Sport

Şanse mari pentru Steaua

Ziarul de Vrancea
22 oct 2014 589 vizualizări
Echipa bucureşteană îşi poate consolida opurtunităţile de calificare în primăvara europeană, după partida pe care o dispută azi, pe Arena Naţională, cu formaţia portugheză Rio Ave în Liga Europa* Astra Giurgiu îşi joacă ultimele şanse de calificare pe stadionul de legendă al echipei Celtic

Steaua Bucureşti – Rio Ave, grupa J, ora 20:00,  DigiSport 1, Dolce Sport 1
Steaua are o sarcină relativ uşoară astăzi în Liga Europa, după ce a spulberat  formaţia daneză Aalborg cu 6-0 şi a pierdut, un pic dezamăgitor, pe stadionul din Kiev. Adversara ei, Rio Ave, impune aprioric ceva respect reprezentand campionatul lusitan şi calificandu-se, prin clasarea în campionat, în Liga Europa. Ba mai mult, după patru etape, Rio Ave conducea în prima ligă în faţa unor corifei precum Benfica, Porto sau Sporting. Însă formaţia antrenată de Pedro Martins, fără nume celebre în echipă a început să piardă pe bandă rulantă. După şase etape, Rio Ave ocupă locul VII în liga portugheză şi, cum în grupa J a Ligii Europa n-a reuşit să guste dulceaţa vreunui punct, pare a fi pradă uşoară pentru Steaua.
Nici în căprăria dirijată de Costel Galcă lucrurile nu stau pe roze. E drept, “militarii” au învins lejer cu 4-1 pe “U” Cluj, însă sunt două absenţe certe: Bourceanu, care s-a accidentat din nou la antrenament şi discutatul Iancu, care a ieşit din circuit pentru tot sezonul. Mai grave par a fi absenţele probabile ale lui  Varela, Chipciu şi Rusescu, dar în faţa unui adversar ca Rio Ave nu ar conta prea mult.
În grupa J se mai dispută astăzi partida Aalborg – Dinamo Kiev, iar clasamentul arată astfel: 1. Dinamo Kiev – 6 p; 2. Steaua – 3 p; 3. Aalborg – 3 p; 4. Rio Ave – 0 p.
Echipele probabile
Steaua: Arlauskis – Rîpă, Papp, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Breeveld – Popa, Sînmărtean, Tănase – Keşerü.
Rio Ave: Cassio – Nuno Lopes, Marcelo, Gouoano, Tiago Pinto – Tarantini, Wakaso, P.Moreira – Ukra, Boateng, Diego Lopes.
Arbitru: Simon Lee Evans (Ţara Galilor)
* Celtic Glasgow – Astra Giurgiu, grupa D, ora 22:05, Sport.ro, DigiSport 1, DolceSport 1
Cu totul altfel stă situaţia Astrei în clasamentul grupei D: două înfrangeri, una usturătoare la Zagreb, alta pe teren propriu în faţa “taurilor” din Salzburg şi şanse cat nuca de a realiza o răsturnare a calculelor. S-a mizat, încă, dinaintea tragerii la sorţi, pe Celtic Glasgow, taxat ca un fel de “grande în mizerie” după prestaţiile scandaloase din faza tururilor preliminarii. Dar Celtic arată acum altfel faţă de echipa din august-septembrie. Are o poziţie bună în grupă, în clasamentul domestic stă onorabil pe locul V, la şase puncte de surprinzătorul lider, Hamilton Academical, iar ultimul rezultat, 5-0 cu Ross County (marcatori: Guidetti, McGregor, Stokes 2, Dennayer) arată că e rost de mai bine. Asta în timp ce Astra suferă acum o schimbare proaspătă de antrenor, Protasov luand locul merituosului Isăilă, 1-1 la Targu Jiu este un rezultat încurajator, dar... panăla Glasgow e cale lungă. În plus, Astra ar putea să nu beneficieze de aportul lui Yahaya şi Fatai, din cauza încurcăturilor cu paşapoartelor. În grupa D, FC Salzburg întalneşte acasă pe Dinamo Zagreb. Clasamentul grupei: 1. Salzburg – 4 p; 2. Celtic – 4 p; 3. Dinamo Zagreb– 3 p; 4. Astra – 0 p.

Echipele probabile
Celtic: Gordon – Lustig, Denayer, van Dijk, Izaguirre -  McGregor, Brown, Johansen, Mulgrew – Stokes, Guidetti.
Astra: Lung – Pliatsikas, Oros, Ben Youssef, Morais – Laban, Seto – Enache, Budescu, William – Bukari.
Arbitru: Kristinn Jakobsson (Islanda).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.