Sport

Simona iese cu fruntea sus

Ziarul de Vrancea
2 oct 2014 687 vizualizări
Halep a învins-o pe Andrea Petkovic şi s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, dar apoi a abandonat din cauza durerilor de la coapsă * pentru francezi, aceasta este un “ déjà vu”

Una caldă, alta rece despre Simona Halep la turneul de tenis de la Beijing, dar pană la urmă, Simona merită toate felicitările: coapsa accidentată a continuat să-i facă probleme jucătoarei romane şi a condus la retragerea sa din turneu în faza sferturilor. Dar asta nu înainte ca Simona să ducă o luptă dură de două ore şi 35 de minute cu ea însăşi şi cu germana Andrea Petkovic, o luptă în care a ieşit învingătoare, cu 7-6 (7-4), 5-7, 7-6 (6-1). Încă din primul set s-a văzut că doar problema medicală a Simonei face meciul pe muche de cuţit. Simona a făcut primul break, dar durerile cumplite din timpul serviciilor nu puteau fi învinşe uşor. Două break-uri recuperate de nemţoaică, un tie-break scraşnit, set Halep şi... pauză medicală. Momentuul critic a fost în setul secund: de la 2-0, cinci jocuri la rand făcute de Petkovic în care Simona a riscat pentru a scurta punctele şi a făcut greşeli neforţate. Abandonul romancei plutea în aer, dar Simona a egalat la cinci, dar n-a reuşit să scape de coşmar: 5-7. În decisiv, a fost 4-0 pentru romancă, semn că cerbicia Simonei a blocat-o pe adversară. Dar Petkovic a anihilat cele două break-uri, s-a apropiat la 4-3. S-a jucat break pe break pană la 6-6, iar Simona, simţind finalul aproape, a dominat tie-break-ul în ciuda durerilor, nelăsandu-i decat un punct jucătoarei de origine croată. Halep a învins-o pe Petkovic deşi a avut mai multe greşeli neforţate (61-44) şi duble greşeli la serviciu (8-4).
Iniţial Simona a anunţat că renunţa la partida de dublu care trebuia să o susţină în turul II alături de Raluca Olaru cu perechea spaniolă Carla Suarez / Garbiñe Muguruza. Apoi, după consultarea staff-ului, Simona a renunţat să mai joace în sferturi la simplu, în care ar fi trebuit s-o întalnească pe sarboaica Ana Ivanovic, care a trecut cu 6-3, 7-5 de germana Sabine Lisicki. "Astăzi am terminat turneele de pe teren chinezesc. Nu au fost meciuri uşoare, însă sunt împăcată cu mine că am făcut tot ce am putut şi am luptat pentru fiecare minge şi pentru fiecare meci! Astăzi însă a trebuit să iau o decizie cu mintea, nu cu inima. De aceea, după multe discuţii cu fizioterapeuţii am decis să mă retrag, pentru că am dureri la picio şi nu pot risca să îmi agravez starea şi mai mult. Aştept  cu mare drag prima mea participare la Turneul Campioanelor de la Singapore!”, a explicat Simona Halep, pe contul ei de Facebook.

“L’Equipe” critică decizia romancei

Decizia Simonei i-a cam deranjat pe comentatorii de la cotidianul francez “L’Equipe”, care au ţinut să precizeze, pe ediţia electronică, faptul că romanca este la a treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă. "A declarat forfait la Roma după victoria din primul meci cu Madison Keys şi şi-a făcut de asemenea bagajele la 's-Hertogenbosch, abandonand în turul 2. De fiecare dată înaintea unui turneu important, pentru ca apoi să joace finala la Roland Garros şi în semifinalele la Wimbledon. Rămane ca adversarele ei, dar şi organizatorii de turnee şi WTA să decidă dacă acestea nu sunt altceva decat coincidenţe", a notat L'Equipe, făcand referire la faptul că pentru Halep urmează din nou o competiţie foarte importantă, Turneul Campioanelor de la Singapore. Publicaţia franceză notează totuşi că romanca nu încalcă nicio regulă în vigoare în circuitul profesionist. "Simona Halep a caştigat o mare luptă, joi, în optimi, în faţa sportivei Andrea Petkovic după două ore şi 35 de minute. Dar romanca, numărul 2 mondial, nu va juca în sferturi. Ea a declarat forfait din mers, explicand că doreşte să meargă acasă pentru a face un RMN la şold, astfel încat să fie în formă la Singapore. O decizie care nu contravine niciunei reguli în vigoare în circuit. Deci nu va fi un meci cu Ana Ivanovici, care se vede în semifinale fără a juca", a mai scris L'Equipe.
Simona Halep poate coborî pe locul III sau chiar IV în topul WTA, dar Maria Şarapova sau (şi) Petra Kvitova ajung în finală. Deocamdată, ambele sunt calificate în sferturi. Kvitova a beneficiat şi ea de un abandon (Venus Williams) şi o va întalni pe italianca Roberta Vinci, care a dispus cu 6-1, 0-6, 7-5 de rusoaica Ekaterina Makarova, iar Şarapova îşi va întalni în sferturi compatrioata mai varstnică, Svetlana Kuzneţova, care a învins-o cu 5-2, 4-6, 6-3 pe Angelique Kerber (Germania). În sferturi este, însă, şi americana Serena Williams, după 6-1, 1-6, 6-2 cu Lucie Safarova (Cehia). Serena va juca în semifinală cu australianca Samantha Stosur (6-4, 6-2 cu Alizé Cornet).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.