Sport

A servit Serena pe paine!

Ziarul de Vrancea
22 oct 2014 891 vizualizări
Magistrală victorie a Simonei Halep la Turneul Campioanelor de la Singapore: 6-0, 6-2 în 65 de minute cu liderul mondial, Serena Williams * Simona joacă maine dimineaţă cu Ana Ivanovic

Ieri dimineaţa, cel mai bun produs al sportului romanesc, jucătoarea de tenis Simona Halep a realizat o victorie senzaţională: 6-0, 6-2 în numai 65 de minute cu temuta Serena Williams, numărul 1 mondial. Aceasta nu este informaţia numărul 1 a zilei în sportul romanesc, ci ştirea de deschidere în zona sportivă  pentru întreg mapamondul. Ziarele, posturile de televiziune, site-urile din toată lumea răcnesc nu numai prin adjective, dar şi prin verbe: Simona Halep a "umilit-o", "distrus-o", "devorat-o", “demolat-o”  şi "dominat-o" pe Serena Williams. “ Mare surpriză la Finalele WTA, după ce Williams a fost demolată cu 0-6, 2-6 de Halep. Turneul Campioanelor a fost martorul unei mari surprize miercuri, după ce numărul 1 Serena Williams a suferit o înfrangere rară, scor 0-6, 2-6, în faţa unei sclipitoare Simona Halep. în timp ce înaintea turneului erau îngrijorări asupra stării de sănătate a lui Williams, nimeni nu ar fi putut anticipa cat de rău va juca americanca împotriva adversarei din Romania, care nu o învinsese în precedentele trei întalniri", a precizat Straits Times. Într-adevăr, este posibil ca Serena să fi avut probleme cu genunchiul accidentat la Beijing. Acest lucru a fost bine ştiut de Simona  şi staff-ul propriu (Virginia Ruzici, Wim Fissette) şi Simona a jucat ca niciodată, mizand pe acumulările din perioada recentă mai puţin fastă: serviciile îmbunătăţite şi jocul variat de pe fundul terenului. Simona Halep a făcut cel mai agresiv joc de atac din întreaga ei carieră şi a alergat-o pe biata Serena cu genunchi cu tot prin toate ungherele. Este adevărat că Serena, care nu a cunoscut pană acum această variantă de Halep, a fost năucită şi a făcut multe greşeli neforţate. Dar au existat momente (puţine) în care Serena Williams a arătat de ce este numărul 1 mondial. Ei bine, majoritatea punctelor caştigate de americancă n-au fost ca urmare a sclipirilor sale, ci a greşelilor Simonei. Cand a sclipit Serena, de foarte multe ori, a primit un răspuns şi mai sclipitor.
Serena nu a mai pierdut un set la zero din mai 2013, dar în acea partidă a obţinut victoria în faţa spaniolei Anabel Medina (6-3, 0-6, 7-5). Acesta este al optulea set pierdut cu 0-6 de Serena Williams în carieră. O înfrangere mai cruntă a suferit Serena acum nouă ani (1-6, 0-6) de la sora ei, Venus.
În acest moment, Simona este singura care a obţinut două victorii în Grupa Roşie a Turneului Campioanelor. Ieri, sarboaica Ana Ivanovic a învins-o cu 6-1, 6-3 pe canadianca Eugénie Bouchard. Astăzi se dispută meciul Serena Williams – Eugénie Bouchard, iar Simona Halep o întalneşte maine dimineaţa pe Ana Ivanovic. Un set în faţa Anei îi asigură Simonei caştigarea grupei, iar singura variantă în care romanca ar pierde calificarea în semifinale este, conform “Gazetei Sporturilor” , fantasmagorică: Williams – Bouchard 6-0, 6-1, Ivanovic – Halep 6-1, 6-0 (sau invers).

“Cea mai fericită zi din viaţa mea”

Simona Halep: "Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot să explic acum ce simt, sunt foarte fericită. Vreau doar să mă bucur. A fost visul meu să înving pe una dintre surorile Williams, sunt jucătoare foarte bune şi nu aş fi reuşit să joc în acest mod fără ajutorul spectatorilor, al romanilor care au venit aici". Sunt sigură că nu a fost cea mai bună zi a Serenei dar eu am servit foarte bine, am fost agresivă, am luat mingile devreme, am deschis terenul. Acum mă simt bine, am găsit calea să fiu agresivă, am luptat pentru fiecare punct. Sunt foarte, foarte fericită pentru acest meci. Este o nebunie", a explicat Halep.

“Trebuie să mă antrenez pentru ea”

Serena Williams: "Jocul meu de astăzi a fost jenant. Categoric jenant. Halep m-a surprins cu jocul ei, niciodată nu am văzut-o jucand atat de bine. Să fiu sinceră, aştept următoarea întalnire, pentru că ea mă face să mă duc acasă, să mă antrenez din greu şi în special să mă antrenez pentru ea. Lovitura mea de dreapta nu a funcţionat astăzi. În mod clar a intrat mai devreme în vacanţă. Serviciul meu a fost în cel mai bun caz la nivelul copiilor sub zece ani", a completat Williams.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
MJ, acum 3444 zile, 8 ore, 46 minute, 50 secunde
Stirea zilei: Serena a luat-o pe urmele lui Michael Jackson si a devenit alba!!! Sau cel putin asa se vede in fotografie. Felicitari pentru fotografie, pacat ca nu ati scris nimic depre asta in text. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.