Sport

Academia de Fotbal social vine la tine în sat!

Dan Chiriac
31 oct 2014 521 vizualizări
Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea demarează azi un nou proiect

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Vrancea va demara azi un nou proiect. Astfel, la Dumbrăveni va poposi pentru prima dată “Academia de Fotbal Social”, acţiune cuprinsă în programul Comisiei Grassroots din cadrul AJF Vrancea, ce constă în promovarea şi atragerea copiilor către sport. Totodată se va urmări depistarea talentelor din zonele rurale, care nu au în prezent posibilitatea practicării fotbalului în mod organizat, în cadrul unor cluburi sportive. “Academia de fotbal social este cel mai ambiţios program de dezvoltare iniţiat vreodată în ţara noastră, de la Daciada şi pană în prezent. Avem convingerea că va fi un succes total. Sperăm să aducem multă bucurie în randul copiilor din fiecare localitate. Mizăm de asemenea pe sprijinul şi colaborarea autorităţilor din fiecare localitate”, spune Dan Dumitru, preşedintele AJF Vrancea. AJF Vrancea va asigura montarea celor 4 suprafeţe de joc în fiecare localitate. Se vor alcătui echipe formate din şase copii, care vor participa la un mega-turneu. Echipele înscrise vor evolua simultan pe 3-4 terenuri (maxim total 8 echipe), care vor juca în sistem campionat, cate 7 meciuri de 12 minute fiecare cu o pauză activă de 4 minute, în care se vor organiza diferite concursuri individuale cu finalizare pe poartă. Componenţii echipei caştigătoare vor primi cupe. Se vor mai acorda două trofee speciale pentru golgeterul turneului şi golgeterul la pauza activă şi joc individual. În urma unei acţiuni, în fiecare localitate va fi stabilit Dream Team-ul localităţii, în funcţie de evoluţia copiilor în turneu. Copii legitimaţi nu vor fi cuprinşi în această  echipă , dar au drept de participare. Dream Team-ul va participa la finalul sezonului competiţional, înainte de Finala Cupei Romaniei pe judeţ, la turneul final. Toţi copiii participanţi la acest turneu vor fi premiaţi cu mingi şi echipament. În cazul organizări a mai mult de 8 evenimente locale, se va desfăşura o fază intermediară, pentru stabilirea echipelor participante la turneul final. Acţiunile se vor desfăşura numai pe bazele sportive ale membrilor afiliaţi la AJF Vrancea, la cererea acestora. Pentru localităţile cu echipe în Superliga Altdorf Tehnik, participarea este prioritară. Localităţile cu echipe în Liga Gragit Decor trebuie să-şi exprime dorinţa de organizare în scris la AJF Vrancea. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.