Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cat dă Juventus pe Chiricheş?

Ziarul de Vrancea
14 nov 2014 480 vizualizări
Gruparea Juventus a luat legătura prin intermediari cu clubul Tottenham pentru transferul fundaşului Vlad Chiricheş, însă nu este dispusă să plătească mai mult de opt milioane de euro (6,4 milioane de lire streline) pentru jcuătorul roman.

Campioana Italiei doreşte un împrumut al fundaşului, cu opţiune de cumpărare. Totodată, tranzacţia ar trebui să aibă loc în ianuarie, numai în situaţia în care Juventus se califică în optimile de finală ale Ligii Campionilor. În acest moment, gruparea torineză este pe locul 3 într-o grupă din care mai fac parte Atletico Madrid, Olympiacos Pireu şi Malmö FF. De un împrumut al romanului mai este interesată şi Internazionale Milano, potrivit unei informaţii apărute, săptămana trecută, pe blogul jurnalistului italian Gianluca di Marzio.

Vintilă, în locul lui Răducioiu

Antrenorul Bogdan Argeş Vintilă a fost numit, ieri, în funcţia de selecţioner al reprezentativei Under 17 a Romaniei, fostul portar urmand să conducă echipa la Turul de Elită al Campionatului European din 2015, informează site-ul oficial al FRF. Selecţionata de juniori Under 17, condusă pană acum de Florin Răducioiu, este calificată la Turul de Elită, ultima etapă a calificărilor la Campionatul European din 2015, rezervat jucătorilor născuţi după 1 ianuarie 1998, găzduit de Bulgaria. Tragerea la sorţi pentru Turul de Elită va ava loc la 3 decembrie la ora 11.40. Născut pe 27 februarie 1972, Bogdan Argeş Vintilă a fost portar mai bine de 20 de ani, fiind legitimat la Steaua, FC Argeş, Rapid, FC Naţional, Bursaspor şi Concordia Chiajna. A apărat şi poarta primei reprezentative de cinci ori şi a primit un singur gol. După retragerea din activitate, el a devenit antrenor secund la Galatasaray şi FC Viitorul. La echipa patronată de Gheorghe Hagi a debutat ca antrenor principal.

Încă o datorie pentru CFR Cluj

Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor din cadrul FRF a obligat clubul CFR Cluj la plata a 6.000 de euro brut către fotbalistul Damjan Djokovic, reprezentand bonusuri, a anunţat site-ul oficial al LPF. De asemenea, clujenii vor trebui să plătească taxa de procedură în valoare de 455 de lei. Gruparea CFR Cluj poate face recurs la această decizie. Clubul Petrolul Ploieşti a fost obligat la plata sumei de 5.000 de euro către jucătorul Haubert Sitya Guilherme, reprezentand drepturi salariale pe luna iunie a acestui an. Prahovenii vor trebui să achite şi taxa de procedură în valoare de 455 de lei.

Mazzari, demis de la Inter

Tehnicianul Walter Mazzari a fost demis de la conducerea echipei Internazionale Milano, din cauza rezultatelor slabe ale formaţiei, în locul său urmand a fi numit Roberto Mancini, informează Gazzetta dello Sport, care citează Sky Sport 24 După 11 etape, Inter ocupă locul 9 în Seria A, cu patru victorii, patru rezultate de egalitate şi trei înfrangeri. Walter Mazzarri, 53 de ani, antrena echipa Internazionale Milano din mai 2013 şi mai avea contract valabil pană în iunie 2016. Roberto Mancini, 49 de ani, a mai fost antrenor la Inter între 2004 şi 2008. El a pregătit ultima dată formaţia Galatasaray Istanbul, după ce anterior a fost manager la Manchester City.

Să nu vă prind la football

Vedeta NBA LeBron James le interzice celor doi fii ai săi, LeBron jr. şi Bryce Maximus, să practice fotbalul american şi hocheiul pe gheaţă, deoarce el consideră aceste sporturi drept periculoase, informează marca.com. În schimb, băieţii lui pot juca baschet, baseball şi fotbal (soccer). "Doar baschet, baseball şi soccer este permis în casa mea", a declarat jucătorul echipei Cleveland Cavaliers. Întrebat dacă a luat această decizie din motive de siguranţă, James a răspuns afirmativ. "Sunt destule sporturi pe care să le practice, mai puţin hochei şi fotbal. Ca părinte, îţi doreşti să-şi protejezi copiii cat mai mult. Nu cred că sunt unicul care le interzice copiilor să  joace fotbal american", a explicat baschetbalistul. James a dezvăluit că Bryce Maximus, în varstă de 7 ani, joacă fotbal, iar Le Bron jr, de 10 ani, începe să se concentreze asupra baschetului.LeBron James este împotriva practicării fotbalului american după ce a avut o experienţă în acest sport. înainte de a se dedica baschetului, James a jucat un an fotbal american şi a renunţat după ce şi-a rupt mana la un antrenament.

Cupa Africii la Malabo

Cupa Africii pe Naţiuni (CAN) va avea loc în Guineea Ecuatorială, între 17 ianuarie şi 8 februarie 2015, a anunţat, ieri, Confederaţia Africană de Fotbal (CAF), care a căutat alternative după ce Maroc a cerut amanarea competiţiei. Naţionala din Guineea Ecuatorială va fi calificată din oficiu. Această echipă fusese descalificată, în iulie, de CAF, din preliminariile CAN, deoarece folosise un fotbalist fără drept de joc. Marocul obţinuse iniţial dreptul de a organzia CAN-2015, dar a cerut amanarea competiţiei din cauza răspandirii virusului ebola. CAF a refuzat să schimbe datele de disputare, astfel că i-a retras Marocului organizarea.Guineea Ecuatorială a mai organizat CAN în 2012, împreună cu Gabonul. Malabo, Bata, Mongomo şi Ebebiyin vor fi acum oraşele gazdă, iar tragerea la sorţi a partidelor din faza finală va avea loc la 3 decembrie, la Malabo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.