Sport

Taifunul Maşa s-a izbit de stanca Wozniacki

Ziarul de Vrancea
21 oct 2014 720 vizualizări
Caroline a realizat prima surpriză a Turneului Campioanelor de la Singapore: 7-6, 6-7, 6-2 cu Şarapova * Simona Halep joacă astăzi, de la ora 11:00, împotriva liderului mondial,. Serena Williams

Jucătoarea de tenis Simona Halep va juca astăzi, de la ora 11:00 împotriva americancei Serena Williams, liderul mondial în cea de-a doua etape din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.  Sesiunea de miercuri va începe la ora 08.30, cu partida de dublu dintre cuplurile  Alla Kudriavţeva/Anastasia Rodionova (Rusia/Australia) - Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), şi va continua cu meciul Serena Williams – Simona Halep.Cele două sportive s-au mai întalnit de trei ori pană în prezent, de fiecare dată impunandu-se Serena. Ele au jucat prima dată una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, cand Serena a caştigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 şi s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, şi cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati. La Singapore, Serena Williams şi Simona Halep au debutat cu cate o victorie. Halep a învins-o, luni, cu scorul de 6-2, 6-3, pe canadianca Eugenie Bouchard, locul 5 WTA, iar Serena Williams pe sportiva sarbă Ana Ivanovici, locul 7 WTA, scor 6-4, 6-4. Partida dintre învinsele din prima etapă, Ana Ivanovic - Eugénie Bouchard, va avea loc de la ora 14.30, iar de la ora 16:00 se va disputa al doilea meci de dublu, între cuplurile Garbiñe Muguruza / Carla Suarez (Spania) – Hsieh Su Wei / Peng Shuai (Taiwan / China).
Aseară, în primul meci al grupei albe, s-a înregistrat o primă surpriză. După un maraton de trei ore şi 13 minute, daneza Caroline Wozniacki (9WTA)  a învins-o cu 7-6, 6-7, 6-2 pe a doua favorită a competiţiei, Maria Şarapova. Deşi a fost printre primele sosite la Singapore pentru aclimatizare, rusoaica a dezamăgit prin multitudinea de greşeli neforţate comise (73, dintre care 15 duble la serviciu). Ea a trebuit să ceară de cateva ori consultaţia antrenorului Sven Groeneveld şi a utilizat obişnuitele sale trucuri la serviciu. Însă Caroline, sfătuită de tatăl ei, Piotr Wozniacki obişnuită prin răbdarea şi rezistenţa ei fizică deosebită a ştiut să profite de momentele de cădere ale adversarei. În primul set, Şarapova a reuşit să rupă echilibrul prima la 4-4, dar daneza şi-a luat rapid break-ul înapoi şi, pe fondul unei căderi a Şarapovei, a caştigat tie-break-ul cu 7-4, dubla greşeală a rusoaicei fiind punctul decisiv. Cele mai bune momente ale Mariei s-au înregistrat în finalul setului doi, după ce “Caro” a avut un break în faţă. Şarapova a ajuns din nou la tie-break, în care a jucat, de data aceasta strălucitor şi a caştigat cu 7-5 şi, în acelaşi timp, a obţinut un avantaj psihologic foarte important. Însă stanca Wozniacki nu a cedat cum s-a aşteptat Maria şi jucătoarea rusă a început din nou să greşească, cedand prima sa partidă în turneu. Maria Şarapova ar fi avut şanse şi mai are încă să treacă pe primul loc în clasamentul mondial, condiţia de a juca finala de la Singapore fiind doar necesară, nu şi suficientă. Înfrangerea de ieri a Şarapovei nu complică aceste calcule, însă o poate pune pe Maşa în semifinală în faţa Serenei, care a declarat că se simte scăpată complet de problemele cu genunchiul, după partida susţinută cu Ana Ivanovic în primul meci. Tot aseară, s-a mai disputat în grupa albă meciul dintre poloneza Agnieszka Radwanska şi jucătoarea cehă Petra Kvitova.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.