Sport

Victorie normală pentru rugbiştii de la Steaua

Dan Chiriac
5 nov 2014 708 vizualizări
LPS Focşani - Steaua Bucureşti 6-28 (6-21), pe stadionul Tineretului, în Superliga de rugby juniori U 19

Steaua a obţinut ieri, pe stadionul “Tineretului” din Focşani, o victorie normală în partida cu LPS Focşani. Cotată ca mare favorită a jocului, echipa din capitală a confirmat calculele hârtiei şi a obţinut o victorie cu bonus ofensiv. Focşănenii au reuşit să ofere însă o replică bună unei echipe superioare. Elevii lui Romeo Păun au limitat scorul şi au avut ocazia să nu primească foarte multe puncte din partea unei echipe care a marcat eseuri pe bandă rulantă în acest acest campionat. Bucureştenii au reuşit să culce balonul în terenul de ţintă advers de două ori în primele 20 de minute ale jocului şi să se distanţeze la 14-0 pe tabela de marcaj. LPS Focşani a redus din diferenţă după ce a punctat dintr-o lovitură de pedeapsă. Steaua a mai înscris un eseu până la pauză şi s-a distanţat la 21-6. Oaspeţii mai aveau nevoie de un eseu pentru a obţine punctul bonus ofensiv. Acest lucru s-a întâmplat la mijlocul reprizei secunde. Scorul de 28-6 s-a menţinut până la final. “Am limitat cât am putut scorul în faţa unei echipe foarte puternice. Trebuie să câştigăm jocurile din ultimele două etape şi să ne consolidăm poziţia a patra, cea care asigură calificarea în semifinalele campionatului naţional. Acesta este obiectivul formaţiei în acest sezon”, ne-a spus Romică Păun, antrenorul focşănenilor.

LPS aspiră să intre în Top 4

Meciul de ieri a fost amânat în urmă cu o lună la solicitarea ambelor formaţii. Steaua şi Cleopatra au dominat începutul de campionat, obţinând victorii la scor. Cele două echipe au maximul de puncte după derularea a cinci etape. Pe locurile trei şi patru se află CSS Bîrlad şi CNAV. LPS Focşani are cinci puncte şi se află pe locul cinci. Sâmbătă, cu începere de la orele 14.00, pe Stadionul "Tineretului", focşănenii vor primi replica celor de la CSS Gura Humorului. Este ocazia cea mai bună pentru ca LPS să revină între primele patru în ierarhie. O victorie cu bonus i-ar permite formaţiei de la LPS să acumuleze zece puncte şi să o devanseze pe CNAV, formaţie care va sta în runda a şasea. După derularea celor 14 etape din sezonul regulat, primele patru clasate vor merge în semifinale, unde se va juca după sistemul 1-4 şi 2-3. Primele două clasate la finalul sezonului regulat vor avea avantajul terenului propriu în penultimul act al campionatului naţional. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.