Sport

Un nou început de drum: Echipa de rugby debutează în campionat

Dan Chiriac
16 sep 2014 674 vizualizări
LPS Focşani - LAV Bucureşti se joacă sambătă de la orele 13.00 u ieri, Direcţia de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focşani a efectuat lucrări de igienizare la Stadionul Tineretului

Echipa de rugby de la Liceul cu Program Sportiv Focşani se pregăteşte pentru un nou sezon în Superliga de juniori. Este un început de drum foarte greu pentru formaţia focşăneană, rămasă în vara acestui an fără managerul şi antrenorul Viorel Ion, trecut în nefiinţă după ce s-a luptat cu o boală necruţătoare. Colegul său, Romică Păun, va încerca să ducă în continuare proiecte avute de Viorel Ion. După rezultatele excelente obţinute în ultimii ani, cand secţia de rugby a liceului a adus zeci de medalii naţionale, noua echipă de conducere trebuie să ducă mai departe tradiţia sportului cu balonul oval la Focşani. Primul meci va avea loc sambătă, cu începere de la orele 13.00, pe stadionul “Tineretului”. Adversara focşănenilor va fi formaţia Liceului ”Aurel Vlaicu” din Bucureşti. Pentru buna desfăşurare a partidei de la finalul săptămanii, antrenorul Romică Păun a cerut ajutorul autorităţilor locale pentru ca baza sportivă “Tineretului” să arate în condiţii normale pentru organizarea jocului. Consilierul local Aurel Bîcu a fost cel care a iniţiat, împreună cu Direcţia de Dezvoltare din cadrul Primăriei Focşani, acţiunea de igienizare a stadionului din bariera Mărăşeşti. Acţiunea a avut loc ieri dimineaţă. “Este de datoria noastră să facem ca această arenă să arate în condiţii civilizate, iar echipa de rugby să poată desfăşura meciurile de acasă pe stadionul “Tineretului”. Pentru memoria antrenorului Viorel Ion suntem obligaţi să rămanem aproape de echipa de rugby şi să o susţinem în noul campionat, care va începe sambătă”, ne-a spus Aurel Bîcu.

Trei medalii naţionale, victorie în Franţa, dar şi pierderea antrenorului

În vara acestui an, rugbiştii focşăneni au obţinut un succes de răsunet, în Franţa, ţară ce se află între primele cinci puteri mondiale în sportul cu balonul oval. Formaţiile de rugby U 17 şi U 19 ale Liceului cu Program Sportiv Focşani au disputat partide din cadrul Trofeului “Lilian Lacabanne. Focşănenii, conduşi de pe margine de Romică Păun, au demonstrat că nu întamplător au ajuns în finala campionatului naţional în acest an. În meciul jucătorilor de 19 ani, rugbiştii focşăneni au dat toul pe teren şi au reuşit o victorie de prestigiu, cu 27-17, la capătul unui meci echilibrat. Lotul echipei Under 19 a fost format din: Savin, Băisan, Ailincăi, Năpârcă, Ştefan Rusu, Darie, Tătăruş, Constantin, Cabalortă, Mania, Dumitaşcu, Berbece, Nistor, Răzvan Rusu, Doruş, Mihăilă, Macovei, Stroe, Lechea, Tatu, Tomozei, Cosma. Antrenorul echipei este Romeo Păun. Rugbiştii focşăneni ne-au obişnuit în ultimii ani cu multe clasări pe podiumul naţional. Chiar dacă nu a fost alături de echipă, din motive medicale, antrenorul Viorel Ion, a fost cel care a iniţiat acest proiect, care avea să fie ultimul din viaţă pentru acesta. În sezonul 2013/2014, echipa de rugby sub 19 ani de la Liceul cu Program Sportiv Focşani a obţinut trei medalii naţionale, toate de argint. La rugby în 7, la ONSS, dar şi în campionatul naţional, focşănenii au fost atat de aproape de a urca pe prima treaptă a podiumului. Dacă nu au reuşit în ţară, sportivii şi-au luat revanşa în Franţa, unde au obţinut trofeul “Lilian Lacabanne”. (Dan CHIRIAC)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.