Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Tecău îl înfruntă pe Djokovic

Ziarul de Vrancea
2 oct 2014 899 vizualizări
(Romania/Olanda) a învins, joi, cu scorul de 7-6, 4-6, 12-10, cuplul Tomas Berdych/John Isner (Cehia/SUA) şi s-a calificat în semifinalele turneului de 500 de puncte de la Beijing, cu premii de 3,755 de milioane de dolari.

 Horia şi Juls vor juca în semifinale cu un cuplu inedit, format din liderul mondial Novak Djokovic şi compatriotul său Filip Krajinovic, care a primit un wild-card. Cei doi sarbi au beneficiat în sferturi de abadonul perechii Fabio Fogninin/ Leonardo Mayer (Italia/Argentina).

Optimi în Cupa Romaniei

Echipa Rapid Bucureşti va întalni pe CFR Cluj, Steaua va juca împotriva CSMS Iaşi, iar Dinamo va evolua cu CS Mioveni, în optimile de finală ale Cupei Romaniei, potrivit tragerii la sorţi care a avut loc, ieri, la sediul FRF. Programul complet al meciurilor din optimi este următorul: CS Mioveni - Dinamo Bucureşti; Rapid CFR Suceava - FC Petrolul Ploieşti; Rapid Bucureşti - CFR Cluj; CSMS Iaşi - Steaua Bucureşti; Oţelul Galaţi - Pandurii Targu Jiu; ASA Targu Mureş - Ceahlăul Piatra Neamţ; CS Universitatea Craiova - FC Viitorul; FC Braşov - Universitatea Cluj. Partidele din optimile de finală ale Cupei Romaniei se dispută, la 29 octombrie, în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent.

Cinci stranieri de la CFR convocaţi

Gruparea CFR Cluj are patru jucători convocaţi la loturile echipelor naţionale ale ţărilor de unde provin, Mirko Ivanovski, Ferebory Doré, Cătălin Carp ş Ghiorghi Cianturia. Atacantul Mirko Ivanovski a fost convocat la naţionala Macedonei pentru meciurile pe care selectionata ţării sale le va susţine în compania Luxembugului şi Ucrainei, în cadrul grupei C de calificare la CE 2016. Ferebory Doré  face parte din lotul echipei naţionale a Republicii Congo pentru meciurile eliminatorii din cadrul Cupei Africii pe Natiuni. Mijlocaşul Cătălin Carp a fost convocat la naţionala Republicii Moldova pentru cele două partide pe care selecţionata ţării sale le va susţine în compania Austriei, respectiv Rusiei, în cadrul grupei G din preliminariile Capionatului European din 2016.Giorgi Cianturia este selecţionat la echipa naţională a Georgiei pentru meciurile cu reprezentativele Scoţiei şi statului Gibraltar, din cadrul grupei D de calificare la CE 2016.

Tata Jean îşi duce crucea

Fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa Jean Pădureanu, condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare în dosarul Trransferurilor, îşi va ispăşi în continuare pedeapsa, după ce Curtea de Apel Bucureşti (CAB) i-a respins definitiv cererea de întrerupere a executării. CAB a menţinut astfel decizia dată în 12 iunie de Tribunalul Ilfov. Fostul preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa a fost condamnat definitiv, în 4 martie, la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul privind transferul unor jucători. Executarea pedepsei a început în ziua în care a fost condamnat şi expiră la 3 iulie 2017, Jean Pădureanu fiind încarcerat la Spitalul Penitenciarului Jilava. În 12 iunie, Tribunalul Ilfov a respins cererea lui Jean Pădureanu de întrerupere, din motive medicale, a executării pedepsei.

Roman de la Toulouse va fi operat

Mijlocaşul echipei Toulouse Mihai Roman a suferit o fractură de tibie şi peroneu în meciul amical pe care echipa sa l-a disputat, miercuri, cu formaţia spaniolă din liga a III-a Deportivo Logroñes, urmand a lipsi de pe teren cel puţin patru luni. Fostul rapidist, în varstă de 29 de ani, va fi supus astăzi, unei intervenţii chirurgicale. El nu este la prima accidentare gravă de la sosirea sa în Franţa. Roman a fost transferat de la Rapid la Toulouse în iulie 2013 şi la scurt timp a suferit o ruptură a tendonului lui Ahile, fiind indisponibil şase luni. Sezonul trecut, el a jucat doar cinci partide pentru echipa care a încheiat campionatul Ligue 1 pe locul 9. La Toulouse evoluează şi fostul dinamovist Dragoş Grigore, achiziţionat în această vară.

Sauvadet a plecat de la “U”

Mijlocaşul Florent Sauvadet nu a dorit să mai continue să joace la Universitatea Cluj, iar conducerea clubului ardelean a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, încetarea colaborării între cele două părţi. Sauvadet a venit la Universitatea Cluj în luna martie, iar în vară i-a fost prelungit contractul.Conform site-ul oficial al ardelenilor, în urma unor abateri disciplinare, Sauvadet a fost trimis de către fosta conducere tehnică să se antreneze după un program special, împreună cu preparatorul fizic. În urmă cu două săptămani, noul antrenor principal, George Ogăraru, dar şi administratorul special, Vlad Munteanu, i-au transmis jucătorului că va fi reprimit la prima echipă şi e aşteptat să se prezinte la antrenamente. Însă, Sauvadet a declinat cererea clubului şi s-a întors în Franţa, contrar prevederilor contractuale, lipsind astfel nemotivat de la antrenamentele echipei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.