Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Vedeţi voi la fotbal!

Ziarul de Vrancea
9 oct 2014 692 vizualizări
Echipa naţională de handbal feminin a Romaniei a fost învinsă, miercuri, în deplasare, de reprezentativa Ungariei, cu scorul de 22-28 (15-16), într-un meci amical disputat la Debrecen. Marcatoarele echipei Romaniei au fost Adriana Nechita 6 goluri, Florina Chintoan 5, Cristina Zamfir 4, Laura Oltean 2, Eliza Buceschi, Daniela Băbeanu, Aurelia Brădeanu, Camelia Hotea şi Valentina Ardean, cate un gol.

Din tabăra Ungariei s-a remarcat Anita Görbicz, cu 12 goluri.Antrenorul Gheorghe Tadici a convocat 28 de jucătoare pentru stagiul de pregătire în vederea participării la Campionatul European din luna decembrie, acestea fiind împărţite în două echipe. Astfel, lotul A a jucat cu Ungaria şi va întalni şi Rusia, sambătă, la Oradea, iar lotul B are programate două partide amicale, tot cu Rusia, de asemenea la Oradea, vineri şi duminică. La turneul final al Campionatului European din Ungaria şi Croaţia, Romania va juca în grupa B, cu Norvegia (7 decembrie), Danemarca (9 decembrie), Ucraina (11 decembrie).

Stadion modern la Targu Jiu

Stadionul Municipal Tudor Vladimirescu din Targu Jiu (9.200 de locuri) va fi modernizat şi extins, astfel încat să ajungă la aproximativ 15.000 de locuri, complet acoperite, valoarea investiţiei, care va include şi reabilitarea Sălii Sporturilor, fiind estimată la 15 milioane de euro. Noul stadion va fi unul la standarde europene, cu toate locurile acoperite şi cu facilităţi pentru parcări, birouri şi un hotel de patru stele cu 40 de camere. Suprafaţa de joc a stadionului actual va fi păstrată, la fel şi pista de atletism care a fost finalizată anul trecut, însă vor fi demolate tribunele şi anexele.

Tineretul a învins Albania

Echipa naţională de tineret a Romaniei a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-1 (1-0), reprezentativa similară a Albaniei, într-un meci amical disputat la Buzău.  Golurile "tricolorilor" au fost marcate de Iancu ('16),  Neag ('77) şi Fl. Tănase ('83), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Murriqi, în minutul 60.Selecţionerul Viorel Moldovan a folosit următoarea formulă de echipă: Cojocaru - Bălaşa, Neag, Boldor, Mitache (’46 - Filip) - I. Cristea (’73 - Nedelcu), Al. Dan (’73 – Şerban) - Rotariu (’46 - Bumba), Mitriţă ( ‘ 67 – Ştefănescu), Fl. Tănase - Iancu ( ’67 - Balint). Naţionala de tineret a Romaniei va mai disputa un meci amical cu reprezentativa Macedoniei, la Skopje, în 13 octombrie, de la ora 19.00.

Ştefan Radu reia antrenamentele

Fundaşul Ştefan Radu va reveni, astăzi, la antrenamentele echipei Lazio Roma, după ce la mijlocul lunii septembrie a suferit o leziune musculară, a declarat Roberto Bianchini, medicul grupării italiene. Presa italiană a scris că romanul va fi titular în partida cu AC Fiorentina şi ar putea fi folosit de antrenorul Stefano Pioli în centrul apărării alături de olandezul Stefan De Vrij. Partida AC Fiorentina - Lazio Roma, din etapa a VII-a a campionatului italiei, va avea loc la 19 octombrie, de la ora 13.30.
Fane Popescu s-a săturat de bancă
Fundaşul Ştefan Popescu le-a cerut oficialilor clubului Ternana, din liga a doua din Italia, să-i rezilieze pe cale amiabilă contractul, fiind nemulţumit că este rezervă. Popescu, în varstă de 21 de ani, nu a jucat niciun minut pentru Ternana în meciurile oficiale, fiind a treia opţiune pentru postul de fundaş stanga. Ştefan Popescu, care a mai evoluat în cariera sa la formaţiile AC Cesena, Olympique Marseille, AC Ajaccio şi Astra Giurgiu, a fost achiziţionat în această vară de Cagliari, care l-a cedat sub formă de împrumut la Ternana.

Andy Schleck s-a retras de pe şosele

Ciclistul luxemburghez Andy Schleck, caştigător al Turului Franţei în 2010, şi-a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, retragerea din carieră din cauza problemelor fizice. Schleck, în varstă de 29 de ani, a avut grave probleme medicale în ultimii trei ani la genunchiul drept, iar la ediţia precedentă a Turului Franţei a fost nevoit să abandoneze din cauza unei căzături. Andy Schleck, aflat sub contract cu echipa americană Trek, a caştigat Turul Franţei în 2010, după ce spaniolul Alberto Contador, învingătorul pe şosea al cursei, a fost depistat pozitiv. Luxemburghezul s-a mai clasat de două ori pe locul secund în Marea Buclă, în 2009 şi 2011, şi o dată în Turul Italiei, în 2007. Schleck a mai caştigat tricoul alb al celui mai bun tanăr în Turul Franţei (2008, 2009 şi 2010) şi Turul Italiei (2007), iar în 2009 s-a impus în cursa clasică Liège-Bastogne-Liège.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.