Sport

Irina Begu moare şi învie

Ziarul de Vrancea
14 oct 2014 669 vizualizări
Romanca a susţinut două partide asemănătoare la Moscova, la simplu şi la dublu, caştigand în trei seturi după ce a căzut în cel de-al doilea * două romance, în turul II la dublu şi la Luxemburg

Turneul de tenis WTA de la Moscova a avut-o anul trecut drept caştigătoare pe Simona Halep, iar în acest an, la “Kremlin Cup”, Romania a fost reprezentată (şi mai este încă) de Irina Begu. După ce săptămana trecută s-a retras din turneul de la Linz, abandonand în primul tur, Irina a avut mai mult succes la Moscova în faţa unei jucătoare de perspectivă, croata Donna Vekic (83 WTA). După ce a caştigat un set chinuit la tie-break şi s-a tăiat aproape decisiv în setul al doilea (1-6), Irina Begu şi-a revenit ca prin minute în setul decisiv pe care l-a caştigat cu 6-3, durata totală a partidei fiind de două ore şi un sfert.  Va fi însă foarte greu mai departe pentru Irina noastră, care se va confrunta cu a doua favorită a turneului, rusoaica Ekaterina Makarova (12 WTA, calificată direct).  La Kremlin Cup, s-au mai retras două sportive în primul tur, Klara Koukalova (Cehia) şi Olga Govorţova (Belarus), beneficiarele fiind rusoaicele Svetlana Kuzneţova şi Vitalia Diacenko. Alte rezultate din turul I la simplu: Ţvetana Pironkova (Bulgaria) – Danka Kovinic (Muntenegru) 6-2, 6-2; Ajla Tomljanovic (Croaţia) – Aleksandra Panova (Rusia) 6-4, 4-6, 6-3; Katerîna Kozlova (Ucraina) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-3, 6-2; Katerina Siniakova (Rusia) – Elena Vesnina (Rusia) 6-2, 6-2;
Irina Begu s-a calificat în turul II şi la dublu, unde este cuplată cu... australianca Arina Rodionova (sora rusoaicei... Anastasia). Irina şi Arina au trecut în primul tur de perechea Klaudia Ignacik / Kristina Mladenovic (Polonia / Franţa) într-un meci care a semănat întrucatva ca evoluţie cu partida Irinei de la simplu. În turul II, cele două pot avea şansa unei întalniri cu legendara Martina Hingis care joacă tot împreună cu italianca Flavia Pennetta, cuplu învins la Tianjin de Sorana Cîrstea şi Andreja Klepac. Însă Martina şi Flavia mai au de susţinut partida din turul I cu Alicja Rosolska / Gabriela Dabrowski (Polonia / Canada). În turul II de dublu la Moscova se află şi Raluca Olaru, care după ce a caştigat turneul de la Linz cu americana Ana Tatishvili, a revenit la partenera ei obişnuită, Shahar Pe’er (Israel). În primul tur, Raluca şi Shahar au trecut cu 3-6, 6-3, 10-8 (82 min.) de perechea Vitalia Diacenko / Oksana Kalaşnikova (Rusia / Georgia). Ele se vor confrunta în faza următoare cu Caroline Garcia / Arantxa Parra (Franţa / Spania, nr. 4) sau Paula Kania / Valeria Solovieva (Polonia / Rusia).
* În turneul WTA de la Luxemburg, Monica Niculescu s-a calificat în turul II şi la dublu, alături de americana Varvara Lepchenko, după victoria cu 4-6, 6-4, 10-4 în faţa perechii germane Julia Görges / Anna-Lena Grönefeld. Partida Antonia Lottner / Laura Siegemund (Germania) – Tatiana Bua / Viktorija Golubic (Argentina / Elveţia) va decide adversara din turul II a cuplului romano-american. Rezultate din turul I: Kiki Bertens (Belgia) – Anna-Lena Friedsam (Germania) 2-6, 6-2, 6-4; Polona Hercog (Slovenia) – Marina Erakovic (Noua Zeelandă) 6-3, 6-4; Alison van Uytvanck (Belgia) – Stefanie Voegele (Elveţia) 5-7, 6-2, 6-2; Alizé Cornet (Franţa) – Lucie Hradecka (Cehia) 6-2, 7-6; Sabine Lisicki (Germania) – Daniela Hantuchova (Slovacia) 7-5, 6-0; Annika Beck (Germania) – Timea Bacsinszky (Ungaria) 7-6, 6-3.
*  Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 1, a fost învinsă, ieri, cu scorul de 5-7, 6-4, 10-12, de cuplul Grigor Dimitrov/Pierre-Hugues Herbert (Bulgaria/Franţa), în turul întai al turneului de la Stockholm, cu premii de 521.405 euro. La ediţia din 2013, Rojer a caştigat trofeul, în echipă cu pakistanezul Aisam Qureshi.
* Victor Hănescu a fost eliminat în primul tur al turneului de la Viena (521.405 euro). El a cedat cu scorul de 6-4, 1-6, 3-6 de către germanul Benjamin Becker (45 ATP). La Viena, Romania a rămas doar cu perechea Florin Mergea cu croatul Marin Draganja.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.