Sport

Putem juca şi altfel

Ziarul de Vrancea
19 nov 2014 468 vizualizări
Romania - Danemarca 2-0 (0-0), partidă amicală disputată pe Arena Naţională. Claudiu Keşerü a înscris ambele goluri: primul dintr-o pasă senzaţională, al doilea cu o execuţie fenomenală. Anghel Iordănescu a schimbat în două meciuri faţa naţionalei Romaniei

Romania: Pantilimon – Papp (’80 – Luchin), Chiricheş (’70 – Moţi), Gardoş, Raţ – Hoban, Prepeliţă (’84 – Pintilii) – Enache (’46) – Enache), Sînmărtean (’46 – Chipciu), Maxim (’63 – Bicfalvi) – Keşerü. Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Danemarca:  S. Andersen– Jacobsen, Kjær (’46 – Vestergård), Bjelland, Boilesen (’80 – S.Poulsen) – Christiansen (’46 – Bech), Kvist (’70 – Hansen),  Thomsen – Vibe (’73 – Y. Poulsen) , Bendtner, L. Andersen (’26 – Wurst). Selecţioner: Morten Olsen.
Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia).
Cartonaşe galbene: Papp.

1-0, min. 53: Chipciu îl deschide magistral pe Keşerü în careu cu o pasă care a destabilizat apărarea daneză, acesta l-a driblat pe portar şi a înscris simplu.
2-0, min. 59: şut senzaţional al lui Keşerü la vinclu, de la 20 m.


Meci foarte frumos şi aerisit între Romania şi Danemarca. Selecţionerul Anghel Iordănescu a făcut schimbări în echipă, dar nu foarte multe şi, în niciun caz în punctele cheie, linia de apărare şi Sînmărtean ca play-maker, motorul principalelor acţiuni ofensive ale tricolorilor. Începutul a aparţinut danezilor, pe fondul unui start timorat al tricolorilor: Kvist (‘3), şut peste poartă în urma unui corner, Andersen (‘7), din centrul careului mult “peste”, reprezintă primele ocazii la poarta lui Pantilimon, după care arsenalul de pase al nordicilor a început să sece şi meciul arăta o vreme o turnură ciudată, cu combinaţii lente la centrul terenului şi neaşteptate angajări la marginea careului, generatoare de faze periculoase. Echipa care a spart acest ritm a fost Romania şi asta datorită lui Sînmărtean. În min. 12, tricolorii au introdus mingea în plasă prin “goleadorul la modă”, Paul Papp, care, în urma unei lovituri libere obţinută de Prepeliţă şi executată de Maxim a trimis cu capul în transversală, de unde balonul a ricoşat în plasă, însa înainte de aceasta, Papp l-a faultat pe Bjelland şi golul a fost anulat. Ulterior, jocul pe contre s-a animat, căpătand şi accente dure, iar cea mai periculoasă ocazie aparţine tot lui Paul Papp, şut din afara careului. Finalul reprizei I a aparţinut tricolorilor, fără a intra şi golul, deoarece soluţiile inventate de Sînmărtean n-au prea avut înţelegere din partea lui Keşerü.
Începutul reprizei secunde a aparţinut tot danezilor, care s-au arătat mult mai periculoşi: Kvist a tras pe langă poartă la o fază fixă, un şut periculos al lui Bendtner (cam indolent la acest meci) a fost rezolvat de Pantilimon (’51), iar Chiricheş a avut treabă multă la incursiunile oaspeţilor. S-a văzut, însă, că mai bine decat Sînmărtean, Chipciu îl simte perfect pe colegul său Keşerü, iar, după un assist senzaţional, a urmat şi un gol senzaţional, marcat de Claudiu, reeditand într-un fel scenariul din meciul cu Irlanda de Nord: două goluri marcate de acelaşi jucător la interval de şase minute. Între cele două goluri s-a intercalat o ratare monumentală a lui Maxim, care a scăpat singur spre poartă, dar a finalizat lamentabil.
Cele două momente au decis jocul, însă fotbal de calitiate s-a văzut pană la final. Adi Popa s-a trezit şi el singur a marginea careului însă şi-a făcut mingea prea lungă şi a fost blocat de portarul danez. De partea cealaltă, o pătrundere vijelioasă a lui Vibe a fost urmată de un şut zdravăn, dar sigur prins de Pantilimon, iar în final, o fază în veritabil stil Sînmărtean realizată de Prepeliţă şi finalizată cu un şut în diagonală ratat de puţin, au încheiat un meci care a dovedit că revenirea lui Anghel Iordănescu la echipa naţională a fost o alegere fericită. Şi dacă victoria în faţa unei echipe blindate precum Irlanda de Nord a estompat un adevăr, împotriva redutabilei formaţii daneze, această realitate a ieşit vijelios la iveală: Romania poate juca şi altfel, mai ofensiv şi direct pe poartă.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.