Sport

Apriga revanşă a Serenei

Ziarul de Vrancea
26 oct 2014 835 vizualizări
Simona Halep şi Serena Williams, încadrate de Melissa Pine (directorul turneului) şi legenda tenisului american, Billie-Jean King (foto MEDIAFAX)

Calificată în finală contra Simonei Halep, Williams s-a impus cu 6-3, 6-0 şi a caştigat din nou Turneul Campioanelor
Calificată de vineri în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore, jucătoarea romană de tenis Simona Halep a ajuns pană în finală. Ea a învins-o fără drept de apel pe Agnieszka Radwanska (Polonia) cu 6-2, 6-2, dar în finală, Serena Williams s-a răzbunat crunt pentru umilinţa din grupă. Faptul că Simona ar fi putut s-o scoată, indirect, pe Serena încă din grupe (dacă se lăsa învinsă în două seturi de Ana Ivanovic) este subiect de discuţii fierbinţi pe toate site-urile şi reţelele, leit-motivul fiind “pe cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti”.
Zece minute de la începutul partidei Halep – Radwanska s-au scurs pană cand Simona şi-a fructificat prima şansă de break. A mai avut şi poloneza una, dar atunci cand Simona îşi face jocul obişnuit şi îi merge primul serviciu, nu mai ai ce face împotriva ei. Totuşi, statistica primului set încheiat 6-2 nu a lăsat senzaţia unui dezechilibru atat de mare, diferenţa fiind făcută la loviturile direct caştigătoare (9-3 în favoarea lui Halep), în timp ce raportul greşelilor neforţate a fost egal 7, iar totalul punctelor caştigate a fost de 29-20 în favoarea Simonei.Cu adevărat debordant a fost începutul setului secund pentru Simona şi, dacă Radwanska a reuşit să facă primul break la 4-0, Simona a reparat imediat “defecţiunea”. După 67 de minute, Halep a beneficiat de prima minge de meci, reuşind să închidă partida cu un "smash" din mijlocul terenului. La finalul partidei, statistica a arătat un raport de 26-4 la lovituri direct caştigătoare în favoarea Simonei Halep, în timp ce greşelile neforţate au fost la egalitate, 13-13. De asemenea, Halep, care a avut patru duble greşeli, faţă de niciuna a Agnieszkăi, a reuşit şi patru aşi, faţă de doar unul al polonezei. Întrebată care a fost strategia pentru meciul cu Radwanszka, Simona Halep a răspuns: "Ştiam că trebuie să alerg mult, că ea aleargă foarte bine. Voiam doar să joc foarte repede, să termin punctele cat pot de repede şi să lovesc din interiorul terenului. Am încercat să fiu agresivă, serviciul m-a ajutat şi cred că totul a mers foarte bine." “Aga” Radwanska a notat pe Twitter: "Nu am făcut cel mai bun meci, dar felicitări Simonei, care a făcut un joc fantastic. A avut o prestaţie solidă încă de la început. Nu a făcut greşeli. Cred că totul i-a mers astăzi", a scris  Radwanska pe Twitter
Serena Willliams a caştigat cu mari emoţii disputa cu daneza Caroline Wozniacki. Scorul a fost 2-6, 6-3, 7-6,  cu 8-6 în tie-breakul decisiv, după două ore şi 13 minute. Dacă în primul set, Serena a fost de nerecunoscut, ea şi-a arătat superioritatea. În setul decisiv, Caroline a avut mari şanse să se impună, dar luciditatea americancei a avut caştig de cauză în final. Caroline Wozniacki a devenit, sambătă, în urma înfrangerii din semifinalele Turneului Campioanelor suferite în faţa americancei Serena Williams, a patra sportivă care ratează accederea în finala competiţiei, după ce a caştigat toate meciurile din faza grupelor. Ultima jucătoare care înregistrase un parcurs perfect în faza grupelor, însă nu a reuşit să atingă finala competiţiei a fost rusoaica Vera Zvonareva, în 2010. Pană în prezent, 15 jucătoare reuşiseră să caştige toate meciurile din faza grupelor, iar în şapte situaţii acestea s-au şi impus în finală.

