Sport

Şarapova s-a impus în China

Ziarul de Vrancea
5 oct 2014 544 vizualizări
Jucătoarea rusă a urcat pe poziţia secundă în topul WTA * romance prezente pe tablourile turneelor de săptămana viitoare

Maria Şarapova a caştigat turneul de tenis “China Open” de la Beijing şi a devansat-o pe Simona Halep pe locul II în clasamentul WTA care va fi făcut oficial astăzi. În semifinale, Şarapova a învins-o cu 6-0, 6-4 pe Ana Ivanovic (Serbia). În cealaltă semifinală, Petra Kvitova (Cehia) a dispus în trei seturi (6-3, 5-7, 6-2) de australianca Samantha Stosur. Kvitova ar fi putut şi ea s-o depaşească pe Simona Halep, dacă ar fi caştigat turneul, însă Şarapova a fost mai bună în finală şi a caştigat cu 6-4, 2-6, 6-3. Astfel, pentru prima dată după 11 august, jucătoarea din Constanţa pierde locul II în topul WTA. În proba de dublu s-a impus cuplul Andrea Hlavackova / Peng Shuai (Cehia / China) care a dispus cu 6-4, 6-4 de Cara Black / Sania Mirza (Zimbabwe / India).
* Este foarte posibil ca Simona Halep să nu fie singura prezenţă romanească în turneele “Masters” de sfarşit de an. Horia Tecău şi partenerul său olandez, Jean-Julien Rojer, au caştigat turneul de dublu din capitala Chinei. În semifinale, Horia şi Juls au dispus cu 6-4, 6-4 de perechea Fabio Fognini/ Leonardo Mayer (Italia/Argentina). În cealaltă semifinală, perechea Julien Benneteau/Vasek Pospisil (Franţa/Canada) a trecut cu 6-7, 6-2, 10-5 de Johan Brunström/Nicholas Monroe (Suedia/SUA). Tecău şi Rojer au caştigat şi finala cu cuplul franco-canadian, scor 6-7, 7-5, 10-5, în 110 minute  şi au cucerit al şaptelea trofeu consecutiv în 2014. Cei doi s-au mai impus la Zagreb, Casablanca, Bucureşti, s’Hertogenbosch, Washington şi Shenzen şi au mai jucat o finală la Rotterdam. În prezent, Horia şi Juls ocupă locul VI în clasamentul ATP al cuplurilor şi au şanse mari să fie prezenţi la Turneul Campionilor de la Londra. Proba de simplu la Berlin a fost caştigată de Novak Djokovic, liderul mondial, care l-a învins în finală cu 6-0, 6-2 pe cehul Tomas Berdych. În semifinale: Djokovic – Murray 6-3, 6-4; Berdych – Martin Klizan 6-4, 6-1. În finala turneului masculin de la Tokyo: Kei Nishikori (Japonia) – Milos Raonic (Canada) 7-6, 4-6, 6-4.
* În calificările turneului de la Osaka, Ana Bogdan (242 WTA) a trecut două tururi, după ce le-a învins pe japonezele Yumi Miyazaki (6-2, 6-0) şi Nao Hibino (6-2, 2-6, 6-1). În turul trei de calificări, Ana Bogdan o va întalni pe americana Tori Kinard. Monica Niculescu a participat în calificările turneului de 250.000 de dolari de la Linz. Ea a cedat în primul tur cu 3-6, 6-3, 4-6 în faţa rusoaicei Aleksandra Panova. La Linz participă direct pe tabloul principal, datorită unui wild-card, Irina Begu. Sorana Cîrstea va fi prezentă la turneul de la Tianjin şi va juca în primul tur cu poloneza Magda Linette.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.