Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Barcelona, învinsă la Vigo

Ziarul de Vrancea
2 nov 2014 681 vizualizări
Formaţia FC Barcelona a fost învinsă, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 0-1 de echipa Celta Vigo, într-un meci din etapa a IX-a a campionatului Spaniei.

Golul a fost marcat de Larrivey, în minutul 55.Principala ei rivală, Real Madrid a caştigat în delasare cu 4-0 în faţa echipei Celta Vigo, prin golurile marcate de Cristiano Ronaldo (‘2), James Rodriguez (’31, ’86) şi Karim Benzema (’54). Echipa antrenată de Cosmin Contra, Getafe, a caştigat în deplasare cu 2-1 în faţa formaţiei Deportivo La Coruña. Au marcat Fabri (’35 – autogol) şi Lafita (’46), respectiv, Helder Postiga (’80). În clasament, Real Madrid conduce cu 24 de puncte, urmată de Valencia şi Atletico Madrid (23 p), Barcelona şi Sevilla (22 p).
 
Reghecampf a pierdut trofeul

Formaţia saudită Al Hilal, antrenată de Laurenţiu Reghecampf şi la care evoluează Mihai Pintilii, a terminat la egalitate, sambătă, pe teren propriu, scor 0-0, cu australienii de la Sydney Wanderers, în manşa secundă a finalei Ligii Campionilor Asiei, nereuşind să caştige trofeul. Al Hilal a pierdut finala din cauza eşecului din prima manşă a finalei, scor 0-1. În partida de sambătă, Mihai Pintilii a fost integralist.  La finalul jocului, au avut loc incidente în care au fost implicaţi mai mulţi jucători şi oficiali. Sydney Wanderers, înfiinţată în urmă cu doi ani, a devenit prima echipă australiană caştigătoare a Ligii Campionilor Asiei.

Am scăpat de kosovari

Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins sambătă, la Prishtina, reprezentativa Kosovo, cu scorul de 30-16 (15-10), în cel de-al doilea meci din grupa C a turului I preliminar al Campionatului European din 2018. Marcatorii tricolori au fost Ghionea 8 goluri, Iancu 3, Novanc 3, Criciotoiu 3, Toma 2, Ghiţă 2, Csepreghi 2, Stavrositu 2, Buricea 2, Racoţea 1, Savenco 1, Grigoraş 1 gol.  În primul meci din grupă, Romania a învins tot Kosovo, miercuri, la Bucureşti, cu scorul de 36-24 (17-10). în grupa C, Romania va mai juca doar în 2015, cu Italia, între 10-14 iunie. Prima clasată din fiecare din cele trei grupe din turul I preliminar se va califica mai departe. Turneul final al Campionatului European din 2018 va avea loc în Croaţia.

Încă o victorie pentru poloiştii stelişti

Echipa de polo Steaua Bucureşti a învins sambătă, în grupa B din turul doi al Eurocup, formaţia franceză Montpellier Waterpolo, cu scorul de 7-6. Formaţia bucureşteană a obţinut astfel a doua victorie în grupă, meciurile din cadrul turneului fiind găzduite de Gzira (Malta). Anterior, steliştii au fost învinşi la debut de croaţii de la Mornar BS, cu scorul de 8-12, după care au obţinut prima victorie, cu formaţia muntenegreană VK Primorac Kotor, scor 8-6.   Din grupa B fac parte echipele Steaua Bucureşti, Montpellier Waterpolo (Franţa), Mornar Split (Croaţia), VK Primorac Kotor (Muntenegru) şi Valleta (Malta).

Suspendare de 50 de ani

Fotbalistul portughez Ricardo Ferreira, care evoluează în liga a patra elveţiană, a fost suspendat 50 de ani pentru că l-a insultat şi agresat pe arbitru la un meci cu formaţia SC Worb, informează L'Equipe. Ferreira l-a lovit pe arbitru cu mingea în cap, l-a insultat şi l-a stropit cu apă, la finalul partidei. De la începutul carierei, Ricardo Ferreira a mai fost sancţionat din cauza comportamentului său. El a mai fost suspendat 45 de meciuri pentru insulte şi violenţe la adresa adversarilor sau arbitrilor. "Arbitrii mă cunosc. Mă aşteptam să fiu suspendat un an sau doi. Dar 50 de ani? Fotbalul este viaţa mea", a declarat portughezul pentru cotidianul Blick.  Suspendarea lui Ferreira va expira la 5 iunie 2064, cand fotbalistul va avea 78 de ani.

Neimar va fi la Olimpiadă

Căpitanul reprezentativei Braziliei, Neymar, va juca la turneul olimpic de fotbal de la Rio de Janeiro, din 2016, a anunţa selecţionerul echipei braziliene Alexandre Gallo. "Voi convoca trei jucători de peste 23 de ani, de fapt doi, pentru că unul dintre ei este Neymar. Nu te poţi gandi la fotbalul brazilian fără a te gandi la vedeta acestuia", a explicat Gallo, într-un interviu pentru Arena Sport TV. Alexandre Gallo anunţase încă din luna iulie, cand a preluat funcţia de selecţioner, că Neymar va fi jucător de bază în echipa olimpică pentru 2016. În 2016, atacantul Barcelonei va avea 24 de ani. "Neymar este un jucător important. Este greu să te gandeşti la Argentina la JO fără Messi şi la Portugalia fără Cristiano Ronaldo. Neymar este un punct de referinţă pentru jucătorii noştri. Munceşte mult, ne iubeşte şi ne va ajuta mult", a adăugat Gallo. Selecţionerul echipei olimpice a precizat că şi-a ales deja numărul 10, acesta urmand să fie mijlocaşul Barcelonei, Rafinha, în varstă de 21 de ani.

Keshi a fost reinstalat selecţioner

Tehnicianul Stephen Keshi a fost numit din nou selecţioner al Nigeriei  la 15 zile după ce a fost demis, anunţă cotidianul L'Equipe.  Un responsabil al federaţiei nigeriene a explicat că forul a decis să accepte propunerea de a-l reinstala pe Keshi, care era susţinut şi de preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan.  Keshi fusese demis după  înfrangerea din meciul cu Sudan, scor 1-3, în calificările pentru Cupa Africii pe Naţiuni din 2015. În mandatul anterior, Keshi se afla la conducerea tehnică a echipei Nigeriei din 2011.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.