Simona a contat jumătate de set

În finală, Simona Halep a fost învinsă net, în 69 de minute, de Serena Williams, la un scor aspru 3-6, 0-6. Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 4 WTA, a pierdut, duminică, finala Turneului Campioanelor, fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0, de americanca Serena Williams, locul 1 WTA, după un meci care a durat o oră şi nouă minute. Mciul de ieri a avut, din nefericire pentru Simona Halep, o desfăşurare total opusă faţă de partida din grupă. Avertizată deja de forţa romancei, Willimas a fost ofensivă din start şi a returnat decisiv pe serviciul destul de "moale" al romancei, care nu a mai repetat evoluţiile din partidele anterioare. Halep nu a mai reuşit să o "plimbe" pe teren pe Williams şi nici să contracareze loviturile puternice ale adversarei sale. Totuşi, Simona a început promiţător reuşind primul break al întalnirii însă Serena l-a anihilat imediat şi a făcut altul, detaşandu-se la 4-2. Simona a mai avut puterea să caştige un game pe serviciul americancei, dar de aici s-a rupt totul pentru ea. Nimic nu a mai oprit-o pe Serena Williams, care a devenit din ce în ce mai agresivă pe măsură ce jocul Simonei Halep s-a stins treptat şi romanca nu a mai opus nicio rezistenţă. Nouă game-uri caştigate la rand şi trofeul a intrat în palmaresul celei mai bune jucătoare din lume, după 6-3, 6-0. Statistica arată superioritatea americancei în partida de duminică: 26 de puncte direct caştigătoare faţă de numai 5 Halep. Serena Williams a fost totuşi "generoasă" cu greşelile neforţate, 25 faţă de 15 şi 5-3 la duble greşeli, dar asta nu a împiedicat-o să caştige şase din cele nouă mingi de break avute, faţă de două din patru pentruadversara ei. Procentajul Simonei Halep la primul serviciu a fost de 55, americanca reuşind să trimită în teren 59 la sută din execuţii.
Numărul 1 mondial, americanca Serena Williams, a declarat, duminică, la Singapore, că a făcut tot ce a trebuit pentru a o învinge pe Simona: "Ea a jucat foarte bine, eu nu am avut nimic de pierdut. Am început să joc din ce în ce mai bine şi să-mi intre loviturile. Acum două zile am pierdut, ştiam că poate juca foarte bine. Am făcut tot ce a trebuit ca s-o înving. Sunt foarte fericită că am caştigat din nou. O felicit pe Simona, este minunat să vezi un sportiv ca ea", a declarat Serena Williams.
Finala de dublu: Cara Black / Sania Mirza (Zimbabwe / India) – Hsieh Su Wei / Peng Shuai (Taiwan / China) 6-1, 6-0.
CAS

Thriller cu Simona vizionat de Serena

Serena Williams a comentat astfel emoţiile prin care a trecut în timpul meciului dintre Simona Halep şi Ana Ivanovic, de care a depins calificarea ei în finală: "A fost o nebunie. Nu vreau să mai trec prin asta. Dacă mă voi califica la ediţia viitoare, va trebui să îmi caştig toate meciurile. Nu îmi place ca soarta mea să fie în mainile altcuiva. Halep a avut 5-1 în primul set şi mi-am spus «Ei bine, poate mă voi califica». Apoi ea a pierdut şi i-am spus asistentului meu: «S-ar putea să avem nevoie să ne rezervăm un zbor». După care tot ce ştiu e că ea a luat un avans în setul doi şi a egalat situaţia. Mă gandeam «Asta e prea mult. La anul îmi voi juca meciurile, le voi caştiga pe toate trei şi vom vedea ce va fi de acolo». Asta a făcut Caroline. Nu a avut niciun stres. E prea stresant pentru mine. A fost ca un film dramă văzut la televizor, iar mie nu îmi place să mă uit la drame", a completat Williams, conform WTA.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.