Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Bancu a fost operat cu succes

Ziarul de Vrancea
30 oct 2014 585 vizualizări
Mijlocaşul formaţiei CS Universitatea Craiova, Nicuşor Bancu, a fost supus ieri unei intervenţii chirurgicale care s-a încheiat cu succes la Spitalul Floreasca, în urma accidentării suferite în partida cu FC Viitorul, informează site-ul oficial al grupării oltene

” Intervenţia chirurgicală a durat două ore şi a fost, potrivit medicilor, un real succes", se arată în comunicatul postat pe site-ul CSU Craiova. Mijlocaşul Nicuşor Bancu, 22 de ani, a suferit o fractură gravă la piciorul stang, după ce a fost faultat din spate de fundaşul echipei FC Viitorul, Alin Şeroni, în minutul 96 al partidei de miercuri, contand pentru optimile de finală ale Cupei Romaniei-Timişoreana. Fotbalistul de la FC Viitorul a primit al doilea cartonaş galben şi a fost eliminat de pe teren în urma acestei intervenţii. CS Universitatea Craiova s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Romaniei, după ce a dispus în optimi, pe teren propriu, de FC Viitorul cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), după prelungiri.

Larisa, locul II la Chiasso

Gimnasta Larisa Iordache s-a clasat pe locul secund la Turneul Memorial Arthur Gander de la Chiasso (Elveţia), în timp ce Marius Berbecar s-a clasat pe locul IV în competiţia similară masculină.  Larisa Iordache a încheiat turneul de miercuri seară cu un total de 43,000 puncte, fiind depăşită de rusoaica Daria Spiridonova (43,200 puncte). Pe podium a mai urcat Elisabeth Seitz (Germania, 42,550 de puncte).  La masculin, Marius Berbecar s-a clasat pe locul 4, cu un total de 58,150 puncte. Concursul masculin a fost caştigat de Oleg Verniaiev (Ucraina, 62,250). La Turneul Memorial “Arthur Gander” au participat 11 gimnaste şi 9 gimnaşti. Larisa Iordache şi Marius Berbecar vor rămane în Elveţia, unde duminică este programată Cupa Elveţiei.

ACE vrea Cupa Mondială în primăvară

Asociaţia Cluburilor Europene (ACE) va solicita FIFA, în cursul săptămanii viitoare, ca ediţia din 2022 a Cupei Mondiale, care va avea loc în Qatar, să se dispute între 28 aprilie şi 29 mai. În documentul pe care îl va trimite la FIFA, ACE va propune ca ediţiile de campionat din sezonul 2021/2022 să înceapă cu două săptămani mai devreme, iar fazele finale ale cupelor din fiecare ţară să se dispute după Cupa Mondială. Potrivit ACE, finala Cupei Mondiale ar urma să se joace la 29 mai, iar finalele cupelor naţionale să aibă loc în iunie. ACE reprezintă cele mai mari 214 cluburi ale continentului european.Totuşi, UEFA ar prefera ca ediţia din Qatar să se desfăşoare în lunile ianuarie şi februarie din 2023, însă FIFA a refuzat această solicitare, precizand că turneul final trebuie să se dispute în anul calendaristic 2022. O altă problemă a datei propuse de UEFA este reprezentată de faptul că în aceeaşi perioadă este programată Cupa Africii pe Naţiuni.

Din motiv de ebola

Echipa statului Coasta de Fildeş va disputa pe teren propriu, la Abidjan, meciul considerat în deplasare cu Sierra Leone, din etapa a V-a a preliminariilor Cupei Africii pe Naţiuni, a anunţat, ieri, Federaţia Ivoriană de Fotbal (FIF). Confirmarea a venit din partea Confederaţiei Africane de Fotbal (CAF), care a programat meciul la 14 noiembrie, pe stadionul Félix Houphouët-Boigny din Abidjan. Sierra Leone, ţară atinsă de epidemia de ebola, trebuie să dispute pe terenuri neutre meciurile considerate "acasă", în preliminariile CAN-2015, la solicitarea CAF. În Grupa D, după patru etape, Camerunul conduce cu 10 puncte, urmată de RD Congo cu 6 puncte, Costa de Fildeş tot 6 puncte şi Sierra Leone cu un punct.

Campanie anti-blat

Englezul Frank Lampard şi ivorianul Kolo Touré sunt implicaţi într-o campanie împotriva trucării meciurilor de fotbal, iniţiată de FIFA, Interpol şi sindicatul jucătorilor, FIFPro, au anunţat, ieri, cele trei organizaţii. "Obiectivul campaniei constă în sensibilizarea publicului cu privire la pericolul pe care îl reprezintă manipularea meciurilor şi informarea jucătorilor în legătură cu metodele de identificare a oricărei tentative de manipulare a meciurilor, de respingere şi semnalare a tentativelor", se arată într-un comunicat al FIFA, Interpol şi FIFPro. Frank Lampard şi Kolo Touré apar într-un DVD de 15 minute, destinat instruirii jucătorilor, care va fi folosit în cadrul programelor de formare.

NFL pătrunde în Regatul Unit?

O franciză NFL în Londra ar putea genera mai mult de 100 de milioane de lire sterline în economia Marii Britanii, potrivit unui nou raport citat de thenorthernecho.co.uk, în timp ce ministrul de finanţe britanic, George Osborne, cere guvernului sprijin pentru înfiinţarea unei echipe. Un raport publicat în această săptămană de contabilii Deloitte şi produs în colaborare cu NFL, relevă faptul că o echipă de fotbal american în Londra ar putea genera 102 milioane de lire sterline (129,5 milioane de euro) în fiecare sezon. În urma celor două meciuri de NFL găzduite de Wembley în 2013, oraşul Londra a avut încasări estimate la 32 de milioane de lire sterline (40,6 milioane de euro). Duminica trecută, Wembley a găzduit întalnirea dintre Atlanta Falcons şi Detroit Lions, aceasta fiind cea de-a zecea partidă de fotbal american găzduită de Londra din 2007 pană acum.

Raul, la Cosmos New York

Fostul internaţional spaniol Raul Gonzalez Blanco, în varstă de 37 de ani, a semnat un contract cu gruparea New York Cosmos, a anunţat, ieri, clubul din liga a doua nord-americană, pe site-ul oficial. Potrivit sursei citate, Raul a semnat pe mai mulţi ani şi se va alătura echipei din sezonul 2015, după ce va face vizita medicală. De asemenea, spaniolul va fi consilier tehnic pentru academia clubului New York Cosmos, care se va deschide în 2015. Raul a jucat ultima dată la echipa Al Sadd, din Qatar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.