Sport

Război fratricid la Londra

Ziarul de Vrancea
16 nov 2014 483 vizualizări
Federer l-a învins pe prietenul său Stan Wawrinka după ce a salvat trei mingi de meci

Semifinalele Turneului Campionilor de la Londra s-au desfăşurat sub semnul echilibrului. Nici măcar Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial şi în mod cert cel mai în formă tenisman al lumii, n-a fost scutit de emoţii în partida cu Kei Nishikori, japonezul reuşind să ia chiar şi un set. În final, superioritatea lui “Nole” a fost evidentă, sarbul impunand-se cu 6-1, 3-6, 6-0. Novak Djokovic a caştigat Turneul de trei ori, în 2008, 2011 şi 2013. Cealaltă semifinală  fost extrem de disputată între elveţienii Roger Federer şi StanislasWawrinka,. cei doi care vor încerca la finele săptămanii să caştige în premieră Cupa Davis pentru “Ţara Cantoanelor”. Wawrinka, jucător care îl cunoaşte ca nimeni altul pe ilustrul său compatriot, a trecut de mai multe ori pe langă  victorie: a caştigat primul set cu 6-4 şi după ce Federer s-a revanşat în setul secund (7-5) a ţinut un break în faţă pănă aproape de finalul decisivului. Roger a egalat la 5, apoi Stan a avut două mingi de mingi salvate de Federer. În tie-break, Federer a avut de două ori mini-break, Wawrinka s-a agăţat şi a beneficiat de a treia minge de meci, dar pană la urmă, tot Roger Federer a avut caştig de cauză: 8-6 în tie-break, 4-6, 7-5, 7-6 rezultat şi drum spre o finală clasică împotriva lui Djokovic.
În semifinalele probei de dublu, fraţii gemeni Bob şi Mike Bryan au caştigat uşor (6-0, 6-3) în faţa francezilor Julien Benneteau şi Edouard Roger-Vasselin,. după necazurile pe care le-au avut în grupă. Ceilalţi finalişti sunt, oareceum surprinzător, croatul Ivan Dodig şi brazilianul Marcelo Melo, care au învins cu 4-6, 6-4, 10-6 de cuplul Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia).
* Jucătoarea Alexandra Dulgheru, cap de serie numărul 6, a caştigat, sambătă, turneul ITF de la Dubai, dotat cu premii totale de 75.000 de dolari. În finală, Alexandra Dulgheru a învins-o în finală pe sportiva japoneză Kimiko Date-Krumm, scor 6-3, 6-4.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.