Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Slabă comportare a gimnaştilor

Ziarul de Vrancea
5 oct 2014 544 vizualizări
Echipa masculină de gimnastică a Romaniei s-a clasat, sambătă, pe locul 12 în calificări, ratand astfel finala probei la Campionatele Mondiale de la Nanning (China), însă a obţinut "biletele" pentru ediţia din 2015 a competiţiei, la care ajung primele 24 de clasate

Echipa Romaniei, în componenţa, Andrei Ursache, Cristian Băţagă, Daniel Rădeanu, Andrei Muntean, Marius Berbecar, Laurenţiu Nistor a obţinut un total de 341.516 puncte, cu care s-a clasat pe locul 12, ratand calificarea în finală, în care ajung primele opt clasate. Cristian Bălţagă s-a calificat, sambătă, în finală la individual-compus, el clasandu-se pe locul 22 din 24 calificante în ultimul act, dar în finalele pe aparate, Romania nu va avea reprezentanţi. Finala la individual-compus va avea loc în 9 octombrie.

Messi rămane în anchetă

Un judecător spaniol a respins, ieri, recursul formulat de fotbalistul echipei FC Barcelona Lionel Messi şi de tatăl său, care ceruseră încetarea urmăririi penale pentru evaziune fiscală. Jucătorul argentinian şi tatăl său au cinci zile la dispoziţie pentru a contesta această hotărare. Ei sunt acuzaţi că au omis să plătească fiscului spaniol peste patru milioane de euro impozit în urma veniturile obţinute din valorificarea drepturilor de imagine ale jucătorului, între 2006 şi 2009, folosind companii cu sediul în paradisuri fiscale. Messi şi tatăl său au respins acuzaţiile şi au transferat responsabilitatea unui fost impresar, iar parchetul din Barcelona, unde era întocmit dosarul, s-a pronunţat, la finalul lunii iunie, pentru clasarea cazului. Procurorii au apreciat drept "credibilă" posibilitatea ca fotbalistul declarat cel mai bun jucător de la Cupa Mondială din 2014 să nu fi ştiut cum au fost gestionate veniturile sale.O lună mai tarziu, justiţia nu a fost de acord cu această decizie şi a cerut continuarea urmăririi penale, considerand că Messi "ar fi putut avea cunoştină (de frauda fiscală) şi ar fi consimţit-o". Avocaţii lui Messi au făcut recurs la această hotărare, însă judecătorul l-a "respins în totalitate" vineri, confirmand decizia de continuare a urmăririi penale.

A murit Fedor Cerenkov

Fostul internaţional rus Fedor Cerenkov, desemnat de două ori jucătorul anului în URSS, a decedat la varsta de 55 de ani, a anunţat, sambătă, site-ul oficial al UEFA. Fostul mijlocaş al echipei Spartak Moscova, care a marcat 12 goluri în 34 de meciuri la naţionala Uniunii Sovietice, suferea de tumoare cerebrală. Fedor Cerenkov a jucat la Spartak Moscova în perioada 1977-1993, a caştigat de trei ori titlul de campion al URSS-ului şi o dată pe cel al Rusiei.

All-Blacks învinşi la “Johanna”

Echipa de rugby a Noii Zeelande a fost învinsă, sambătă, în deplasare, cu scorul de 25-27, de reprezentativa Africii de Sud, într-un meci disputat la Johannesburg în ultima etapă a Turneului celor 4 Naţiuni. Aceasta este prima înfrangere a neo-zeelandezilor după 22 de meciuri, ultimul eşec înregistrandu-se la 2 decembrie 2012, în deplasare, pe Twickenham, scor 21-38, în faţa selecţionatei Angliei. Noua Zeelandă îşi asigurase înaintea partidei cu Africa de Sud caştigarea pentru a treia oară consecutiv a Turneului celor 4 Naţiuni.

Rasismul în floare la Moscova

Echipa rusă ŢSKA Moscova a fost sancţionată de UEFA să joace trei meciuri cu porţile închise în cupele europene, în urma scandărilor rasiste ale suporterilor la partida din deplasare cu AS Roma, din 17 septembrie. Pe langă această sancţiune, gruparea rusă a fost amendată cu 200.000 de euro şi a primit o interdicţie de a vinde bilete propriilor suporteri la meciurile disputate în deplasare în faza grupelor Ligii Campionilor. Aceste sancţiuni vin ca urmare a "comportamentului rasist al suporterilor, a "incidentelor din tribune" şi a faptului că "fanii au aruncat cu petarde şi fumigene în teren" la meciul pierdut în deplasare cu AS Roma, scor 1-5, în prima etapă a grupelor Ligii Campionilor. ŢSKA Moscova a jucat cu porţile închise şi meciul din etapa a doua grupelor, 0-1 cu Bayern München, ca urmare scandărilor rasiste de la meciul cu Viktoria Plzen, din 10 decembrie 2013, din ediţia precedentă a Ligii Campionilor.

Di Vaio se retrage din fotbal

Fostul internaţional italian Marco Di Vaio se va retrage din activitatea de jucător la finalul sezonului 2014 al campionatului nord-american de fotbal, MLS. Di Vaio, 38 de ani, evoluează din 2012 la Montreal Impact, echipă pentru care a înscris 31 de goluri în 72 de meciuri. "După o carieră de 20 de ani, sunt bucuros să anunţ că mă voi retrage. Sunt mandru de ceea ce am realizat în aceste două decenii", a declarat atacantul cu 14 selecţii în echipa Italiei. Marco Di Vaio a disputat 342 de meciuri în Serie A, marcand 142 de goluri. în cariera sa, el a mai evoluat la Lazio, Verona, Bari, Salernitana, Parma, Juventus, Valencia, AS Monaco, Genoa şi Bologna.

Van Gaal vrea amicale

Managerul echipei Manchester United, Louis van Gaal, a declarat că îşi doreşte ca gruparea engleză să susţină partide amicale la mijlocul săptămanii, pentru a compensa astfel absenţa din cupele europene. Manchester United a terminat sezonul trecut pe locul şapte şi a ratat prezenţa în cupele europene pentru prima oară după 24 de ani, iar pierderile s-ar putea ridica la 40 de milioane de lire sterline (aproximativ 50 de milioane de euro). Deoarece United a ratat calificarea şi în cea de-a doua competiţie europeană, Liga Europa, directorul clubului, Richard Arnold a anunţat, luni, că ia în considerare organizarea unor meciuri amicale în străinătate, atunci cand au loc partide în cupele europene."Sunt total de acord. Am discutat cu Ed Woodward şi Richard Arnold săptămana trecută. îmi place să joc la mijlocul săptămanii împotriva adversarilor de valoare. Am spus că în primele trei luni trebuie să aşteptăm, pentru că este destul de dificil pentru jucători să se adapteze la noul stil de joc şi organizare", a declarat Louis van Gaal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.