Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Claudiu Răducanu, arestat în Mexic

Ziarul de Vrancea
28 oct 2014 779 vizualizări
Fostul fotbalist stelist Claudiu Răducanu a fost reţinut la Cancun şi deferit justiţiei pentru dare de mită, Ministerul Public mexican anchetandu-l totodată pentru folosire de carduri false.

Vineri, doi bărbaţi de origine romană, Gheorghe Claudiu Papară, de 25 ani, şi Claudiu Răducanu, de 38 de ani, au fost reţinuţi la centrul comercial Plaza Las Americas. După arestarea lor, procurorii au început ancheta în cazul celor doi pentru fals, uz de fals şi dare de mită. Asupra lor s-a găsit un card de credit al băncii HSBC şi alte 60 de carduri posibil false. Potrivit anchetatorilor, ei au retras de la ATM-uri sume de pană la 5.000 de pesos (aproximativ 300 de euro).Conform Dario de Quintana Roo, romanii au încercat să le ofere mită poliţiştilor, după ce personalul de securitate al centrului comercial i-a susprins, vineri, retrăgand bani de la bancomate cu mai multe carduri. Procurorii au solictat ajutorul unor experţi "cibernetici" pentru a stabili dacă cei doi au folosit carduri clonate. Proceso.com.mx a scris că Răducanu a jucat la echipe precum Steaua şi Espanol Barcelona, fiind convovat şi la naţionala a Romaniei. Claudiu Răducanu a evoluat ultima dată, în acest an, la echipa FC Romania, care activează în ligile inferioare din Anglia.

Remiză la Giurgiu

Echipa Astra Giurgiu a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, luni, pe teren propriu în cadrul etapei a XII-a a Ligii I de fotbal. În ciuda scorului alb, partida a fost atractivă, cu perioade alternante de dominare şi cu ocazii de gol de ambele părţi. În urma acestui rezultat, partea superioară a clasamentului Ligii I arată astfel: 1. Steaua – 28 p; 2. CFR Cluj – 26 p; 3. Petrolul – 24 p; 4. Dinamo – 22 p; 5. ASA – 22 p; 6. Astra – 21 p; 7. Botoşani – 21 p.

Cristina Andronache a fost înlocuită la Rapid

Cristina Andronache a fost înlocuită de Tribunalul Bucureşti din funcţia de administrator judiciar al FC Rapid, instanţa numind în locul acesteia consorţiul format din VF Insolvenţă SPRL şi Dana Letiţia Cornea, la propunerea acţionarului majoritar Valerii Moraru. De asemenea, instanţa a dispus ca FC Rapid să-i plătească remuneraţia Cristinei Andronache pană la data înlocuirii sale. Cristina Andronache avea calitatea de administrator judiciar al clubului giuleştean din 7 decembrie 2012, cand Tribunalul Bucureşti a admis cererea SC FC Rapid SA şi a deschis procedura de insolvenţă a clubului condus atunci de George Copos.

Titi Tudor se întoarce la locul fatidic

Antrenorul Titi Tudor va conduce delegaţia Romaniei la Campionatul European de box pentru juniori, tehnicianul revenind în localitatea rusă Anapa, unde în urmă cu aproape un an a suferit un infarct la sfarşitul unei partide din cadrul CE. "În Rusia am depăşit un moment delicat pentru mine, dar ce a fost, a fost. Nu îmi este frică şi nici nu am emoţii. Boxul este viaţa mea şi nu pot sta departe de această lume. Trăirile sunt aceleaşi ca şi atunci, nu poţi sta pasiv în colţul ringului", a declarat Tudor, supranumit “Prosop”. Anul trecut, la 14 noiembrie, Titi Tudor a suferit un infarct după unul din meciurile din cadrul sferturilor de finală. Au urmat opt zile de spitalizare în Rusia şi, ulterior, o operaţie de bypass efectuată la Spitalul Floreasca de către profesorul Şerban Brădişteanu. Romania va deplasa la Campionatul European pentru juniori de la Anapa un lot de nouă pugilişti, colectivul tehnic urmand să fie compus din Titi Tudor (coordonator) şi antrenorii Robert Băeatu şi Adrian Parlogea.

Blatter susţine Rusia

Preşedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat, marţi, că forul mondial "susţine necondiţionat" Rusia în vederea organizării turneului final al Cupei Mondiale din 2018 şi a precizat că se opune unui boicot din cauza crizei din Ucraina. "FIFA susţine necondiţionat organizarea Cupei Mondiale din 2018 în Rusia. Avem încredere în Rusia şi în autorităţile locale. Un boicot nu ar aduce nimic pozitiv. Am primit scrisori din America de Nord pentru a retrage Rusiei dreptul de a organiza turneul final, dar am răspuns că fotbalul nu are nimic în comun cu politica", a spus Blatter la Moscova, cu ocazia prezentării logo-ului oficial al CM-2018. Mai mulţi senatori americani, printre care şi fostul candidat la preşedinţie John McCain, i-au cerut în luna martie lui Joseph Blatter să retragă dreptul Rusiei să organizeze Cupa Mondială din 2018, din cauza crizei din Ucraina. Preşedintele FIFA a afirmat că Rusia a făcut progrese reale în ceea ce priveşte pregătirile pentru Cupa Mondială: "În comparaţie cu Brazilia, Rusia este cu mult înaintea termenului limită".

