Sport

Derby-ul rundei s-a jucat la Piteşti

Dan Chiriac
19 nov 2014 581 vizualizări
HC Argeş Piteşti -CSM 2007 Focşani, 23 - 21, aseară în Divizia A de handbal masculin u duminică, focşănenii joacă cel mai important meci al sezonului, cu CSM Ploieşti, la Sala Polivalentă

Pentru handbaliştii de la CSM Focşani 2007, miercuri seara, la Piteşti, a început o serie care cuprinde meciuri cu unele dintre cele mai puternice echipe ale seriei. Handbaliştii antrenaţi de profesorul Viorel Ciubotaru, aflaţi pe locul al doilea în clasament, au întâlnit ieri formaţia de pe locul al patrulea, dar care are un joc mai puţin disputat. Focşănenii şi piteştenii au disputat derbiul etapei şi au oferit un frumos spectacol sportiv. Înaintea jocului, gazdele, ca şi oaspeţii, aveau doar un joc pierdut, acasă, cu ploieştenii, în timp ce oaspeţii erau neînvinşi în deplasare, dar au pierdut la Focşani cu CSU Galaţi, liderul din acest moment. A fost o partidă foarte disputată, chiar dacă de la CSM Focşani 2007 au lipsit conducătorul de joc şi căpitanul echipei, Iulian Neaţă, şi alţi doi jucători foarte importanţi – Robert Năstăsie şi Alexandru Ştefan. Ceilalţi focşăneni, aşa cum au arătat şi în disputa de sâmbătă, cu HC Alexandria, au avut capacitatea să se bată pentru victorie şi să-şi consolideze poziţia în partea de sus a clasamentului. În cele din urmă rezultatul a fost 23 - 21. Meciul de aseară a fost condus de cuplul bucureştean Dobre – Potârniche. Antrenorul Viorel Ciubotaru a folosit următoarea formaţie: Rusu, Cloşcă, Ungureanu – Şăitan, Sîsîeac,  Gramatic,  Vasilache, Rotaru, Nelu, Tănase, Smeu, Popa, Mocanu, Gheorghe.

Derby după derby

Etapa viitoare, echipa focşăneană va primi replica celor de la CSM Ploieşti. Partida va avea loc duminică, cu începere de la orele 11.00 în Sala Polivalentă. Va fi cel mai dificil joc din acest tur, în faţa principalei candidate la promovarea în prima ligă. În acest moment, fără rezultatele etapei de aseară, patru echipe se află la egalitate de puncte în fruntea clasamentului. CSM Ploieşti, CSU Galaţi, CSM Focşani 2007 şi Politehnica Iaşi au câte 21 de puncte, în timp ce piteştenii aveau 18 puncte. La finalul sezonului, prima clasată va promova direct în liga întâi, în timp ce a doua clasată va juca un turneu de baraj pentru promovare. Meciul de duminică poate duce echipa focşăneană pe un drum foarte bun. O victorie le dă speranţe elevilor lui Viorel Ciubotaru pentru un loc între primele două la finalul campionatului. Chiar dacă nu s-a vorbit deschis de o promovare în prima ligă, este clar, în acest moment, că handbalul, este sportul de la clubul municipalităţii, cel mai aproape de a ajunge pe prima scenă a unui sport de echipă. Chiar dacă cinci echipe sunt foarte puternice în seria est, focşănenii se pot bate pentru una din primele două poziţii. Derby-ul de duminică va fi condus de o brigadă din Piatra Neamţ formată din Ifrim şi Ilisei. Partida nu va avea observator de joc, care în liga a doua este opţional şi vine doar la solicitarea uneia dintre echipe. În acest sezon, doar CSU Galaţi a cerut la fiecare partidă în deplasare să aibă observator. La partida jucată la Focşani, observatorul jocului, Sorin Nica, din Piteşti, a avut o atitudine total deplasată, închizând ochii la unele greşeli ale brigăzii de arbitri.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.