Sport

Săptămana Euro 2016

Ziarul de Vrancea
8 oct 2014 546 vizualizări
Timp de şase zile se dispută partide din preliminariile Campionatului European * ce meciuri vedem astăzi, maine şi poimaine? În următoarele trei zile se vor desfăşura partidele din runda a II-a a celor nouă grupe de calificare pentru Euro 2016. Fireşte că pentru noi

, ziua cea mai mare este sambătă, cand se joacă aşa-zisul derby cu Ungaria, pe Arena Naţională din Capitală, meci care va fi transmis în exclusivitate de TVR. Dar, pentru cei care prind canalele Digi Sport, cele trei zile de euro-fotbal vor fi pline.
Astăzi, se dispută meciuri în grupele C, E şi G. În prima dintre ele, Spania joacă pe teren propriu cu surpriza primei etape, Slovacia, dar este interesant şi derbiul ex-sovietic Belarus – Ucraina, ambele decepţionate după prima rundă: primii nu s-au întors decat cu un punct prăpădit din Luxemburg, ultimii au pierdut pe teren propriu în faţa Elveţiei. Suedia – Rusia este un alt meci important din această seară.
Maine, partida de urmărit este Turcia – Cehia, pentru că oaspeţii, aureolaţi de o victorie aşteptată de multă vreme în faţa Olandei, vor să speculeze deruta turcilor, învinşi la scor în îndepărtata Islandă. Paradoxal, cel mai interesant meci al grupei B este Cipru – Israel, acesta fiind debutul fotbaliştilor israelieni în competiţie. Meciul pe care “Ţara Sfantă” trebuia să-l joace acasă cu Belgia a fost amanat, însă UEFA a anulat interdicţia de disputare a jocurilor în Israel. Motivul paradoxului este că echipa Ciprului poate avea şase puncte în două etape, dacă îşi valorifică avantajul terenului, după neverosimila victorie obţinută în Bosnia. Bulgaria – Croaţia este, de asemenea, un meci important al serii.
Sambătă, cum am mai spus, este ziua noastră, dar nu trebuie uitat că, în afară de confruntarea Romania – Ungaria, se mai joacă, în grupa F, un meci important,  Finlanda – Grecia. Dacă grecii pierd şi la Helsinki, le va fi greu să prindă vreunul dintre locurile direct calificative. Polonia – Germania este derbiul grupei D, iar în grupa I, ambele meciuri par incendiare: Armenia – Serbia (nu a uitat nimeni prestaţia armenilor în preliminariile mondiale) şi Albania – Danemarca, gazdele venind după surpriza primei etape, victoria din Portugalia. Programul este completat cu obişnuitul amical al Franţei (“hors concurs” în această grupă) cu Portugalia, pe “Stade de France”, de la ora 21:45, transmis de DigiSport 2.
Dar fotbalul din preliminariile Euro 2006 continuă şi în următoarele trei zile (duminică, luni şi marţi) cu meciurile din runda a treia. Romania joacă marţi, de la ora 21:45, împotriva Finlandei


Meciurile de astăzi
Grupa C (ora 21:45): Belarus – Ucraina, FRI Macedonia – Luxemburg, Slovacia – Spania (DigiSport 1)
Grupa E (21:45): Anglia – San Marino (DigiSport 2), Lituania – Estonia, Slovenia – Elveţia.
Grupa G (21:45): Liechtenstein – Muntenegru, R.Moldova – Austria, Suedia – Rusia (DigiSport 3).

Meciurile de maine
Grupa A (21:45): Letonia – Islanda, Olanda – Kazahstan (DigiSport1), Turcia – Cehia (DigiSport 3)
Grupa B (21:45): Belgia – Andorra, Cipru – Israel, Ţara Galilor – Bosnia&Herţegovina
Grupa H (21:45): Bulgaria – Croaţia, Italia – Azerbaidjan (DigiSport 2) , Malta – Norvegia.

Meciurile de sambătă
Grupa D: Irlanda – Gibraltar (ora 19:00), Scoţia – Georgia (ora 19:00. DigiSport 2), Polonia – Germania (21:45. Digi Sport 1).
Grupa F: Romania – Ungaria (ora 19:00, TVR 1), Finlanda – Grecia (19:00, DigiSport 3), Irlanda de Nord – I.Feroe (21:45)
hun – nir 1-2;far-fin 1-3; gre-rom 0-1
Grupa I: Armenia – Serbia (ora 19:00, DigiSport 1), Albania – Danemarca (21:45).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.