Sport

Victorie mare a juniorilor în faţa Stelei

Dan Chiriac
2 nov 2014 576 vizualizări
LPS Focşani - Steaua Bucureşti 3-2 (1-0), în cadrul campionatului naţional de juniori republicani A u la juniori B, bucureştenii s-au impus cu 2-0

Echipele de fotbal de la LPS Focşani au disputat sâmbătă două partide importante în cadrul campionatului naţional. Juniorii A, pregătiţi de Daniel Bănică, au obţinut o victorie mare în faţa unei echipe puternice, care a avut în teren mai mulţi jucători care au „cochetat” în acest sezon cu echipa de seniori a Stelei. Jucătorii focşăneni au reuşit să se autodepăşească în acest meci şi să obţină o victorie ce părea sigură la jumătatea reprizei secunde, dar în care nu mai credea aproape nimeni după ce bucureştenii au egalat la doi. Prima repriză a fost echilibrată, gazdele marcând singurul gol prin Bogdan Grigorică. Nimic nu anunţa o repriză a doua spectaculoasă, care a ţinut cu sufletul la gură ambele echipe, pe antrenori, dar şi pe cei prezenţi în tribunele stadionului „Milcovul”. A fost probabil una dintre cele mai frumoase reprize de fotbal văzute în ultimii ani la Focşani. Gazdele s-au distanţat la 2-0, în minutul 60, după ce Dima a transformat la vinclu o lovitură liberă de la 20 de metri. Mulţi au crezut că meciul s-a încheiat, dar de fapt, abia atunci a început cu adevărat. Portarul Crăciun a apărat în minutul 65 o lovitură de la 11 metri, acordată corect de arbitrul buzoian. Mulţi au crezut, din nou, că totul este terminat, dar steliştii au revenit şi au marcat două goluri în zece minute. A doua reuşită a venit dintr-un nou penalty, acordat corect de centralul partidei. Suporterii focşăneni au crezut pentru prima dată că valoarea steliştilor îşi va spune cuvântul, iar oaspeţii vor întoarce rezultatul. Numai că, în minutele de prelungire, centralul jocului a acordat din nou penalty, de această dată pentru gazde. Lăbunţ a transformat şi a adus o victorie superbă pentru jucătorii focşăneni. La final, ambele echipe au primit aplauze din partea spectatorilor pentru spectacolul oferit. La înălţime a fost şi galeria focşănenilor, care şi-au încurajat favoriţii pe toată durata partidei. Interesant este că fanii focşăneni, majoritatea dintre ei suporteri ai Stelei, s-au văzut în situaţia de a încuraja la acest joc echipa LPS, fără a uita însă şi de dragostea faţă de formaţia din capitală.  La juniori B, steliştii şi-au luat revanşa şi s-au impus cu 2-0. LPS Focşani aşteaptă şi deciza Comisiei de Disciplină după ce etapa trecută nu au disputat partidele programate. Focşănenii s-au deplasat la Berceni pentru jocurile cu echipa locală. Cele două partide nu au avut loc în condiţiile în care terenul de joc a fost impracticabil după ninsorile căzute în zona capitalei. Federaţia Română de Fotbal va decide în zilele următoare dacă cele două partide vor fi reprogramate sau focşănenii vor câştiga la masa verde, în condiţiile în care gazdele nu au făcut nimic pentru ca terenul să devină bun de joc.

Cupa Viitorul a revenit celor de la Junior Bucureşti şi Ceahlăul

La finalul săptămânii au avut loc la Focşani şi Goleşti, partidele de la Cupa „Viitorul” la fotbal. Turneu a fost organizat la două categorii de vârstă, 2001 şi 2002. Partidele au avut loc pe stadioanele din Goleşti şi pe terenul doi şi trei din Complexul Sportiv „Milcovul”. Au participat echipele Ceahlăul Piatra Neamţ, ACS Odorheiul Secuiesc, Juniorul Bucureşti, Juniors Galaţi, Viitorul Focşani şi Stars Brăila. La grupa 2001, victoria finală a revenit celor de la Ceahlăul Piatra Neamţ care a câştigat toate partidele disputate, acumulând nouă puncte. La grupa 2002, victoria finală a revenit celor de la Junior Bucureşti, care a câştigat meciul decisiv, jucat cu Stars Brăila, cu scorul de 4-1. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.