Sport

Iordănescu a dat de greu

Ziarul de Vrancea
10 nov 2014 630 vizualizări
Accidentarea lui Raţ dă peste cap planurile selecţionerului pentru meciul cu Irlanda de Nord

Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că fundaşul Răzvan Raţ este incert pentru partida cu Irlanda de Nord din cauza unei accidentări la aductori, precizand că ar fi o mare pierdere pentru prima reprezentativă. “Răzvan are o leziune la aductori. A făcut tratament şi la club şi în Serbia. El va avea un program special de pregătire şi în funcţie de starea de sănătate şi discuţiile cu medicul, vom vedea cand vom putea să-l introducem în programul echipei. Oricum, ar fi o mare lovitură pentru noi ca Raţ să nu joace cu Irlanda. I-am convocat pe postul lui pe Sepsi şi pe Mitrea. Mitrea a marcat în ultima perioadă, dar nu are experienţă, iar Sepsi, chiar dacă a mai venit la echipa naţională, nu se ridică la nivelul lui Raţ. Am vrut să-l convoc pe Latovlevici, dar nici el nu a jucat în ultima perioadă. Nu vreau să comentez eu de ce nu joacă la Steaua, dar aş fi vrut să-l văd aseară pe teren", a spus Iordănescu. Tot din cauza lipsei de experienţă Iordănescu a renunţat la stelistul Lucian Filip
Iordănescu a mai precizat că pe Eric Bicfalvi (Volîn Luţk) l-a convocat la recomandarea lui Mircea Lucescu şi că doreşte să-i dea o mană de ajutor tanărului Puşcaş în carieră: "Îl apreciez pe tinerelul acesta, e de perspectivă, însă l-am convocat ca să se obişnuiască cu echipa naţională şi să-l vadă cei din Italia, pentru a-i da o şansă nu numai la Primavera. Nu am hotărat încă, dar ne-am gandit ca el să meargă cu naţionala de tineret în Serbia, să joace o repriză, iar apoi să revină în programul echipei mari", a subliniat Iordănescu, care a lăsat de înţeles că la meciul cu Irlanda de Nord, portarul va fi Ciprian Tătăruşanu.
Prima reprezentativă a Romaniei întalneşte la 14 noiembrie, de la ora 21.45, Irlanda de Nord, în cadrul preliminariilor Euro-2016, şi Danemarca, la 18 noiembrie, de la ora 20.30, într-o partidă amicală. Ambele meciuri se vor disputa pe Arena Naţională din Bucureşti.

Steliştii vor scutire la amicalul cu Danemarca

Antrenorul echipei Steaua, Constantin Galcă, a declarat, duminică seară, ca jucătorii stelişti care vor fi convocaţi la naţională să revină la club după întalnirea cu Irlanda de Nord şi să nu participe la amicalul cu Danemarca. "Sper ca federaţia să înţeleagă şi să-i lase pe jucătorii convocaţi să se întoarcă la club după meciul cu Irlanda de Nord, pentru că îi vreau cat mai repede înapoi. Dacă nu toţi, măcar o parte dintre ei să revină, pentru că au fost foarte multe meciuri şi nu am amanat niciunul. Dacă am amana cateva meciuri veţi vedea ce proaspeţi vor fi jucătorii", a spus Galcă. Răspunsul lui Iordănescu a fost foarte diplomatic: “Eu mă gandesc doar la meciul cu Irlanda. Jucătorii Stelei sunt profesionişti, sunt obişnuiţi cu performanţa şi ei trebuie să fie apţi de joc, pentru că echipa naţională înseamnă foarte mult pentru orice jucător", a completat Iordănescu.
CAS
Lotul pentru Irlanda de Nord şi Danemarca
Portari: Pantilimon, Tătăruşanu, Lung
Fundaşi: Luchin, Chiricheş, Gardoş, Grigore, Moţi, Raţ, Papp, Sepsi, Mitrea.
Mijlocaş: Chipciu, Bicfalvi, Hoban, Maxim, Pintilii, Torje, Sînmărtean, Prepeliţă, Enache, Cr. Tănase.
Atacanţi: Keşerü, Puşcaş, Stancu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.