Sport

Mergea, da, Tecău, ba!

Ziarul de Vrancea
8 oct 2014 614 vizualizări
Florin şi partenerul său indian s-au calificat în sferturile de finală la Shanghai în turneul de dublu * ziua neagră a favoriţilor la simplu: Nadal, Wawrinka, Nishikori, Raonic şi Dimitrov au ieşit * Sorana Cîrstea a prins încredere

Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (Romania/Olanda), cap de serie numărul 8, a fost eliminată, ieri, în optimile de finală ale turneului de la Shangai, dotat cu premii în valoare totală de 4,2 milioane de dolari. Ei au pierdut cu 6-1, 6-7, 5-10 în faţa perechii columbiene Juan Sebastian Cabal/Robert Farah. În schimb, merge în sferturi Florin Mergea, împreună cu indianul Rohan Bopanna, care au dispus cu 2-6, 6-3, 11-9 după 68 de minute de o pereche puternică, Vasek Pospisil/Jack Sock (Canada/SUA, nr. 7). Adversarii din sferturi ai lui Mergea şi Bhopanna se vor alege dintre Santiago Giraldo/ Scott Lipsky (Columbia/SUA) şi Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia, nr.4). Surpriza unei zile cu multe surprize la Shanghai a fost eliminarea lui Rafael Nadal, scor 3-6, 6-7 de către compatriotul său, Feliciano Lopez.  Rafael Nadal s-a plans de dureri la stomac duminică, iar medicii de la un spital din China l-au diagnosticat cu un început de apendicită. Sportivul a luat antibiotice pentru a calma durerile şi pentru a evita operaţia. El a dorit la evolueze la acest turneu, spunand că "totul pare ă fie sub control”. Celelalte mari surprize: Gilles Simon (Franţa) – Stanislas Wawrinka (Elveţia, nr.4)  5-7, 7-5, 6-4; Jack Sock (SUA) – Kei Nishikori (Japonia, nr. 7) 7-6, 6-3; Juan Monaco (Argentina) – Milos Raonic (Canada, nr. 5) 5-2, ab; Julien Benneteau (Franţa) – Grigor Dimitrov (Bulgaria, nr. 10) 7-5, 6-3.
* Sorana Cîrstea (101 WTA) a trecut şi de turul II în turneul de tenis de la Tianjin, după ce a învins-o în numai 61 de minute, cu 6-3, 6-0, pe jucătoarea cehă Andrea Hlavackova (174), care în turul precedent a reuşit s-o elimine pe portoricana Monica Puig (7-5, 6-1). Sorana va juca în sferturi cu învingătoarea partidei dintre prima favorită, Jelena Jankovic (14 WTA) şi chinezoaica Zheng Saisai (112). În turul precedent, Jelena Jankovic a trecut cu 6-2, 0-6, 6-0 de rusoaica Alla Kudriavţeva, iar Zheng a eliminat-o pe Timea Babos (Ungaria) cu 7-5, 6-4. Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi şi la dublu, alături de Andreja Klepac. Perechea romano-slovenă a caştigat cu 6-2, 6-2 (58 de minute) în faţa cuplului Çagla Buyukakcay/Danka Kovinic (Turcia/Muntenegru) şi va întalni în sferturi perechea favorită numărul 1, formată din legenda elveţiană Martina Hingis şi italianca Flavia Pennetta. Alte rezultate la simplu: Alison Riske (SUA) – Olga Govorţova (Belarus) 6-4, 7-6; Ajla Tomljanovic (Croaţia) – Duan Yingying (China) 6-4, 6-4; Varvara Lepchenko (SUA) – Liu Fangzhou (China) 7-6, 7-5. Tot în turul II, elveţianca Romina Oprandi s-a retras, în sferturi avansand tot o elveţiancă, Belinda Bencic.
* Jucătoarea Irina-Camelia Begu (61 WTA), a abandonat în meciul susţinut în primul tur al probei de simplu din cadrul turneului de la Linz, cu premii în valoare de 250.000 de dolari. Begu s-a retras în setul doi al meciului cu americanca Madison Brengle, locul 96 WTA, jucătoare venită din calificări.  În momentul abandonului lui Begu, Brengle conducea cu scorul de 3-1, după ce se impusese în primul set cu 7-5, după 66 de minute de joc. Surpriza zilei este eliminarea slovacei Dominika Cibulkova de către jucătoarea germană Anna-Lena Friedsam, scor 3-6, 2-6. La Linz, a abandonat şi favorita nr. 1, Ana Ivanovic, chiar în faţa lui Madison Brengle.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.