Sport

Simona a încheiat-o cu Wim

Ziarul de Vrancea
6 nov 2014 833 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA, a anunţat, joi, că a încheiat colaborarea cu antrenorul belgian Wim Fissette, cu care a lucrat de la începutul acestui an.

"Colaborarea mea cu antrenorul Wim Fissette se încheie la finalul acestui an, în urma unei decizii luate de comun acord. A fost un an bun şi frumos. Îi mulţumesc şi îi doresc succes în continuare", a anunţat Halep, pe contul ei de Facebook. Sportiva din Constanţa a devenit eleva antrenorului belgian la finalul lunii ianuarie, cand ocupa locul 10 WTA. în acest sezon, Simona Halep a caştigat turneele de la Doha şi Bucureşti, a fost finalistă la Madrid, la Roland Garros şi la Turneul Campioanelor, semifinalistă la Indian Wells şi Wimbledon şi a ocupat timp de opt săptămani locul 2 WTA. În cariera lui, Wim Fissette le-a mai pregătit pe jucătoarele Kim Clijsters şi Sabine Lisicki.

Chiricheş, căutat de Juve şi Inter

Campioana Italiei, Juventus Torino, şi Internazionale Milano doresc să îl transfere sub formă de împrumut, în această iarnă, pe fundaşul echipei Tottenham Vlad Chiricheş, informează presa engleză, care citează blogul jurnalistului italian Gianluca di Marzio. Ambele cluburi italiene sunt interesate de Vlad Chiricheş. Acestea încearcă să afle dacă Tottenham este de acord cu un împrumut în luna ianuarie. Juventus îl vrea pe roman ca o alternativă pentru Andrea Barzagli, accidentat. Inter îl ia în considerare pe Chircheş în cazul în care nu va reuşi să-l readucă pe Rolando de la FC Porto. Chiricheş a jucat doar două meciuri în Premier League în acest sezon şi niciunul nu s-a încheiat cu victoria formaţiei Tottenham: 2-2 cu Sunderland şi 0-1 cu West Bromwich Albion. Însă greşeala gravă comisă de el în meciul cu Beşiktaş, din Liga Europa, soldată cu un penalti din care turcii au egalat la 1 pe White Hart Lane, l-a îndepărtat şi mai mult de un loc de titular. Presa engleză notează că, în aceste condiţii, clubul Tottenham ar fi interesat mai degrabă de o vanzare a fundaşului roman, decat de un împrumut.
 
 Teja, selecţioner la tineret

Tehnicianul Mihai Teja a semnat un contract cu Federaţia Romană de Fotbal, urmand să se ocupe de pregătirea echipei naţionale de tineret, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. Teja îl înlocuieşte pe Viorel Moldovan, care a condus reprezentativa Under 21 în perioada iulie - octombrie şi care a fost cooptat în staful echipei naţionale de seniori, ca antrenor secund. Mihai Teja, 36 de ani, şi-a început cariera de antrenor în 2006, el fiind secund la FC Vaslui, apoi la Dinamo, Steaua, Hazar Lankaran, Petrolul, Standard Liège şi la Astra. în perioada octombrie 2013 - septembrie 2014, a condus-o formaţia Universitatea Cluj ca antrenor principal. Noul selecţioner al reprezentativei Under 21 a Romaniei va debuta la 13 noiembrie, de la ora 13.00, cand echipa de tineret va disputa un meci amical, la Belgrad, contra selecţionatei similare a Serbiei.

Ana face treaba în Asia

Jucătoarea de tenis Ana Bogdan (241 WTA), venită din calificări, a ajuns în sferturile de finală ale turneului de la Taipei, dotat cu premii în valoare totală de 125.000 de dolari. Bogdan a trecut în turul doi de sportiva chineză Wang Yafan Wang (191) cu scorul de 6-3, 6-3, după un meci care a durat aproape o oră şi 15 minute. Jucătoarea romană o va întalni în faza următoare pe Zheng Saisai (China), locul 97 WTA şi cap de serie numărul 3, care a învins-o, tot joi, cu scorul de 0-6, 6-4, 6-4, pe Tamarine Tanasugarn (Thailanda, 340), fosta nr. 19 mondial în 2002. În proba  de dublu de la Limoges, Raluca Olaru şi rusoaica Valeria Solovieva au fost eliminate în sferturi, scor 4-6, 3-6 de perechea cehă Katerina Siniakova/Renata Voracova (nr. 4)

Messi l-a egalat pe Raul

Atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a egalat recordul de 71 de goluri marcate în Liga Campionilor şi care era deţinut de fostul varf al formaţiei Real Madrid, Raul Gonzalez. Messi a înscris ambele goluri ale partidei pe care FC Barcelona a caştigat-o, în deplasare, cu scorul 2-0, în faţa formaţiei Ajax Amsterdam, în etapa a IV-a a grupei F a Ligii Campionilor. În urma acestei victorii, catalanii au obţinut calificarea în optimile de finală ale competiţiei. Lionel Messi şi Raul Gonzalez sunt urmaţi în clasamentul all-time al golgheterilor Ligii Campionilor de portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid), care a înscris de 70 de ori. În topul golgeterilor ediţiei 2014-2015, se află brazilianul Luiz Adriano (Şahtar Doneţk) cu 9 reşite

Criză de încredere

Tehnicianul echipei Manchester City, Manuel Pellegrini, a declarat, după înfrangerea suferită pe teren propriu cu ŢSKA Moscova, în Liga Campionilor, că echipa sa traversează o criză de încredere pe care nu o înţelege, informează BBC. "Este o criză de încredere şi trebuie să aflăm cauzele vorbind cu jucătorii în fiecare zi. Trebuie să încercăm să aflăm ce se întamplă cu echipa în Liga Campionilor. Aceşti fotbalişti sunt importanţi şi nu înţeleg de ce nu pot juca în Liga Campionilor. Trebuie să muncim din greu ca să revenim la stilul nostru normal de joc", a declarat Pellegrini. Campioana Angliei a fost învinsă, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-2, de formaţia rusă ŢSKA Moscova, în etapa a IV-a a Grupei E a Ligii Campionilor.

Pilot nou la Sauber

Brazilianul Luiz Felipe de Oliveira Nasr, pilot de rezervă la Williams în 2014, va concura în ediţia viitoare a Campionatului Mondial de Formula 1 pentru echipa Sauber. El îl va avea coechipier pe suedezul Marcus Ericsson, care a pilotat în actuala ediţie pentru echipa Caterham. în aceste condiţii, actualii piloţi de la Sauber, germanul Adrian Sutil şi mexicanul Esteban Gutierrez, vor părăsi echipa. În varstă de 22 de ani, brazilianul de origine libaneză şi-a început cariera în karting. El a mai concurat în Formula BMW, Formula 3 şi, din 2012, în GP2.  În acest sezon al GP2, Nasr ocupă locul 2 în clasamentul piloţilor, cu două etape înainte de final. În Formula 1, Felipe Nasr a evoluat de patru ori în antrenamente oficiale, la volanul unui monopost Williams, ultima oară, vineri, la Austin (SUA). Tanărul pilot este suţinut în cariera sa de un sponsor important, Banco do Brasil.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.