Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: S-a renunţat la Gardoş şi Bourceanu

Ziarul de Vrancea
23 oct 2014 694 vizualizări
Sportiva Alexandra Pop a caştigat medalia de bronz, categoria 48 de kilograme, la Campionatele Mondiale de judo pentru juniori, care se desfăşoară în această perioadă la Fort Lauderdale (SUA), se arată într-un comunicat al FR Judo

. Reprezentanta Romaniei a învins-o în primul tur pe Diora Keldiarova din Uzbekistan, iar în faza următoare a trecut de algerianca Sadjia Amrane. În sferturile de finală însă, Alexandra a fost învinsă de Dilara Lokmanhekim din Turcia. În recalificări, Alexandra Pop a caştigat mai întai în faţa sportivei Joana Diogo din Portugalia, iar în meciul pentru medalia de bronz a învins-o pe Cristina Budescu din Moldova. Tot la categoria 48 de kilograme, Denisa Ungureanu a trecut în primul tur de Hadjer Mecerem din Algeria, dar a pierdut în meciul următor în faţa sportivei Milica Nikolic din Serbia.

Tricolorii au urcat pe locul 21

Echipa naţională a Romaniei ocupă locul 21, cu 876 de puncte, după o urcare de cinci poziţii, în ierarhia FIFA-Coca Cola, dată publicităţii joi, aceasta fiind cea mai bună clasare a "tricolorilor" din martie 2009, cand erau pe 20. În septembrie 2012 şi februarie 2011, naţionala romană ocupa locul 57, cel mai slab din istoria ierarhiei. Viitoarea adversară a Romaniei în preliminariile Euro-2016, Irlanda de Nord, liderul Grupei F, a făcut un salt de 28 de locuri, de pe 71 pe 43, cu 625 de puncte.  O altă reprezentativă din grupă, Ungaria, a urcat patru poziţii, pană pe locul 50, cu 561 de puncte. Şi Finlanda a urcat, două poziţii, pană pe locul 63, cu 510 puncte. Grecia, de asemenea adversară a "tricolorilor", a coborat patru poziţii, pană pe locul 18, cu 946 de puncte. Echipa din Insulele Feroe a coborat şi ea, opt poziţii, pană pe locul 187, cu 42 de puncte. Selecţionata Germaniei se menţine pe prima poziţie în această ierarhie, urmată de Argentina şi Columbia,

Trei medalii adjudecate

Trei pugilişti romani, Robert Jitaru, Mustafa Arsen şi Andrei Arădoaie, şi-au asigurat medalii la Campionatele Europene de box pentru juniori de la Zagreb, după ce au obţinut victorii, miercuri, în sferturile de finală.  La categoria 56 kg, Robert Jitaru l-a învins în sferturi pe slovacul Michal Takacs, la puncte (decizie split, 2-1) şi va boxa în penultimul act cu belarusul Dmitri Asanov.  Mustafa Arsen, vicecampion mondial de tineret, în aprilie, la Sofia, l-a învins la puncte (decizie unanimă, 3-0) pe scoţianul Lewis Hay, în sferturile categoriei 60 kg, iar adversarul său din semifinale va fi rusul Maxim Krivţov. Al treilea medaliat al delegaţiei Romaniei este Paul Andrei Arădoaie (cat. 81 kg), victorios prin KO în prima repriză a sfertului cu moldoveanul Cristian Costantinov. în semifinale, Arădoaie se va bate cu rusul Islam Tekeev. Meciurile din semifinale sunt programate astăzi.

De ce nu merge Liverpool

Atacantul echipei Liverpool Mario Balotelli a făcut schimb de tricouri cu fundaşul Pepe de la Real Madrid înainte ca italianul să fie înlocuit la pauză, ceea ce nu a fost pe placul antrenorului formaţiei engleze, Brendan Rodgers. "Am auzit ce s-a întamplat cand a ieşit de pe teren la pauză. Eu cred trebuie să faci aşa ceva numai la finalul meciului. O să reglăm lucrurile joi", a afirmat tehnicianul nord-irlandez. "Nu apreciez aşa ceva, nu ar fi trebuit să se întample. Am mai avut un caz similar, anul trecut", a continuat Rodgers. Antrenorul s-a referit la fundaşul Mamadou Sakho, el procedand în acelaşi fel cu Samuel Eto'o, la un meci cu Chelsea. În schimb, tehnicianul Realului, Carlo Ancelotti, nu a dorit să intre în această polemică. "Este normal să faci schimb de tricouri la finalul meciului, dar dacă au făcut la pauză nu văd care este problema", a spus Ancelotti.

Cerere imposibilă

Oficialii clubului Sporting Lisabona au depus, joi, o plangere la UEFA în care au cerut rejucarea meciului cu Schalke 04, pierdut cu scorul de 3-4 în etapa III-a a grupelor Ligii Campionilor, informează L'Equipe. "Sporting Lisabona a cerut rejucarea meciului sau anularea ultimul gol primit şi încheierea partidei cu scorul de 3-3", se arată într-un comunicat al clubului Schalke 04. în minutul 90A3 al partidei, arbitrul rus Serghei Karasev a acordat un penalti pentru formaţia germană după un presupus henţ în careu făcut de Jonathan Silva. Portughezii reclamă faptul că nu a fost henţ, iar penltiul a fost acordat incorect. Echipa germană Schalke 04 a învins formaţia portugheză Sporting Lisabona, scor 4-3.

Undă verde pentru Kosovio

Comisia Executivă a Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat că a acordat comitetului din Kosovo o recunoaştere temporară, aşteptand propunerea pentru recunoaşterea definitivă la următoarea sesiune a CIO, din decembrie, de la Monaco. În cazul în care va fi adoptată această recunoaştere, sportivii kosovari vor fi autorizaţi să particeipe la Jocurile Olimpice de la Rio, din 2016.  Kosovo are comitet naţional din 1992, cu peste 30 de federaţii afiliate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.