombrie, la 18 luni de supraveghere judiciară, el avand totodată obligaţia de a urma un tratament de dezintoxicare şi de a participa, timp de 26 de săptămani, la un program de sensibilizare a publicului cu privire la violenţa conjugală. De asemenea, sportivul va presta 80 de ore de muncă în folosul comunităţii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.