Sport

Simona, ce-i cu tine?

Ziarul de Vrancea
23 sep 2014 910 vizualizări
Halep a fost eliminată în turul secund al turneului de la Wuhan * ea poate pierde locul II în topul mondial în favoarea Şarapovei

Deşi a luat o nouă pauză de trei săptămani, Simona Halep tot nu şi-a revenit din eclipsa de formă manifestată la US Open. Ea a fost eliminată din turul II al turneului de la Wuhan de către tanăra şi promiţătoarea jucătoare spaniolă, Garbiñe Muguruza (22 WTA), scor 6-2, 2-6, 4-6, după o oră şi 56 de minute de joc.  După primul set, Simona a intrat într-o pasă neagră, abundand în greşeli neforţate şi a luat primul game cand spaniola, mai agresivă a condus cu 4-0. Şi în setul decisiv, spaniola a avut caştig de cauză, beneficiind de căderea fizică a romancei din final.
Simona Halep poate pierde după acest turneu locul II în clasamentul WTA şi aceasta pentru că Serena Williams a abandonat în partida cu franţuzoaica Alizé Cornet. În momentul în care conducea cu 6-5 în primul set, Serenei i s-a făcut rău, a cerut sprijin medical şi a a abandonat, propulsand-o pe învinsa Monicăi Niculescu din finala de la Guangzhou în turul II. Înfrangerea Serenei deschide culoarul Mariei Şarapova (aflată pe această secţiune de tabloul) spre finală, iar Şarapova este singura care o poate depăşi pe Simona Halep, dacă atinge ultimul act. Cele mai importante obstacole din calea Mariei spre finală sunt canadianca Eugénie Bouchard şi daneza Caroline Wozniacki. Pană acum, Şarapova a eliminat-o pe Svetlana Kuzneţova, scor 3-6, 6-2, 6-2, iar în turul III o va întalni pe elveţianca Timea Bacsinszky, care a realizat şi ea o surpriză, învingand-o cu 6-4, 6-1 pe rusoaica Ekaterina Makarova. Serena Williams nu este singura favorită care a abandonat în turul II. Jelena Jankovic s-a retras după ce a fost condusă cu 1-4 în primul set, de către americanca Coco Vandeweghe!
Dacă şi-a propus un rezultat bun la turneul “Masters” de la Singapore, unde este calificată, Simona trebuie să trateze cu seriozitate următorul turneu la care va participa, cel de la Beijing, pentru a-şi recăpăta forma.
Alte rezultate din turul II: Elina Svitolina (Ucraina) – Sabine Lisicki (Germania) 7-6, 6-3; Alison Riske (SUA) – Sara Errani (Italia) 6-4, 6-4; Barbora Zahlavova (Cehia) – Madison Keyes (SUA) 3-6, 6-2, 6-2; Kirsten Flipkens (Belgia) – Jarmila Gajdosova (Australia) 6-3, 3-6, 6-3; Karolina Pliskova (Cehia) – Sabine Lisicki (Germania) 6-4, 6-4; Caroline Wozniacki (Danemarca) – Carla Suarez (Spania) 6-1, 3-6, 7-6; Casey Dellacqua (Australia) – Anastasia Pavliucenkova (Rusia) 7-6, 6-7, 6-1; Angelique Kerber (Germania) – Zarina Dias (Kazahstan) 4-6, 6-2, 6-4; Eugénie Bouchard (Canada) – Mona Bartel (Germania) 4-6, 6-3, 6-4; Petra Kvitova (Cehia) – Karin Knapp (Italia) 6-3, 6-0.
* Tot în China, dar la Shenzen, perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 1, a trecut de turul I, eliminand în 55 de minute cuplul Colin Fleming/Robert Lindstedt (Marea Britanie/Suedia), scor 6-2, 6-1. În sferturi, Tecău şi Rojer vor întalni perechea rusă Evgheni Donskoi /Teimuraz Gabaşvili.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.