Sport

Iordănescu a fost uns selecţioner

Ziarul de Vrancea
27 oct 2014 473 vizualizări
Antrenorul generaţiei de aur va conduce echipa naţională cel puţin pană la încheierea preliminariile Euro 2016 Comitetul Executiv al FRF a validat, ieri, propunerea preşedintelui forului, Răzvan Burleanu, cu privire la conducerea tehnică a echipei naţionale, astfel că funcţia de selecţioner este preluată de Anghel Iordănescu, iar Viorel Moldovan, Daniel Isăilă şi Ionuţ Badea sunt antrenori secunzi

"Propunerea preşedintelui a fost validată. Anghel Iordănescu e selecţioner şi cei trei antrenori, secunzi", a declarat pentru MEDIAFAX Ioan Horoba, preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş şi membru în Comitetul Executiv al FRF. Preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a precizat că durata contractului de selecţioner al lui Iordănescu va fi pană la finalul actualei campanii de calificare la Campioantul European din Franţa, respectiv pană în octombrie-noiembrie 2015: Selecţionerului Anghel Iordănescu, care îndeplindeşte şi funcţia de director tehnic al FRF, i se va întocmi un contract separat, care urmează să fie validat într-o altă şedinţă a Comitetului Executiv.
"Am spus că este o situaţie specială şi cred că trebuia să aducem un antrenor cu un anumit profil. Între antrenorii pe care i-am nominalizat a fost Mircea Lucescu. Revin la echipa naţională, am fost opt ani la cel mai înalt nivel. Am acceptat în urma discuţiilor cu Burleanu pentru că fotbalul romanesc este într-o situaţie specială, avea nevoie de numirea unui antrenor cu experienţă. I-am adus pe Moldovan, Isăilă şi Badea deoarece am considerat că sunt antrenori tineri, cu performanţă şi caractere puternice. Putem să ducem o campanie la bun sfarşit şi să calificăm echipa unde ne dorim", a declarat Anghel Iordănescu. El a spus că deocamdată nu au fost desemnaţi antrenorul cu portarii şi nici preparatorul fizic.
Iordănescu a mai fost selecţioner între anii 1993 şi 1998, precum şi între 2002 şi 2004. El va fi din nou pe banca tehnică a naţionalei la partida cu Irlanda de Nord, din 14 noiembrie, de la Bucureşti, din Grupa F a preliminariilor Euro-2016. Viorel Moldovan este în prezent selecţionerul echipei de tineret a Romaniei, Daniel Isăilă a antrenat ultima oară echipa Astra Giurgiu, iar Ionuţ Badea formaţia Oţelul Galaţi. Victor Piţurcă şi Federaţia Romană de Fotbal au reziliat, în 16 octombrie, contractul de comun acord, tehnicianul semnand o înţelegere pe doi ani cu gruparea Al Ittihad din Arabia Saudită.
În aceeaşi şedinţă, Comitetul Executiv al FRF a aprobat, ieri, contractul cu jucătorii echipei naţionale privind primele de calificare la turneul final al Campionatului European din 2016. Conform unor surse din anturajul primei reprezentative, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi jucătorii au convenit ca din cele 8 milioane euro pe care federaţia le-ar încasa de la UEFA în cazul în care naţionala Romaniei s-ar califica la Campionatul European din Franţa, fotbaliştii să primească trei milioane de euro. Această sumă va fi împărţită între jucătorii convocaţi la echipa naţională la meciurile din preliminarii, în funcţie de numărul de minute jucate. Restul de 5 milioane de euro urmează să rămană în visteria FRF. De asemenea, Federaţia Romană de Fotbal a decis să le acorde jucătorilor echipei naţionale şi prime pentru fiecare victorie din preliminariile Campionatului European 2016, fiecare titular încasand suma de 3.000 de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.