Sport

Academia de Fotbal Social vine azi la Ţifeşti

Dan Chiriac
6 nov 2014 572 vizualizări
Copiii din comună vor juca fotbal într-un cadru organizat

Academia de Fotbal Social va poposi azi la Clipiceşti, în comuna Ţifeşti. Acţiunea organizată de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea va începe la orele 14.00. La eveniment sunt aşteptaţi toti copiii din comuna Ţifeşti, care vor forma opt echipe ce vor primi diferite denumiri. După cum se ştie, sâmbăta trecută, la Dumbrăveni, a ajuns pentru prima dată Academia de Fotbal Social, acţiune cuprinsă în programul Comisiei Grassroots din cadrul AJF Vrancea. Proiectul constă în promovarea şi atragerea copiilor către sport şi urmăreşte depistarea talentelor din zonele rurale care nu au în prezent posibilitatea practicării fotbalului în mod organizat, în cadrul unor cluburi sportive. Al doilea popas va fi în comuna Ţifeşti, localitate cu o prezentă constantă în liga a patra din judeţul Vrancea. Acţiunea de vineri are loc pe noua bază sportivă din satul Clipiceşti, acolo unde formaţia locală va disputa anul viitor partidele de pe teren propriu. La acţune sunt aşteptaţi copii de la şcolile de pe raza comunei Ţifeşti. AJF Vrancea va asigura montarea celor 4 suprafeţe de joc. Se vor alcătui echipe formate din şase copii care vor participa la turneu. Echipele înscrise vor evolua simultan pe 4 terenuri (maxim total 8 echipe). Acestea vor juca în sistem campionat câte 7 meciuri de 12 minute fiecare cu o pauză activă de 4 minute, în care se vor organiza diferite concursuri individuale cu finalizare pe poartă. Componenţii echipei câştigătoare vor primi cupe fiecare în parte. Se vor mai acorda două trofee speciale pentru golgheterul turneului şi golgheterul la pauza activă (joc individual). În urma acţiunii de la Clipiceşti va fi stabilit Dream Team-ul localităţii, în funcţie de evoluţia copiilor în turneu. Copiii legitimaţi nu vor fi cuprinşi în această echipă, dar au drept de participare. Acţiunea este organizată cu sprijinul primarului Gabriel Postolache. AJF Vrancea speră sa fie un eveniment, cel puţin, la fel de reuşit ca cel de săptămâna trecută de la Dumbrăveni. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.