Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Luni aflăm adversarul lui Bute

Ziarul de Vrancea
25 sep 2014 517 vizualizări
InterBox va anunţa, luni, într-o conferinţă de presă, numele sportivului cu care va boxa Lucian Bute în data de 6 decembrie, informează Le Journal de Montreal

"Vom afla identitatea viitorului adversar al lui Lucian Bute luni", notează jurnalul canadian, menţionand că InterBox va face anunţul înainte de plecarea romanului într-un cantonament în Filipine. În ultimele săptămani s-au vehiculat mai multe nume, între care şi cel al americanului Donovan "Da Bomb"George (26-4, 22 KO). Lucian Bute a boxat ultima dată la 19 ianuarie, la Montreal, fiind învins atunci la puncte de canadianul Jean Pascal, într-un meci contand pentru centurile WBC Diamond şi NABF la categoria semigrea.

Contestaţie neîntemeiată

Judecătoria Sectorului 2 a respins ca neîntemeiată contestaţia depusă de AJF Giurgiu privind anularea hotărarii AG a FRF, de alegere a preşedintelui Răzvan Burleanu, informează site-ul oficial al federaţiei. “Prin decizia pronunţată, instanţa a confirmat, încă o dată, faptul că Răzvan Burleanu a fost ales în mod legal şi statutar în funcţia de preşedinte al Federaţiei  Romane de Fotbal", se arată în comunicatul postat pe site-ul FRF, semnat de Departamentul Juridic. Avocatul Asociaţiei Judeţene de Fotbal Giurgiu, Adrian Raţiu, a declarat pentru MEDIAFAX că va face apel la Tribunalul Bucureşti. "Sigur că vom face apel la Tribunalul Bucureşti. Vom formula toate căile de atac, absolut", a spus el. Referitor la dosarul 7415/300/2014 de la Tribunalul Bucureşti, privind ordonanţa preşedinţială de suspendare a efectelor hotărarilor Adunării Generale Ordinare a FRF, reprezentantul AJF Giurgiu a precizat că acesta se află în faza de recurs.

Gura bate patronul

Finanţatorul grupării Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a fost sancţionat cu şase luni de suspendare şi 10.000 de lei penalitate sportivă de Comisia de Disciplină a FRF pentru declaraţii jignitoare la adresa arbitrilor, în urma unei sesizări formulate de CCA. Niculae a făcut declaraţii jignitoare la adresa centralului Istvan Kovacs după meciul CFR Cluj - Astra Giurgiu, scor 4-1, din etapa a VII-a a Ligii I. Finanţatorul afirma atunci că la un "Campionat Mondial la şmecherie" Kovacs ar fi în primele trei poziţii sau chiar pe prima.  Sesizările CCA la adresa acţionarului majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, a antrenorului Ionel Ganea şi a preşedintelui executiv al CSMS Iaşi, Florin Prunea, ca urmare a criticilor făcute de aceştia în mass-media la adresa arbitrilor, au fost respinse de Comisia de Disciplină a FRF ca "nesusţinute şi nedovedite".
 
Lucescu a fost prima opţiune la Galata

Preşedintele clubului Galatasaray, Unal Aysal, a declarat că tehnicianul Mircea Lucescu a fost prima opţiune a grupării din Istanbul în luna iunie, după plecarea lui Roberto Mancini, însă patronul Rinat Ahmetov nu l-a lăsat pe roman să plece de la Şahtar Doneţk, informează sozcu.com.tr. " M-a sunat şi mi-a spus că îi pare rău şi că nu poate să vină. Totul a durat patru zile", a spus Aysal la postul turc TRT. Italianul Roberto Mancini a decis la 11 iunie să nu mai continue la conducerea tehnică a echipei Galatasaray. în data de 7 iulie, Galatasaray l-a numit ca antrenor principal pe Cesare Prandelli. Tehnicianul echipei Şahtar Doneţk, Mircea Lucescu, a antrenat formaţia Galatasaray în perioada 2000-2002 şi a caştigat cu aceasta Supercupa Europei (2000) şi campionatul Turciei (2002).

Ce mai faced Ochiroşii? Înjură arbitrul!

