Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tecău merge mai departe

Ziarul de Vrancea
22 oct 2014 939 vizualizări
Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 4, s-a calificat, ierii, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Valencia, dotat cu premii de 1.496.095 euro.

Tecău şi Rojer au învins în primul tur, cu scorul de 6-4, 6-4, într-o oră şi zece minute, cuplul Santiago Giraldo/Oliver Marach (Columbia/Austria). În runda următoare, Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer vor juca împtriva perechii Austin Krajicek/Nicholas Monroe (SUA), care a dispus cu 7-6, 6-3 de cuplul Eric Butorac/Raven Klaasen (SUA/Africa de Sud).

Peluze încuiate

Clubul Petrolul Ploieşti a fost sancţionat, ieri, de Comisia de Disciplină a FRF, cu interzicerea accesului spectatorilor la peluzele stadionului propriu pentru şase jocuri şi cu 30.000 de lei penalitate sportivă pentru incidentele provocate de suporteri la meciul cu Ceahlăul.  În urma incidentelor produse de fani la meciul de pe teren propriu cu Universitatea Cluj, gruparea FC Steaua a primit o penalitate sportivă în valoare de 10.000 de lei.  De asemenea, clubul Gaz Metan Mediaş a fost sancţionat cu o penalitate de 5.000 de lei pentru absenţa reprezentantului suporterilor de la şedinţa tehnică. Membrii comisiei au sancţionat clubul Astra Giurgiu cu 3.000 de lei pentru neexecutarea hotărarii CNSL în litigiul cu fundaşul Andrei Mureşan şi a dat acesteia termen de graţie de 5 zile pentru plata restanţelor către fostul său jucător.

Salut nazist albanez?

Liga Elveţiană de Fotbal a deschis,ieri, o procedură disciplinară împotriva internaţionalului albanez Taulant Xhaka, de la FC Basel, pentru un gest al acestuia ce poate evoca un salut nazist. Jucătorul a ridicat antebraţul la niveul umărului şi şi-a lovit pieptul cu mana, după care a întins braţul în faţă, la finalul meciului de campionat dintre FC Basel şi Young Boys Berna, disputat sambătă, la Berna, scor 0-1. Taulant Xhaka nu a fost filmat în momentul în care a făcut gestul respectiv, dar a fost fotografiat. Fotbalistul a declarat că pur şi simplu a vrut să facă un semn pentru familia sa şi că gestul său nu trebuie să fie interpretat altfel.

Suspendare disciplinară

Pugilista indiană Sarita Devi a fost suspendată provizoriu, ieri, de Asociaţia Internaţională a Boxului Amator (AIBA), pentru că a refuzat să primească medalia de bronz la Jocurile Asiei. Serita Devi a refuzat pe podium să primească medalia de bronz la categoria uşoară la Jocurile Asiei de la Incheon (Coreea de Sud), ea considerand injustă decizia arbitrilor din semifinala cu sud-coreeanca Park Ji-na. Devi a urcat în lacrimi pe podium, dar a refuzat să primească medalia. După ce a coborat de pe podium, indianca a luat medalia şi i-a pus-o la gat sud-coreencei Park Ji-na, clasată pe locul secund. În urma acestei suspendări, Serita Devi nu va putea participa la Campionatul Mondial din noiembrie, de la Jeju (Coreea de Sud).

Succese pugilistice romaneşti

Trei pugilişti romani s-au calificat în sferturile de finală ale Campionatelor Europene de box pentru juniori de la Zagreb.  În limitele categoriei 52 kg, Ion Pleş l-a învins pe israelianul Mikhael Ostroumov, Robert Jitaru s-a impus în faţa sarbului Nikola Bukilica, la cat 56 kg, în timp ce Sorin Dobondi l-a întrecut pe norvegianul Anders Eggan, la cat. 64 kg.  Luni, alţi doi romani s-au calificat în sferturi, Mustafa Arsen (cat. 60 kg) şi Paul Andrei Arădoaie (81 kg). 
Romania a aliniat opt pugilişti la startul competiţiei, la care participă sportivi născuţi între 1 ianuarie 1996 şi 31 decembrie 1997.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.