Tevez revine la naţională

Atacantul echipei Juventus Torino, Carlos Tevez, a fost convocat la naţionala Argentinei după o absenţă de trei ani, el făcand parte din lotul anunţat de selecţionerul Gerardo Martino pentru meciurile amicale cu Portugalia şi Croaţia. Tevez (30 de ani, 64 selecţii, 13 goluri) nu fusese convocat în mandatul lui Alejandro Sabella (2011-2014), dar Martino a lăsat să se înţeleagă că va conta pe el.  Argentina va întalni Croaţia în 12 noiembrie la Londra, iar apoi Portugalia, în 18 noiembrie, la Manchester. Din lotul convocat de Martino nu lipsesc vedetele Messi, Di Maria, Mascherano, Agüero şi Higuain.

Cristiano şi Simeone, laureaţi în Spania

Atacantul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a fost desemnat, ieri, de Liga Profesionistă din Spania, cel mai bun jucător din Primera Division în sezonul trecut, în cadrul unei gale ce a avut loc la Madrid. Internaţionalul portughez a mai primit premiul pentru cel mai bun atacant şi pentru cel mai frumos gol reuşit în sezonul 2013-2014. Premiul pentru cel mai bun antrenor al sezonului a fost caştigat pentru a doua oară consecutiv de argentinianul Diego Simeone, care a cucerit titlul de campion cu Atletico Madrid. Cel mai bun portar din Primera Division a fost desemnat costaricanul Keylor Navas (Levante), cel mai bun fundaş a fost ales Sergio Ramos (Real Madrid), în timp ce croatul Luka Modric (Real Madrid) şi Andres Iniesta (FC Barcelona) au primit premii pentru cel mai bun mijlocaş defensiv, respectiv ofensiv. Croatul Ivan Rakitic, care sezonul trecut a evoluat la FC Sevilla, a primit premiul fair-play, braziliano-spaniolul Rafinha (FC Barcelona) a fost desemnat revelaţia sezonului, columbianul Carlos Bacca (FC Sevilla) a fost ales cel mai bun jucător sud-american din campionatul Spaniei, iar algerianul Yacine Brahimi (Granada) a fost cel  mai bun fotbalist african din Primera Division.

Un nou record Rogerio Ceni

Portarul formaţiei Sao Paulo, Rogerio Ceni a devenit, luni seară, deţinătorul recordului de victorii cu o singură echipă, detronandu-l pe fostul mijlocaş galez de la Manchester United, Ryan Giggs. În etapa a XXXI-a a campionatului Braziliei, Sao Paulo a învins pe Goias, cu scorul de 3-0, iar Rogerio Ceni, în varstă de 41 de ani, a ajuns la cea de-a 590-a victorie cu echipa braziliană. Fostul internaţional galez Ryan Giggs, retras din activitate în luna mai, a adunat 589 de victorii cu Manchester United. Rogerio Ceni, care evoluează de 24 de ani pentru Sao Paulo, deţine recordul pentru cele mai multe goluri înscrise de un portar (123), recordul pentru număr de meciuri jucate pentru o singură formaţie (1.135) şi recordul pentru purtarea banderolei de căpitan (928).

Surprize în administraţia Romei

Fosta jucătoare americană de fotbal Mia Hamm şi preşedintele clubului de hochei pe gheaţă Boston Bruins, Cam Neely, au fost incluşi, ieri, în Consiliul de Administraţie al clubului AS Roma, Numirea celor doi foşti sportivi americani a fost anunţată de clubul italian la bursa de la Milano. Mia Hamm, în varstă de 42 de ani, a caştigat de două ori Cupa Mondială cu reprezentativa Statelor Unite ale Americii şi a fost desemnată cea mai bună jucătoare a lumii în 2001 şi 2002. Cam Neely, fost jucător de hochei pe gheaţă la formaţiile Vancouver Canucks şi Boston Bruins, este în prezent preşedintele clubului din Boston. Gruparea AS Roma a fost cumpărată în urmă cu trei ani de un grup de investitori din Boston, iar funcţia de preşedinte este deţinută de americanul James Pallotta.

Chivas USA s-a desfiinţat

Echipa americană de fotbal Chivas USA, care evoluează în campionatul nord-american, va fi desfiinţată din cauza dificultăţilor financiare, a anunţat, ieri, Major Soccer League (MLS). Chivas USA Los Angeles a terminat sezonul regulat pe locul şapte în Conferinţa de Vest şi a ratat pentru al patrulea an consecutiv calificarea în play-off. Echipa Chivas USA a fost creată în 2005 de Jorge Vergara, proprietarul clubului mexican Chivas Guadalajara, dar nu a putut concura din punct de vedere sportiv şi economic cu formaţia Los Angeles Galaxy, cea mai importantă grupare din California. MLS a anunţat săptămana trecută că va prezenta un nou proiect al unei francize în Los Angeles şi care va participa în campionat începand cu 2017. Conform presei americane, noul proiect va fi condus de omul de afaceri malaysian Vincent Tan, proprietarul grupării galeze Cardiff City, care evoluează în liga a doua engleză.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.