Sport

Vassaras, chemat la raport

Ziarul de Vrancea
12 nov 2014 489 vizualizări
LPF cere informaţii amănunţite în legătură cu activitatea Comisiei Centrale a Arbitrilor

Liga Profesionistă de Fotbal a cerut, printr-o adresă transmisă preşedintelui Comisiei Centrale a Arbitrilor, Kyros Vassaras, informaţii privind criteriile de promovare a arbitrilor din lotul pentru Liga I, criteriile de delagare a arbitrilor la meciuri şi sistemul de sancţionare a acestora.  LPF mai doreşte să afle criteriile de întocmire a listei FIFA, situaţiile întocmite, de la începutul mandatului lui Vassaras, privind aprecierea activităţii desfăşurate de arbitri, traducerile oficiale ale circularelor/documentelor transmise de FIFA şi UEFA cu privire la activitatea de arbitraj, sancţiunile aplicate arbitrilor pană în prezent şi regulile de individualizare a sancţiunilor. Alte solicitări îi vizeză pe observatorii de arbitri şi se referă la criteriile de alcătuire a corpului şi de delegare a acestora şi la sistemul de notare aplicat de ei la meciurile din Liga I. LPF mai este interesată de procesele verbale întocmite cu ocazia şedinţelor comisiei, de la numireia lui Vassaras în funcţia de preşedinte şi de strategia CCA pe termen scurt, mediu şi lung privind dezvoltarea activităţii de arbitraj în Romania.
Liga vrea să afle cu două zile înainte etapei lista observatorilor de arbitri delegaţi la fiecare întalnire a rundei. Aceste solicitări, explică LPF, sunt pentru ca activitatea CCA să devină "una transparentă şi adaptată unui model occidental, caracteristic campionatelor de top din Europa". Adresa este semnată de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, iar CCA trebuie să răspundă în termen de cinci zile la aceste solicitări. Iorgulescu precizează că, în cazul în care CCA nu va răspunde acestor solicitări, le va cere public demisia lui Vassaras şi membrilor comisiei.
Luni, reprezentanţii cluburilor în Comitetul Executiv al FRF i-au reproşat pe un ton ridicat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, greşelile din arbitrajul romanesc de la toate nivelurile, conducătorii solicitand ca răspunsurile oficialului grec să fie formulate în scris. "S-au certat cu Vassaras, i-au pus tot felul de întrebări. Au fost nemulţumiri de la toate eşaloanele. Toţi reprezentanţii cluburilor, şi de la Liga I, şi de la a doua, şi de la treia, şi de la fotbal feminin, toţi au fost nemulţumiţi de arbitraj. şi de delegări şi de numirea arbitrilor pe lista FIFA. Au cerut criteriile după care se face departajarea pentru a fi trecuţi pe această listă cu nominalizări. în cele din urmă s-a convenit ca Vassaras să răspundă în scris întrebărilor care i s-au pus, pentru a rămane pe hartie. Propunerea a venit din partea reprezentanţilor cluburilor, ca să nu mai fie luaţi la mişto", a explicat sursa menţionată cum a decurs şedinţa Comitetul Executiv al Federaţiei Romane de Fotbal.De cealaltă parte, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor s-a apărat spunand că o îmbunătăţire a calităţii arbitrajelor se va vedea abia după un an, avand în plan promovarea altor arbitri: "Vassaras a promis că va schimba faţa arbitrajului, că deocamdată ăsta este nivelul la care se ridică arbitrii. Că va încerca să promoveze alţi arbitri, dar asta se va vedea abia într-un an de zile" a adăugat sursa citată.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.