Sport

Sancţiune record în fotbalul romanesc

Ziarul de Vrancea
5 nov 2014 612 vizualizări
Gabi Mureşan de la ASA Targu Mureş a fost suspendat pentru 16 etape pentru cotul aplicat în ochiul lui Rusescu

Comisia de Disciplină a FRF l-a suspendat 16 partide pe jucătorul echipei ASA Targu Mureş, Gabriel Mureşan, şi şase meciuri pe colegul său Ousmane N'Doye, după ce aceştia i-au accidentat pe Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keşerü, la meciul cu Steaua, au declarat pentru MEDIAFAX surse din cadrul LPF. De asemenea, Gabriel Mureşan a primit o penalitate sportivă de 25.000 de lei, în timp ce N'Doye a fost sancţionat cu 5.000 de lei. Sancţiunile au fost dictate pe baza probelor video, ţinandu-se cont de gravitatea faptelor.Ousmane N'Doye mai fusese suspendat pentru două etape şi sancţionat cu 3.000 de lei în urma cartonaşului roşu primit după finalul partidei. N'Doye a fost eliminat de arbitrul Istvan Kovacs după terminarea partidei din cauza unui conflict cu mai mulţi jucători stelişti. Senegalezul va efectua suspendarea cea mai mare, de şase meciuri.
Comisia de Discplină a FRF a analizat aceste cazuri, după ce Steaua a depus, săptămana trecută, o plangere în care solicita sancţionarea mijlocaşilor echipei ASA Targu-Mureş Gabriel Mureşan şi Ousmane N'Doye, care i-au accidentat pe atacanţii campioanei, Raul Rusescu, respectiv Claudiu Keşerü. Acesta a fost lovit la cap cu piciorul de Ousmane N'Doye, în urma unui duel la minge la mijlocul terenului, atacantul fiind schimbat în minutul 22 cu Raul Rusescu. N'Doye nu a fost sancţionat în timpul jocului de arbitrul Istvan Kovacs. La randul său, Raul Rusescu, care l-a înlocuit pe Keşerü,, a fost lovit cu cotul în figură de Gabriel Mureşan în minutul 29 al partidei, arbitrul Istvan Kovacs dictand doar cartonaş galben. La acestă fază, Mureşan a primit doar un cartonaş galben.Rusescu va fi indisponibil timp de mai multe săptămani, fiind nevoit să suporte o intervenţie chirurgicală la ochiul drept. Formaţia Steaua a fost învinsă, la 26 octombrie, în deplasare, cu scorul de 1-0, de echipa ASA Targu Mureş, într-un meci din etapa a XII-a a Ligii I, în care tehnicianul Constantin Galcă a fost nevoit să facă toate cele trei schimbări în primele 29 de minute, din cauza unor accidentări.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.