Sport

Repetiţie pentru Helsinki

Ziarul de Vrancea
10 oct 2014 568 vizualizări
Astăzi, de la ora 19:00, pe Arena Naţională, are loc meciul Romania - Ungaria, pentru grupa F a preliminariilor Euro 2016 * întalnirea va fi transmisă de TVR 1.

Romania: Tătăruşanu – Chiricheş, Goian, Grigore, Raţ – Prepeliţă, Pintilii – Chipciu, Sînmărtean, Maxim – Rusescu. Selecţioner Victor Piţurcă
Ungaria: Kiraly – Varga, Juhasz, Körcsmar, Kadar – Elek, Tözser – Lovrencsics, Gera, Dzsudzsak – Szalai. Selecţioner: Pal Dardai.
Arbitru: William Collum (Scoţia)

Ce sare în ochi înainte de acest meci, dincolo de conotaţiile istorice şi politice? Că Romania este net favorită în faţa echipei care vizitează Arena Naţională. Aproape toate argumentele se înclină de partea tricolorilor lui Piţurcă: palmaresul net favorabil din ultimii 16 ani (cinci victorii, două remize), valoarea ca echipă, banca tehnică (Piţurcă se află la a doua campanie consecutivă. în timp ce Pal Dardai debutează pe banca tehnică, cu experienţă nulă ca antrenor principal), plus startul în grupă: victorie cu 1-0 a tricolorilor la Pireu în faţa Greciei, contra unul eşec stupefiant al maghiarilor pe “Nepstadion” în faţa Irlandei de Nord, ceea ce a dus la demiterea experimentatului antrenor Attila Pinter. Şi să nu uităm ranking-ul FIFA: Romania – 26, Ungaria – 57.
Totuşi se vorbeşte aici despre un meci de fotbal, nu de unul de rugby sau baschet, iar suprizele se produc la orice nivel. Aşa că este posibilă şi reciproca: romanii vor intra în teren cu ajutorul suporterilor mai înfocaţi ca oricand, sub umbrela celor trei puncte din Grecia, iar ungurii trebuie să mănance paprika pe jeratic, pentru a mai spera la calificare.
Sunt lucruri pe care le ştie foarte bine Victor Piţurcă, uşor derutat de schimbarea de pe banca maghiară, deoarece, după cum el însuşi spune, pe Pinter l-a citit destul de bine, ori despre Dardai nu ştie mai nimic. Totuşi este puţin probabil ca tanarul Dardai să schimbe ceva fundamental din punct de vedere tactic. Revenirea lui Szallay (aflat pană acum în conflict cu Pinter) la naţională este un alt factor important pentru selecţionerul roman. "Echipa Romaniei este mai puternică decat în campania trecută, în timp ce Ungaria a scăzut, nu ştiu
 dacă din punct valoric, dar o spun rezultatele. Noi am învins Grecia, iar Ungaria a pierdut acasă cu Irlanda de Nord. Meciul de sambătă e o șansă pentru Ungaria de a rămane în cărţile calificării. Trebuie să jucăm în aceeaşi manieră în care am făcut-o în preliminariile trecute, la aceeşi intensitate", spune Piţurcă, ale cărui probleme de lot se ştiu: Marica este suspendat, Tamaş, Bourceanu şi Popa sunt accidentaţi, pe postul de fundaş dreaptas nu este loc decat de improvizaţii, etc. În linia mediană, însă, problema selecţionerului nu este reprezentată de indisponibilităţi, ci de dificultatea alegerii. Chemat, în sfarşit la naţională, Lucian Sînmărtean este un punct fix, însă Maxim e în scădere, iar Torje în creştere. Cat despre înlocuitorul lui Marica, au şanse egale Bogdan Stancu, Keşerü şi Rusescu. Este, însă, de menţionat că Piţurcă are nevoie de forţe proaspete şi marţi, cand va juca un meci mult mai greu, cu Finlanda la Helsinki.
În afară de lipsa de experienţă, selecţionerul ungur Pal Dardai are şi el motive de nevralgii. Stalpul apărării, Vilmos Vanczak, împreună cu Adam Simon sunt accidentaţi, iar apărarea pare vulnerabilă în aceste condiţii, mai ales că lipseşte şi portarul titular, Gulacsi, cunoscut nouă recent, de la FC Salzburg. Gulacsi, care a comis-o rău în meciul cu irlandezii, pur şi simplu nu a fost selecţionat, fără a fi suspendat ori accidentat. Veteranul Kiraly (care nu prea joacă în ultima vreme) şi mai tanarul Megyessi, sunt soluţiile antrenorului Pal Dardai pentru poartă. “Echipa Romaniei ştie ce vrea, este agresivă şi profită la maxim chiar şi de cea mai mică greşeală a adversarului, aşa că va trebui să fim foarte atenţi. Nu suntem o echipă de clasă mondială, însă unitatea, grupul, poate fi atuul nostru. Un joc bun de echipă, un efort colectiv, ne poate duce la un rezultat bun la Bucureşti. Nu va fi uşor, dar dacă jucătorii vor acţiona ca un tot, orice este posibil. Vom da totul pe teren, trebuie să fim foarte bine pregătiţi tactic pentru primele 15 minute, nu trebuie să luăm gol", declară antrenorul ungur.
Reamintim că astăzi, în grupa F a peliminariilor se mai dispută, de la ora 21:45 partidele Finlanda – Grecia şi Irlanda de Nord – Feroe.Partida din Finlanda poate fi urmărită pe Digi Sport 3.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.