Sport

Mai e de lucru la gimnastică

Ziarul de Vrancea
14 oct 2014 704 vizualizări
Cu excepţia Larisei Iordache, fetele din lotul Romaniei sunt lipsite de experienţă, însă chiar şi în aceste condiţii au fost aproape de bronz în concursul pe echipe

Sportiva Larisa Iordache, medaliată cu argint la individual compus şi sol, a declarat, ieri, pe Aeroportul Henri Coandă, că dorea să obţină rezultate mai bune la Campionatele Mondiale de gimnastică, desfăşurate între 3 şi 12 octombrie, la Nanning (China). "Sunt mulţumită, fericită, însă îmi doream mai mult de la mine pentru că ştiu că puteam mai mult. Şi bineînţeles că îmi doream aurul mondial. Toate medaliile sunt preţioase pentru mine, dar e adevărat că mi-o doream foarte tare pe cea de la individual compus. îmi pare rău că nu a fost aur, însă mă bucur şi de argint", a spus gimnasta la sosirea din China.
Ea a adăugat că este "foarte dezamăgită" de ratarea din finala de la barnă, cand a căzut de pe aparat. "A fost un moment de neatenţie la barnă şi asta m-a costat medalia. Am fost foarte dezamăgită de mine şi sunt în continuare, însă sper ca pe parcurs să fiu mult mai atentă", a afirmat sportiva.  Larisa Iordache a menţionat că sportiva americană Simone Biles, care a caştigat patru medalii de aur la Nanning, poate fi învinsă. "Eu consider că noi ne batem singure. Orice adversar este de bătut, orice gimnastă are zile mai bune şi mai puţin bune", a explicat Larisa Iordache. Locul patru obţinut de Romania în concursul pe echipe este un bonus, susţine Larisa Iordache. "Este un bonus pentru noi pentru că am pornit cu o echipă nouă. Fetele au dat tot ce au putut din ele. Le-am văzut optimiste şi s-au încurajat, mă bucur că am făcut parte din această echipă pentru că a fost foarte frumos pentru mine să fiu cea mai experimentată dintre ele", a precizat ea.
Antrenorul lotului, Lucian Sandu, a declarat că argintul obţinut de Larisa Iordache este precum un aur, avand în vedere că este prima medalie pentru Romania într-o finală la individual compus după 7 ani. "Sunt foarte mulţumiţi de rezultatele Larisei, dar trebuie să ne întoarcem în sală să vedem ce putem face să ajungem pe locul întai. La individual compus, medalia Larisei este ca un aur. La fel şi locul patru pe echipe este foarte, foarte valoros, extrem de important pentru viitorul gimnasticii romaneşti. Diferenţă e mică faţă de Rusia, e bine că am fost aproape pentru că după calificări toată lumea era puţin îndoită de rezultatul nostru", a spus antrenorul. El a afirmat că pentru a le putea învinge pe americance, gimnastele din lotul Romaniei trebuie să îşi îmbunătăţească exerciţiile la sărituri şi paralele. Antrenorul speră ca Diana Bulimar, absentă de la CM de la Nanning din cauza unei accidentări, să revină în competiţie anul viitor.
Şi preşedintele FRG, Adrian Stoica, s-a referit la lipsa de experienţă a multor gimnaste din lot: "Speram la o medalie, pentru că am terminat un Campionat European pe primul loc şi am avut în faţa noastră echipa Rusiei care ar fi fost posibil să fie depăşită de fetele noastre. Este o chestiune de experienţă pentru că am avut gimnaste debutante la un mondial, care într-o sală cu 12.000 de spectatori nu au aceeaşi dezinvoltură ca în sala de antrenament", a explicat Stoica la întoarcerea din China.  Loturile de gimnastică ale Romaniei, care au participat la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), s-au întors, ieri, la Bucureşti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.