Fotbalistul echipei CS Guijuelo Răzvan Ochiroşii a fost suspendat cinci etape, după ce a fost eliminat şi l-a înjurat pe un arbitru asistent la un meci cu Oviedo, pierdut cu scorul de 0-4, în etapa a cincea a ligii a III-a din Spania, informează tribunasalamanca.com. Ochiroşii, titular în partida cu Oviedo, disputată duminică, a primit un prim cartonaş galben în minutul 30 şi pe al doilea în minutul 62, fiind eliminat. Potrivit tribunasalamanca.com, centralul partidei a notat în raportul său că Ochiroşii, în timp ce părăsea terenul, s-a îndreptat spre unul dintre arbitrii asistenţi şi l-a înjurat. Răzvan Ochiroşii a fost suspendat un meci pentru eliminare şi patru partide pentru comportamentul său.

Asesoft a caştigat Supercupa

Campioana Romaniei la baschet masculin, CSU Asesoft Ploieşti, a caştigat  la Bucureşti, cea de-a doua ediţie a Supercupei Romaniei, după ce a învins echipa Energia Rovinari, deţinătoarea Cupei Romaniei, cu scorul de 73-57 (35-27). Marcatorii au fost: Lee 14 puncte, Pelekanos 11, Mohammed 9, Runkauskas 9, Burlacu 8, Brown 7, Labovic 7, Cooper 7, Negoiţescu 1 (CSU);Darby 19 puncte, Kremen 9, Troupe 9, Watson 8, Milosevic 7, Ştefan 4, Vlaicu (Energia). Prima ediţie a Supercupei Romaniei a fost caştigată de BCM U Piteşti, în 2012, care cucerise şi Cupa Romaniei în acelaşi an. Energia Rovinari s-a aflat la prima participare în competiţie, iar campioana CSU Asesoft Ploieşti la cea de-a doua, fiind învinsă la ediţia inaugurală de piteşteni, cu scorul de 75-83
Celtic merge mai departe în Cupă
Echipa Celtic Glasgow, adversara Astrei Giurgiu în grupa D a Ligii Europa, s-a calificat în turul patru al Cupei Ligii Scoţiei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (1-0), formaţia Hearts of Midlothian, în turul trei al competiţiei. Golurile învingătorilor au fost marcate de Guidetti ('24), Commons ('57) din penalti şi Eckersley ('61 – autogol).

Boburi mixte de patru

Federaţia Internaţională de Bob şi Skeleton (FIBT) a decis că, începand din viitorul sezon, femeile pot concura alături de bărbaţi în echipaje mixte la proba de bob-patru persoane. "Urmăm spiritul timpurilor noastre. Credem cu tărie că bărbaţii şi femeile pot concura împreună în proba de bob-patru persoane", a declarat preşedintele FIBT, Ivo Ferriani. Dubla campioană olimpică Kaillie Humphries a anunţat deja că doreşte să piloteze un bob de patru, împins de trei coechipieri, chiar din sezonul care va începe în curand. Totodată, FIBT a permis evoluţii demonstrative ale unor echipaje feminine de bob-patru la competiţiile din SUA, la Cupa Americii de Nord şi la Campionatele Mondiale. Echipele feminine de patru nu pot concura la Jocurile Olimpice deocamdată. "Este prea devreme ca proba feminină de bob-patru să fie inclusă la JO din 2018, dar mă aştept să avem egalitate la ediţia din 2022", a afirmat fosta campioană mondială Nicola Minichiello.

Ţapul ispăşitor, la Stuttgart

Clubul VfB Stuttgart a anunţat, miercuri seară, că a pus capăt colaborării cu directorul sportiv Fredi Bobic, ca urmare a rezultatelor negative înregistrate de echipa germană în acest sezon şi a situaţiei din ultimii ani. Bobic era oficial al clubului din Stuttgart din ianuarie 2010. De atunci, VfB Stuttgart nu a urcat între primele cinci echipe în Bundesliga iar sezonul trecut l-a terminat chiar pe locul 15.În actuala ediţie de campionat, Stuttgart, echipă la care este legitimat Alexandru Maxim, a obţinut două puncte în cinci etape, înregistrand trei înfrangeri şi două remize. De asemenea, echipa a fost eliminată din Cupa Germaniei în primul tur, de formaţia de eşalon secund Bochum.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.