Sport

Locul III pentru CSM Speranţa Focşani la Campionatul Naţional de şah

Dan Chiriac
17 oct 2014 935 vizualizări
Echipa noastră a realizat patru victorii, două egaluri şi două înfrângeri

La mijlocul săptămânii s-a încheiat Campionatul Naţional de şah pe echipe masculine – Divizia B – Seria Est, probabil cea mai puternică şi echilibrată serie. Întrecerile au avut loc la Slănic Moldova. Reprezentanta judeţului nostru, Clubul Municipal de şah Speranţa Focşani, a obţinut un rezultat onorabil, peste aşteptările multora dintre iubitorii şahului şi mai ales ale adversarilor, terminând pe locul al III-lea o întrecere la startul căreia s-au aliniat nouă participante, dintre care cel puţin trei echipe cu speranţa ocupării primului loc şi altele trei cu speranţa urcării pe podium. Pe primele două locuri au terminat la egalitate de puncte Alex Braşov şi Şah Club Galaţi I. Echipa noastră a realizat patru victorii, două egaluri şi două înfrângeri, fiind aproape de performanţa din urmă cu câţiva ani, când a reuşit promovarea în Divizia A. Preşedintele executiv al clubului, Marius Arghirescu, s-a arătat mulţumit de rezultat. Rezultatele au venit ca urmare a eforturilor depuse an de an de clubul focşănean pentru a prezenta la start o echipă competitivă. 
Rezultatele înregistrate au fost: Speranţa Focşani – Voinţa Buzău  2,5 – 1,5; Alex Braşov – Speranţa Focşani 2,5 – 1,5; Speranţa Focşani – Viitorul Miercurea Ciuc 2,5 – 1, 5; Cimentul Bicaz – Speranţa Focşani 2,5 – 1,5; Speranţa Focşani – Şah Club Cugir 3-1; Speranţa Focşani – Şah Club Galaţi I  2–2; Speranţa Focşani – Şah Club Galaţi II  2,5 – 1,5; Speranţa Focşani – Realitatea Huşi 2 – 2.

Componenţa echipei focşănene a fost: la masa I Ciobanu Aurelian, la masa a II-a Scripcaru George-Daniel, la masa a III-a Iorga Corneliu, toţi trei cu câte opt partide jucate, la masa a IV-au jucat Negureanu Valentin (trei partide) şi Pirici Gheorghe (cinci partide). De remarcat că în clasamentul celor mai buni jucători la masa I, Ciobanu Aurelian a obţinut locul al II-lea cu 5,5 puncte şi un procentaj de 75%, iar în clasamentul celor mai buni jucători la masa a II-a, Scripcaru George-Daniel a obţinut locul I cu 6,5 puncte şi un procentaj de 81,3%. La sfârşitul acestei săptămâni o parte dintre copiii şi juniorii vrânceni participă la un concurs de şah la Galaţi. Programat iniţial pentru sâmbătă, concursul a fost reprogramat pentru duminică 19 octombrie 2014, deoarece sâmbătă au fost organizate mai multe activităţi în şcoli. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.