Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Reghecampf, aproape finalist

Ziarul de Vrancea
17 sep 2014 828 vizualizări
Echipa saudită Al Hilal, antrenată de Laurenţiu Reghecampf, a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), formaţia Al Ain (Emiratele Arabe Unite), în prima manşă a semifinalelor Ligii Campionilor Asiei.

Mijlocaşul Mihai Pintilii a jucat tot meciul pentru Al Hilal. Golurile învingătorilor au fost marcate de Nasser Al Shamrani ('61, '65) şi Thiago Neves ('71). Al Ain a jucat în inferioritate din minutul 66, după eliminarea portarului Khalid Essa. Partida retur se va disputa la 30 septembrie. În cealaltă semifinală, echipa sud-coreeană FC Seul a remizat pe teren propriu cu formaţia australiană Western Sydney Wanderers. Returul se va disputa pe 1 octombrie, la Sydney.

Golul “milenar” al lui Benzema

Atacantul Karim Benzema a reuşit în partida cu FC Basel, scor 5-1, contand pentru prima etapă a Ligii Campionilor, golul cu numărul 1.000 al echipei Real Madrid în cupele europene. Real a înscris 826 de goluri în Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor, 57 în Cupa Cupelor, 111 în Cupa UEFA şi 6 în Supercupa Europei. Golul 1.000 a fost marcat de Benzema în minutul 79 al partidei de pe Santiago Bernabeu, francezul stabilind scorul final. Celelalte reuşite le-au aprţinut lui Suchy (autogol), Bale, Cristiano Ronaldo şi James Rodriguez, în timp ce pentru FC Basel a înscris Gonzalez.

Torje, golul săptămanii în Turcia

Reuşita prin care mijlocaşul Gabriel Torje a deschis scorul în meciul Konyaspor - Balikesirspor a fost votată "golul săptămanii" în Turcia, în urma unui sondaj realizat de televiziunea care a transmis partida, informează presa turcă. Torje a înscris în mintul 29, după un şut din foarfecă laterală de la aproximativ 20 de metri. Pentru internaţionalul roman acesta a fost cel de-al doilea gol marcat în campionatul turc. Konyaspor a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), formaţia Balikesirspor, în etapa a II-a a primei ligi.

Revolta indienilor în NFL

Organizaţii ale amerindienilor şi de apărare a drepturilor civice au cerut, ieri, intervenţia patronilor cluburilor de fotbal american pentru ca echipa din Washington să-şi schimbe numele Redskins (pieile roşii), pe care îl consideră rasist. Într-o scrisoare adresată celor 31 de patroni ai cluburilor din NFL, coaliţia "Schimbaţi mascota" le-a transmis acestora că au puterea de a-l obliga pe omologul lor Dan Snyder, proprietarul Redskins, să abadoneze "această insultă rasistă la adresa amerindienilor". "Într-o ţară în care fanii sportului aparţin din ce în ce mai mult unor comunităţi diferite, Snyder pune în pericol liga, avansand un cuvant ostil oamenilor de culoare", se arată în scrisoare. De mai multe luni, organizaţiile amerindiene şi suporterii lor şi-au multiplicat iniţiativele pentru a-l obliga pe patronul Redskins să schimbe numele echipei, însă acesta a refuzat. Mai mult, Snyder apreciază că acest nume îi onorează pe indieni şi comuniatea lor, care se ridică astăzi al aproximativ trei milioane de persoane.

Guttierez suferă de cancer

Mijlocaşul argentinian al echipei Newcastle United, Jonas Guttierez, a anunţat că suferă de cancer testicular şi le-a mulţumit fanilor care i-au transmis mesaje de încurajare, Fotbalistul în varstă de 31 de ani a fost deja operat în ţara sa natală, unde i s-a îndepărtat testiculul stang, după ce i s-a descoperit o tumoare, iar acum urmează un tratament de chimioterapie. "Vă mulţumesc tuturor pentru mesaje. Tot timpul voi privi în faţă", a scris Gutierrez, pe contul său de Twitter. Gutierrez, care a fost împrumutat la Norwich în sezonul trecut, a înscris 10 goluri în 177 de meciuri disputate pentru Newcastle United. Fost jucător la Velez Sarsfield şi Mallorca, Gutierrez a dezvăluit că suferă de această boală în timpul unui interviu difuzat în Argentina în cursul zilei de marţi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.