Sport

Meciul anului pentru tricolori

Ziarul de Vrancea
13 nov 2014 628 vizualizări
Astăzi, de la ora 21:45 pe Arena Naţională, Romania - Irlanda de Nord, în etapa a IV-a a preliminariilor Campionatului European de fotbal 2016, grupa F * meciul va fi transmis de TVR 1

Imediat după plecarea selecţionerului Victor Piţurcă în ţările calde, naţionala de fotbal a Romaniei susţine pe Arena Naţională cel mai important meci al sezonului, partida cu Irlanda de Nord, din preliminariile Euro 2016, practic, meciul de care depind multe în perspectiva calificării tricolorilor la competiţia din Hexagon. Fostul selecţioner, Victor Piţurcă, şi-a făcut în mare proporţie temele pană acum, învingand în deplasare două adversare importante, Grecia şI Ungaria şI realizand un singur rezultat criticabil, 1-1 cu Ungaria pe teren propriu. În aceeaşi grupă, Irlanda de Nord, echipa cotată a patra într-un top al şanselor, a realizat punctajul maxim, cu victorii în deplasare pe terenul maghiarilor şi grecilor şi s-a instalat pe fotoliul de lider al grupei. Asta înseamnă că Romania poate urca pe primul loc în grupă în cazul unei victorii. Ceea ce este drept, locul II şi o parte din locurile trei din grupe pot duce spre Franţa, dar preliminariile sunt lungi şi se pot întampla multe

Amintirile ne chinuiesc

Cu Anghel Iordănescu, revenit la carmă după opt ani de inactivitate antrenorială, ajutat de Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şI Ionuţ Badea, tricolorii au trecut deja de primele emoţii, “datorate” celor ce se pretind suporteri ai naţionalei: echipierii Romaniei vor avea parte de spectatori în partida cu irlandezii, doar un singur sector fiind închis ca pedeapsă primită de la UEFA.
Cu fotbaliştii din Ulster nu avem amintiri prea plăcute şi zilele trecute s-a tot evocat necazul din 1985 cand Romania a pierdut cu 0-1 pe teren propriu în faţa Irlandei de Nord, într-un meci în care mingea n-a vrut, pur şi simplu, să intre în poarta lui Jennings. Meciul tur, disputat la Belfast, s-a încheiat cu 3-2 tot pentru irlandezi, care au mers la turneul final din Mexic. Un meci disputat la Belfast de generaţia de aur în 1994 (înainte de World Cup) încheiat cu 2-0 pentru gazde şi, în fine, singura victorie obţinută de tricolori într-un amical disputat la Chicago (2-0, ambele goluri marcate de Buga) – acesta este palnaresul partidelor Romania – Irlanda de Nord. Naţionala de fotbal a Romaniei va susţine contra Irlandei de Nord, vineri, la Bucureşti, meciul cu numărul 655 din palmaresul său general. Tricolorii au pană acum un bilanţ de 291 victorii, 164 egaluri, 199 înfrangeri, cu un golaveraj de 1087-847.

Raţ este bun de joc

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că meciul cu reprezentativa Irlandei de Nord, din etapa a patra a grupei F a preliminariilor Euro-2016, este pentru "tricolori" cea mai importantă partidă a anului.  "Pentru noi, este cel mai important meci al anului. Din punctul meu de vedere, victoria echipei naţionale în jocul de maine ne-ar ajuta să facem un pas uriaş în a rezolva ecuaţia calificării, în a avea garanţia că suntem între primele două echipe calificate. Am mai spus-o, nimeni nu îşi imagina că Irlanda va fi echipa care domină ponă în prezent prin numărul de puncte pe care l-a strans şi este echipa surpriză a acestei competiţii. În ceea ce ne priveşte pe noi, le-am cerut băieţilor să se concentreze, să se pregătească mental şi am văzut că au început să se observe aceste lucruri", a spus Iordănescu. Cea mai bună veste posibilă pentru “General” este aceea că fundaşul stanga Răzvan Raţ este refăcut şi că poate evolua titular în faţa irlandezilor: "Nu pot să ştiu acum dacă o să joc 90 de minute, cred că niciunul dintre jucători cand intră nu ştie asta, însă la momentul acesta sunt bine. Nu mai simt nicio durere la locul accidentat. Totul merge conform planului. Sunt pe drumul cel bun. La momentul ăsta sunt refăcut", a spus Raţ. “I-a făcut plăcere să îi cunoască pe jucători şi la final a avut şi un mesaj prin care i-a încurajat pe «tricolori». De asemenea, am avut şi eu o discuţie de ordin profesional cu Mircea Lucescu, despre jocul Irlandei de Nord, despre jocul nostru, am vorbit ca între antrenori", a spus Iordănescu.
În privinţa Irlandei de Nord, selecţionerul Michael O’Neill are şi el cateva probleme, mijlocaşii Steven Davis şi James Ward fiind cele mai importante indisponibilităţi. Pericolul poate veni de la fazele fixe, în care oaspeţii, ca toţi britanicii, sunt maeştri, iar fundaşul McAuley este redutabil la lovituri de cap. În faţă, experimentatul Kyle Lafferty este cel mai mare pericol.
În grupa F, se mai dispută astăzi de la aceeaşi oră (21:45) partidele Grecia – Insulele Feroe şi Ungaria – Finlanda.
Formaţiile  probabile
Romania: Tătăruşanu -  Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ – Pintilii, Sînmărtean – Torje, Chipciu, Tănase – Keşerü. Selecţioner: Anghel Iordănescu.
Irlanda de Nord: Carroll – McLaughlin, McAuley, Hughes, MxGivern – Baird – Magennis, C. Evans, Norwood, Brunt – Lafferty. Selecţioner: Michael O’Neill
Arbitru: Jonas Eriksson (Suedia).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.