Sport

Se caută viitorul Alin Moldoveanu!

Dan Chiriac
30 oct 2014 686 vizualizări
Timp de cinci zile, elevii de la Şcoala “Ioan Basgan” îşi încearcă talentul la tir sportiv u cei mai buni trăgători vor intra în atenţia cluburilor sportive din oraş u Programul “Pierre de Coubertin – Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv” are ca scop descoperirea de noi talente în sportul care a adus un titlu olimpic la Londra, prin focşăneanul Alin Moldoveanu

260 de copii de la Şcoala “Ioan Basgan” din Focşani participă în această săptămână la Programul “Pierre de Coubertin – Viitorul olimpic de aur pentru tirul sportiv”. Acţiunea se derulează în perioada 27 octombrie- 1 noiembrie. La această acţiune participă câte două clase din fiecare an şcolar de la clasele a patra până la clasa a opta. În total sunt zece clase ce iau parte la acest eveniment. “Este o activitate de selecţie ce se face pentru o cunoaştere mai bună a tirului în oraşul nostru. Este un proiect menit să sprijine cluburile sportive din judeţ. Sunt câte 26 de copiii, din fiecare clasă, iar primii şase din fiecare an şcolar vor participa la finala ce va avea loc la Poligonul de tir de la CS Unirea Focşani”, ne-a spus Aurel Giurgea, managerul proiectului. Fiecare copil participant va primi câte un tricou, o legitimaţie, o diplomă şi un pachet. Locurile 1, 2 şi 3 din fiecare clasă vor primi diplome şi cupe. În final, din cei 30 de elevi participanţi la turneul de la poligon, primii trei clasaţi vor fi recompensaţi cu diplomă, şapcă, medalie, rucsac, tricou de campion şi trening. Proiectul este realizat cu sprijinul profesorilor Aurel Giurgea, Adrian Alaci – CS Unirea Focşani şi a catedrei de educaţie fizică şi sport de la Şcoala “Ioan Basgan”, formată din Eusebiu Bîznă, Marian Drăgan şi Dan Grigoraş.

Focşaniul trage bine!

“Scopul acestei activităţi este de a descoperi noi talente în tirul vrâncean, care să-i urmeze în carieră lui Alin Moldoveanu. Dorim să atragem copii spre acest sport. Acţiunea are loc în mai multe centre din ţară, cu sprijinul Federaţiei Române de Tir. De altfel, antrenorul federal, Constantin Ţurloiu va fi prezent la faza finală a acţiunii”, ne-a  spus Aurel Giurgea. Proiectul a  fost realizat cu sprijinul directorului CS Unirea Focşani, Petrea Vîlcu, dar şi a conducerii Şcolii “Ioan Basgan” din Focşani. Interesant este că oraşul Focşani are o tradiţie remarcabilă în tirul sportiv, dând campioni naţionali pe bandă rulantă. În ultimul timp, CS Unirea Focşani a obţinut titlurile naţionale la toate categoriile de vârstă. Alin Moldoveanu sau Alin Năstase sunt cele mai cunoscute nume în tirul sportiv din România.  (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.