Sport

Meci încins, decis de ratări, dar şi de cateva greşeli de arbitraj

Ziarul de Vrancea
28 sep 2014 670 vizualizări
CSM Focşani 2007 - CSU Galaţi 20-21 (10-12), în liga a doua

Echipa de handbal CSM Focşani 2007 a jucat sambătă o partidă importantă în Divizia A. Focşănenii, aflaţi la a zecea prezenţă consecutivă în liga secundă, au pierdut la mare luptă partida cu CSU Galaţi. Rivalitatea dintre cele două formaţii i-a determinat pe oaspeţi să ceară observator la jocul de sambătă. Din păcate, Sorin Nica din Piteşti, cel care avea misiunea de a observa desfăşurarea ostilităţilor a închieat prost meciul, ajungand să se laude cu faptul că l-a suspendat pe Gheorghe Tadici din handbalul romanesc. Cu tot respectul pentru observatorul din Piteşti, un simplu sondaj printre iubitorii handbalului romanesc ar arăta că nimeni nu a auzit de dansul, spre deosebire de Gheorghe Tadici. Nemulţumit de unele decizii greşite ale arbitrilor, antrenorul focşănenilor, Viorel Ciubotaru, a ajuns să fie anunţat de observator că va fi suspendat la fel ca şi Gheorghe Tadici. Chiar dacă au existat mai multe greşeli de arbitraj, după meciul de sambătă trebuie trase două concluzii: prima este că oaspeţii şi-au dorit mai mult victoria şi, în cele din urmă, după desfăşurarea ostilităţilor, au şi meritat-o. Chiar dacă un rezultat de egalitate ar fi fost mai echitabil. A doua concluzie este că focşănenii au încercat să ofere o replică cat mai bună, s-au luptat măcar pentru un rezultat de egalitate, dar este evident că există încă probleme la linia de 9 metri. În ultimele zece minute, cand scorul era egal, focşănenii nu au reuşit să tragă nici măcar odată din afara semicercului. Au marcat o singură dată din aruncare de la şapte metri. La pauză s-a intrat cu 10-12, după ce CSM Focşani 2007 avusese 9-7 şi 10-9. La începutul reprizei a doua a fost 12-13, 14-17 şi cu 7 minute înainte de final s-a ajuns la 19-19, apoi, 19-21. La acest scor, Năstăsie a marcat după ce fusese faultat. Arbitrii nu au validat golul, au fost chemaţi de observator pentru consultare, au întors la fault şi l-au eliminat pe Năstăsie. Probabil pentru proteste. Nu a urmat imediat golul, ci pe contra gălăţenilor, Ionuţ Cloşcă, cel mai bun jucător focşănean al meciului, a avut două intervenţii de mare portar, scorul s-a făcut apoi 20-21.  Focşănenii au ratat şi câteva lovituri de la 7 metri şI au comsi câteva greşeli neforţate, punandu-şi adversarii pe contraatacuri încheiate cu gol. În următoarea etapă, la 4 octombrie, CSU Târgovişte – CSM Focşani 2007. Formaţia CSM Focşani 2007: Cloşcă, Rusu – Sîsîeac – 1 gol, Gramatic, Vasilache, Rotaru, Nelu – 7, Tănase – 1, Gheorghe, Smeu – 2, Popa – 5, Neaţă, Ştefan, Năstăsie – 4. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.